NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Vlaamse tienerreeks wtFOCK krijgt derde seizoen mét homo personage.Tienerreeks wtFOCK heeft enorm veel succes bij het jonge publiek, ook al hebben de meeste ouders daar geen idee van. De show speelt zich vooral af op het internet, waar er wekelijks 450.000 jongeren voor het scherm gekluisterd zitten om de avonturen van hun fictionele leeftijdsgenoten te volgen. Binnenkort wordt het derde seizoen van de reeks gelanceerd. WtFOCK is een bewerking van de Noorse serie Skam en scoort onder jongeren hoge cijfers

Derde seizoen
Jongeren kunnen reikhalzend uitkijken naar het derde seizoen van wtFOCK. Vanaf volgende week worden de afleveringen van het nieuwe seizoen gelost. Nog steeds zijn de afleveringen eerst alleen online te bekijken en worden ze real time aangeboden op het moment dat de actie in het verhaal plaatsvindt. Pas later worden de afleveringen gebundeld uitgezonden op Vier.

Homo personage in de hoofdrol maakte serie populair
In de nieuwe jaargang worstelt Robbe met zijn homoseksualiteit. Wanneer hij gevoelens krijgt voor een mysterieuze nieuweling. De verhaallijn zorgde er trouwens voor dat het derde seizoen van de originele Noorse reeks (Skam) veruit de populairste was. Men kwam daarbij voor het eerst met een mannelijk homo personage op de voorgrond Isak. In de Nederlandse versie wtFOCK omgetoverd tot Robbe. Die niet enkel worstelt met zijn geaardheid maar ook halsoverkop verliefd wordt op een geheimzinnige nieuweling waarna hun relatie meer dan alleen hun eigen leven op de kop zet.

De homoseksuele verhaallijn van het derde seizoen van Skam zette de reeks op de internationale kaart. Maar of dat verwachtingen schept bij de Vlaamse tegenhanger wtFOCK blijft afwachten. Feit is alvast dat de reeks in Vlaanderen ruim 450.000 wekelijkse kijkers trekt, en men hoop dat de populariteit van de reeks blijft stijgen. En daar lijkt het wel op, want onderzoek wees al uit dat de populariteit van wtFOCK momenteel hoger ligt dan die van bepaalde populaire reeksen uit het buitenland, zoals ‘Riverdale’ en ‘Pretty Little Liars’. De voornaamste redenen die de jongeren daarvoor zelf aangeven zijn de herkenbaarheid en het interessante verhaal.

Erg populair
WtFOCK is een bewerking van een Noorse serie en scoort onder jongeren hoge cijfers. Ongeveer 400.000 kijkers jonger dan 35 jaar volgen de serie, goed voor één miljoen views per week op het eigen platform en nog eens 100.000 volgers op Instagram. Drie kijkers op vier volgen de reeks via wtfock.be een website waarop de show in kleine, hapklare stukjes gepost wordt doorheen de week. Die fragmenten verschijnen in real time: speelt een gebeurtenis zich af om 14 uur op een maandagnamiddag? Dan zal het fragment ook dan verschijnen. Daarnaast is de serie ook als weekoverzicht te bekijken via Telenet Play en Play More, en op Vijf.

Uniek via sociale media
Wat het programma uniek maakt, is het feit dat alle personages hun eigen account op Instagram hebben. Zo wordt de grens tussen fictie en realiteit erg dun, en dat spreekt aan. “We hebben bewust veel ‘lagen’ aan de reeks toegevoegd, in de vorm van sociale media, waardoor er veel interactie kan plaatsvinden. We merken dat het engagement bij onze kijkers erg hoog ligt”, aldus de makers van wtFOCK. “We doen ons best om het zo echt mogelijk te doen lijken. Het personage Zoë zei tijdens de reeks bijvoorbeeld eens dat ze naar een festival zou gaan, en wie op Instagram ging kijken kon zien: ze was daar ook wel degelijk.”

