Je leest:

Anti holebi & transgender organisatie boycot Mattel om genderneutrale Barbie lijn.De Amerikaanse anti holebi & transgender groep 'One Million Moms' organiseert een boycot met petitie tegen Mattel wegens het weldra uit brengen van een reeks genderneutrale Barbie poppen. In de petitie eist men dat Mattel de poppenlijn stop zet.

De organisatie die al jaren tegen alles wat met holebi's en transgenders te maken heeft strijd zegt het volgende: "Mattel verwart onze onschuldige kinderen door te proberen zeer definitieve geslachtslijnen te vernietigen. Waarom kan de speelgoedfabrikant kinderen niet laten zijn hoe God hen heeft geschapen in plaats van een zondige levensstijl te promoten? De genderinclusieve poppen zijn het meest belachelijke speelgoed dat we ooit hebben gezien. Mattel volgt een trend om Amerika ongevoelig te maken door kinderen te vertellen dat ze van elk geslacht kunnen zijn, en dat ze dat kunnen veranderen. Deze onverantwoordelijke speelgoedlijn is gevaarlijk voor het welzijn van onze kinderen. Mattel moet vermijden een klein percentage klanten te plezieren, terwijl hij conservatieve klanten wegduwt die vasthouden aan de eeuwenoude waarheid dat een jongen een jongen is en een meisje een meisje."

Gender neutrale barbie
Eind september kondigde Mattell aan met een genderneutrale Barbie poppenlijn te komen. "Kort haar, lang haar, een rokje, een broek of allebei, kinderen bepalen zelf wat ze leuk vinden bij het aankleden van hun pop. Daarom lanceren wij van Mattel een nieuwe genderneutrale poppenlijn. We willen af van genderstereotypen". Met de nieuwe poppen kunnen kinderen ‘spelen zonder regels’, aldus de makers van de sinds jaar en dag wereldberoemde Barbiepop en haar mannelijke evenknie Ken.

De poppenlijn gaat ‘Creatable World’ heten en zal bestaan naast Barbie en Ken. De lijn bestaat uit zes sets die verkrijgbaar zijn in verschillende huidskleuren. Elke set bevat één pop, twee verschillende kapsels en diverse soorten kleertjes. “De Creatable World-poppen zien er net zo oud uit als de kinderen voor wie ze bedoeld zijn, zodat ze zichzelf erin kunnen herkennen.

Barbie president, lesbische Barbie, Barbie in rolstoel...
Barbie, inmiddels over de zestig jaar oud, werd ooit geïnspireerd op de Duitse Bild Lili, een sexy pop gericht op mannen, die ze op het dashboard van hun auto konden zetten. Toch werd de pop al snel na de introductie door sommigen gezien als feministisch, vooral omdat de outfits een enorme groei doormaakten. Zo konden meisjes Barbie in 1965 al aankleden als astronaut of dokter. In 1992 was er zelfs al een presidentiële outfit om van Barbie de president van Amerika te maken. En in 2015 schreef Mattel geschiedenis door voor het eerst een jongentje met Barbie te tonen in een reclamespot. En nog in 2015 kwam Mattel met de allereerste échte lesbische Barbie gemaakt naar het evenbeeld van de openlijke lesbische prof voetbalster Abby Wambach. En anno 2017 kwam Mattel met een lesbisch koppeltje die een pro homohuwelijk T-shirt droegen.

Maar, Barbie bleef daarentegen wel heel lang wit en mager, met relatief grote borsten en lang haar. Sinds 2009 speelt Mattel in op diversiteit bij de poppen, die nu bestaan in allerlei kleuren, maten en gewichten. Zo zijn er 7 tinten huidskleuren, 22 oogkleuren en 24 haarstijlen. Er is ook een Barbie in een rolstoel, en is er sinds kort ook een barbiepop die een hoofddoek draagt. En dan zijn er nu de genderneutrale poppen, waarbij kinderen zelf bepalen hoe hun pop er uit zal zien.

