NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Maak kennis met Alexander, de dove man achter Lola McQueen uit Belgium’s Got Talent.Vorige week kon je bij holebi info lezen over Lola McQueen, dé dove dragqueen uit Belgium's Got Talent. Vandaag maken we kennis met de persoon achter Lola.

Alexander Decrans, 31, is de persoon achter dragqueen Lola McQueen. Hoewel doof geboren, kon Lola door te playbacken mee doen aan Belgium's Got Talent. "Ik voel de muziek via vibraties en toon dan hoe ik die interpreteer. Doof zijn is voor mij geen beperking, maar net een verrijking."

In een interview met Tv-blad, overgenomen door de krant Het Laatste Nieuws vertelde Alexander meer over zichzelf en Lola. Hoe hij bijvoorbeeld in het dragqueen-circuit terecht kwam. "Ik kreeg de kans om in de Antwerpse gay bar Que Pasa mijn eerste stapjes te zetten, waarvoor ik heel dankbaar ben. En sinds drie jaar doe ik dit op professionele basis. Ik heb als Lola McQueen al enkele prijzen gewonnen. Ook een internationale wedstrijd voor dove dragqueens."

Omdat Lola doof is moet er worden geplaybackt, met dansen enkel afgaande op vibraties van muziek. "Het is juist dat het niet evident is, soms begin ik net dat tikkeltje te laat. Maar ik kan dat dan direct inhalen. Ik kies vooral muziek aan de hand van de vibraties; maar de inhoud is even belangrijk… Daarom dat ik liefst ballades breng. Die wissel ik af met up-temponummers. Al zijn die voor mij iets moeilijker, maar dan werk ik nóg harder, tot het perfect is."

"Dragqueen zijn is een dure grap. Die pruiken, jurken, juwelen... Voor mijn dagelijkse job heb ik de droom van mijn partner (Nourdin Ben Sellam) gevolgd. Hij nam drie jaar geleden de Antwerpse Red & Blue @ Cargo Club over, en ik ondersteun hem. Wanneer we open zijn en ik heb geen boeking, sta ik meestal aan de wc’s. Het klinkt misschien raar, maar voor mij is dat perfect om sociaal te kunnen zijn."

Hoewel Lola @ Alexander doof geboren is, wordt dat niet als een beperking maar wel als een verrijking beschouwd. "Mijn ouders en zus zijn doof of slechthorend en aan mama’s kant zijn ze bijna allemaal doof. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik tweetalig ben: ik communiceer vlot in Vlaamse Gebarentaal, maar ook in gesproken taal. Het voordeel is dat dove mensen elkaar graag opzoeken. Dus heb ik met mijn ouders heel Vlaanderen gezien. En ook een stuk van Europa, want ik ging vaak mee naar voetbaltoernooien voor doven en slechthorenden."

Op de vraag: heb jij je ooit niet-geaccepteerd gevoeld? Antwoord Alexander: "Ik heb pesterijen meegemaakt, ja. Ik was soms enorm ongelukkig. Maar die negatieve ervaringen hebben mij sterk gemaakt."

Op de vraag: voel jij je eigenlijk vrouw? Antwoord Alexander: "Ik ben een man, en ik wil helemaal geen vrouw worden. Lola is voor mij een soort van levende kunst." Dat hij daarnaast ook homo is, is niet meer dan toeval. "Ik ben vrij laat uit de kast gekomen: op mijn 18de. Tja, ik kende geen andere homo’s, in de dovengemeenschap was ik één van de eersten. Ik was bang om vrienden te verliezen, maar dat is gelukkig niet gebeurd."

In 2017 organiseerde Alexander voor het eerst een dove party in de Red&Blue @ Cargo Club. Vanuit Nederland liet men een trillende dansvloer met verlichting aanrukken, zodat de niet dove bezoekers de muziek ook letterlijk in hun lichaam konden voelen en ervaarden hoe het is voor Alexander en andere dove of slechthorenden. Vanaf toen werd ‘Senses’, een feest dat maximaal rekening houdt met doven en slechthorenden geboren. Alexander's partner Nourdin Ben Sellam nam in 2016 de Red&Blue over van Ludo Smits. Kort daarna (januari 2017) kwam de naam Cargo Club erbij.

Tot slot: niet alle dragqueens zijn homo, sommigen zijn hetero en gehuwd met een vrouw. Dragqueen komt van het Engels en staat voor wat wij in de Vlaamse en Nederlandse tijd destijds travestieten noemde. Er bestaan ook Dragkings, dat zijn vrouwen die zich verkleden als man en vaak, maar niet altijd, als dusdanig optreden.
LEES OOK
DOVE DRAGQUEEN WINT GOLDEN BUZZER TIJDENS BELGIM GOT TALENT WEDSTRIJD + VIDEO
DOVE TRANSGENDER MAN KRIJGT ROL IN DC SUPERHELDEN TV SERIE TITANS

Bron: hln.be & holebi info

Dit bericht is gepost op 12 October, 2019 en 2795 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 augustus 2020 - MisterGayBelgium
31 augustus 2020 - CORONAVIRUS

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

50 inwoners van Ronse wonnen een regenboog mondmasker.

 

Hoera, ze hebben het gehaald, Bart & Olivier in de VS met zoontje Warre + extra info.

 

Blind Getrouwd: al 10% holebi's schreef zich in, schrijf jezelf ook in, vooral lesbiennes.

 

Homo koppel uit West-Vlaanderen slachtoffer van homofobisch vandalisme door regenboogvlag.

 

Twee nieuwe Vlaamse gemeenten met regenboogzebrapad + derde met voorstel + lijstje.

 

Stijging homofobie in het Belgische voetbal.

 

Belgie legt opnieuw wetsvoorstel rond verbod op conversie therapie op tafel + lijstje.

 


Buitenlands nieuws

Humanitaire crisis voor holebi & transgender+ personen dreigt in gemenebestlanden door coronavirus.

 

Opnieuw homofobe aanval in Amsterdam + video.

 

Video met schaduwpoppen toont liefdesverhaal tussen twee mannelijke giraffen.

 

Hongarije voert ondanks protest toch anti transgender wet in.

 

Holebi- en transfobie blijft stijgen in Frankrijk.

 

Vierde Europese land met verbod op conversie therapie, en 2de uitzonderingsland + lijstje.

 


Showbizz & Sport

Ryan Murphy wil herstart / bewerking maken van hitserie Glee.

 

Voor de tweede keer wint trans vrouw titel van Miss Gay Holland + 2 video's.

 

Britse voetbal bazen praten met nicht van Justin Fashanu over 7 prof voetballers in de kast + info.

 

Pixar komt met holebi kortfilm op Disney+ (+ trailer).

 

Waarom Ruby Rose stopt als Batwoman - makers nu op zoek naar andere lesbische actrice.