NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Haatmisdaden tegen holebi's en transgenders blijven stijgen in Engeland & Wales.Het blijft uit de hand lopen wat betreft haatmisdaden tegen transgenders en holebi's in Engeland en Wales, waarbij eerder hetzelfde bleek vanuit Schotland. Uit zopas gepubliceerde cijfers van het official Home Office data blijkt dat haatmisdaden tegen transgender personen in Engeland en Wales sneller stijgen dan haatmisdaden tegen gelijk welke andere minderheidsgroep. Verder blijkt dat ook het aantal haatmisdaden tegen holebi's blijft stijgen.

Voor de derde keer op rij blijkt dat haatmisdaden tegen zowel transgenders als holebi's blijven stijgen Engeland en Wales. Eerder waren er gelijkaardige cijfers vanuit Schotland, en twee jaar geleden bleek uit onderzoek dat de stijgende haatmisdaden tegen holebi's & transgenders in Egeland, Wales en Schotland deels een gevolg waren van de Brexit perikelen.

De nieuwe cijfers tonen voornamelijk een explosieve stijging aan in het aantal haatmisdaden tegen transgender personen. In de periode van april 2018 tot maart 2019 waren er 2.333 aangiften over haatmisdaden tegen transgenders in Engeland & Wales.

Zoals steeds zijn de cijfers slechts het topje van de ijsberg, gezien het feit dat niet elk slachtoffer aangifte doet. Maar vast staat dat wat betreft de cijfers deze verviervoudigd zijn sinds 2015. Hoewel een stijging van het aantal aangifte over haatmisdrijven te verwachten is vanwege verbeterde aangifte methoden, staat de sterke toename van aangiftes over haatmisdrijven in contrast met gegevens voor haatmisdaden tegen andere minderheidsgroepen.

In vergelijk, haatmisdaden tegen holebi's zijn met 25% gestegen, haatmisdaden tegen mensen met een handicap met 14%, haatmisdaden op basis van ras met 11%, en tot slot haatmisdaden op basis van religie stegen met 3%.

Verder blijkt dat 27 procent van de meldingen over haatmisdaden tegen transgender personen 24% ging om stalking en intimidatie, 39% over overtredingen van de openbare orde. De toename van haatmisdaden tegen holebi's komt te midden van een verboogde prevalentie van anti transgender media aandacht, evenals groeiende protesten tegen holebi & transgender inclusief onderwijs in het Verenigd Koninkrijk.

Het Home Office zegt: “In 2018/19 registreerde de politie 14.491 haatmisdrijven betreffende seksuele oriëntatie (een stijging van 25 procent vergeleken met het voorgaande jaar), 8.256 haatmisdrijven betreffende mensen met een handicap (tot 14 procent) en 2.333 transgender haatmisdrijven (tot 37 procent) . Deze grote procentuele stijgingen over alle drie de doelgroepen zijn deels te wijten aan het kleinere aantal van deze misdaden. Ze kunnen echter ook suggereren dat verhogingen te wijten zijn aan de verbeteringen die de politie heeft aangebracht in de identificatie en registratie van deze haatmisdrijven en dat meer mensen naar voren komen om deze misdaden te melden in plaats van een echte toename. Echte verhogingen kunnen echter niet worden uitgesloten. Net als in voorgaande jaren waren haatmisdrijven betreffende seksuele geaardheid de tweede meest geregistreerde haatmisdrijven. Op één staan haatmisdaden tegen trangenders.
LEES OOK
ENORME STIJGING HAATMISDADEN TEGEN HOLEBI & TRANS IN ENGELAND WALES & SCHOTLAND - 2019
STIJGING HAATMISDADEN TEGEN HOLEBI'S EN TRANSGENDERS IN SCHOTLAND - - 2018

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 16 October, 2019 en 2070 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 augustus 2020 - MisterGayBelgium
31 augustus 2020 - CORONAVIRUS

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Transgender Infopunt (Belgie) wil weten hoe toegankelijk hun website voor je is - doe mee...

 

Christophe uit Blind Getrouwd heeft een nieuwe vriend.

 

Na 30 jaar twijfelen, binnenkort eindelijk geslachtsveranderende operatie en ook nog huwelijk voor Vlaamse Kathleen.

 

Het rommelt in het Oost-Vlaamse regenbooghuis (roze huis).

 

Vlaams rapport: Wat is de impact van het coronavirus op holebi en transgender+ personen (+ nuttige links).

 

Politici in Oostende maken ruzie over regenboogzebrapad.

 

Eén programma Iedereen beroemd zoekt ook holebi's e.a voor: op zoek naar een virusvriend + video.

 


Buitenlands nieuws

Universiteit Amsterdam: Waarom daders van antihomogeweld zo vaak Marokkaans zijn?

 

Homofoben voeren cyberwar tegen holebi & trans+ Pride maand.

 

"Wij begrijpen wat vechten is voor gelijke rechten en vrijheid", 75 holebi & trans+ groepen sluiten aan bij Black Lives Matter beweging.

 

Als homo of biseksuele man woon je liever niet in Turkmenistan.

 

Meer holebi en transgender in media en advertenties zorgt voor meer aanvaarding.

 

Wat homo's en lesbiennes echt vinden van schaamhaar en seks.

 


Showbizz & Sport

Ellen DeGeneres kan blijkbaar nog amper iets goed zeggen of doen.

 

Baanbrekende aids-activist en The Normal Heart schrijver overleden.

 

Ryan Murphy wil herstart / bewerking maken van hitserie Glee.

 

Voor de tweede keer wint trans vrouw titel van Miss Gay Holland + 2 video's.

 

Britse voetbal bazen praten met nicht van Justin Fashanu over 7 prof voetballers in de kast + info.