Extra info
- De organisatie One Million Moms, die absoluut géén miljoen leden heeft, maar wel bestaat uit allemaal vrouwen, is een onderafdeling van de conservatieve anti holebi en transgender groep The American Family Association. Beide groepen hebben als missie het bestrijden van 'immoraliteit, geweld, vulgariteit, godslastering' in de media. Ze zijn ook vierkant tegen de 'normalisering' van homoseksualiteit, transgenderisme (transgenders) en antichristelijke vooroordelen. In het verleden demonstreerden ze al tegen: Glee, Marvel, Steven Universe, Disney, The Powerpuff Girls en vele ander kinderseries waarin een holebi of transgender getinte scène voorkwam. Beide organisaties organiseerden eerder ook al boycots tegen winkelketens of bedrijven die holebi en trans vriendelijk zijn of holebi & trans artikelen zoals vlaggen of posters verkopen. De American Family Association strijdt ook tegen abortus het homohuwelijk en pornografie. En beide organisaties staan in de Amerikaanse lijst van haatgroepen.
LEES OOK
HOLEBI- & TRANSFOBE AMERIKAANSE GROEP BOYCOT TOYSTORY 4 WEGENS TWEE MAMA'S EN KIND
BARBIE (JA VAN MATTEL) IS PRO HET HOMOHUWELIJK - - 2017
GENDERNEUTRALE OPVOEDING GEEFT KINDEREN MEER ONTWIKKELINGS MOGELIJKHEDEN - - 2017
EERSTE ECHTE LESBISCHE BARBIE (JA VAN MATTEL) IS EEN FEIT - - 2015
BARBIE RECLAME VOOR HET EERST GENDER ROL DOORBREKEND - - 2015
OPNIEUW GROTE SPEELGOEDKETEN MET GENDERNEUTRALE SPEELGOED FOLDER - - 2015

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 05 October, 2019 en 1964 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

26 oktober 2019 - Los Ninos
26 oktober 2019 - Playground
26 oktober 2019 - Woodpop
31 oktober 2019 - 30Years La Demence
31 oktober 2019 - Beloved Halloween
01 november 2019 - 30Years La Demence
01 november 2019 - Boots Club Big Bang
02 november 2019 - Boots Club Anniversary
02 november 2019 - 30Years La Demence
02 november 2019 - Women Only

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Vlaanderen verliest sterke vrouw: Marieke 'Wielemie' Vervoort overleden.

 

Vlaamse Hamid heeft vier mannelijke sekspartners en is gelukkig zo.

 

Make Belgium Great Again brak lans voor flirtende homo & lesbische koppels + 2 video's.

 

Waals politicus slachtoffer van homofobie.

 

Vrouw in sport bestuur, homo of lesbisch in de sport! nog steeds niet vanzelfsprekend in ons Belgenlandje.

 

Danser Davy Brocatus wachtte bijna drie jaar op zijn intussen echtgenoot Anatoly.

 

Hoe de coming out ging van zes bekende Vlaamse holebi's en een transgender.

 

Vlaams actrice Joke Devynck over haar relatie met een vrouw.

 


Buitenlands nieuws

Transvrouw verkozen als raadslid in moslim land.

 

Wetenschappers bekritiseren app die via DNA vertelt hoe holebi iemand is.

 

Ook Hong Kong volgt niet het voorbeeld van Taiwan rond huwelijksgelijkheid.

 

Almere krijgt als eerste stad in Europa een Transgender zebrapad + extra info.

 

Coca-Cola moet geldboete betalen voor homo & lesbische posters in Hongarije.

 

Haatmisdaden tegen holebi's en transgenders blijven stijgen in Engeland & Wales.

 


Showbizz nieuws

Opschudding over uitspraken van Brits presentator over gender & transgender, petitie eist zijn ontslag.

 

Ik, Elton John, memoires van een wereldster en rockdiva, met tal van boek fragmenten.

 

Zanger Stromae boos op tegenstanders van wet die lesbische koppels e.a meer rechten geeft.

 

Wereldkampioen en Olympisch goud winnende top sporter komt uit de kast.

 

Britse cricket speelsters ondanks afkeuren van ouders verloofd.