Dat is tevens ook de reden dat deze Vlaamse remake van ‘Skam’ beter scoort dan andere pogingen in het buitenland. “die extra laag is essentieel voor de beleving van het programma. In andere landen is die ofwel niet, ofwel in mindere mate doorgevoerd. En dan krijg je niet hetzelfde effect.”
Seizoen 3 van ‘wtFOCK’ gaat binnenkort weer van start op wtfock.be
Update 11/10
Vandaag werd de startdatum van het derde seizoen bekend gemaakt.
De eerste aflevering is zaterdag 12 oktober te zien om 21:43 uur.

WEBSITE WATWAT.BE
De serie verwijst na (sommige) afleveringen naar de website watwat.be op deze site tal van informatie voor jongeren, ook rond het thema holebi.
De website watwat.be richt zich naar jongeren zonder begin leeftijd en zonder eind leeftijd. Dat wil zeggen, ook jongeren onder de 11 en jongeren boven de 24 kunnen terecht voor informatie op de pagina. Wanneer je voor het eerst op de pagina komt kan je, je leeftijd in geven, zo krijg je informatie specifiek gericht op jou leeftijdsgroep.
- Naast het thema holebi vind je op de website ook nog de thema's:
- eerste keer - ruzie met je partner - op kot - problemen thuis - huren - cannabis - je lijf - rechten op school - muziek - klimaat - drugs - praten met je ouders - identiteit - racisme - zelfvertrouwen - zelfmoord - pesten - seks - sociale media - solliciteren - rijbewijs - politiek - duurzaam leven - eten - geloof - privacy - sexting - studentenjob - uiterlijk - verliefd - vrijwilligerswerk.
Onder elk thema vind je nog tal van neven thema's al dan niet aanverwant.
- Je kan op de website ook een vraag stellen via de zoekbalk en zo op een thema van je keuze terecht komen.
- Website watwat.be ==> klik hierBron: nieuwsblad.be, hln.be, holebi info

Dit bericht is gepost op 10 October, 2019 en 2951 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

31 januari 2020 - Woman only party
01 februari 2020 - lgbt Karaoke
01 februari 2020 - Boys for Boys
01 februari 2020 - Playgrounds Fetish Antw
01 februari 2020 - Playground Gent
01 februari 2020 - Los Ninos
01 februari 2020 - Love Boat
07 februari 2020 - Marry Me
08 februari 2020 - BonBini Gay
08 februari 2020 - Haus Valentine

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Gezocht Vlaamse twintiger met homo papa's.

 

Vlaams Parlement hield debat over holebi- en transfobie.

 

Holebi (trans+) huis Vlaams Brabant heeft een nieuwe naam.

 

Maak kennis met Nick & Christophe, het eerste homo koppel in Blind getrouwd.

 

Vlaamse televisie reclame met lesbisch koppeltje gaat viraal + video

 

Gent komt met eerste holebi & trans filmfestival van het nieuwe decennium (29/01 - 02/02).

 


Buitenlands nieuws

Puberteitsblokkers zijn levensreddende medicijnen voor transgender tieners.

 

Negende Amerikaanse staat met verbod op Gay en Trans+ panic defence wet.

 

Deense homo's biseksuele mannen en MSM mogen weldra ook, onder voorwaarden, bloed geven.

 

Tiental Amerikaanse staten wil anti transgender wet invoeren, eentje ook anti holebi wet.

 

Zweedse kroonprinses en prins schreven holebi & trans+ geschiedenis.

 


Showbizz & Sport

Jesse Tyler Ferguson en echtgenoot worden in de zomer papa's + video.

 

Ooit beschouwd als jongste transgender, Kim Petras groeide uit tot popidool.

 

Tal van Hollywoodsterren steunen openlijk homo presidentskandidaat Pete Buttigieg.

 

Lesbische Broadway-show met beroemde lesbiennes en 2 beroemde lesbische koppels.