NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Opschudding over uitspraken van Brits presentator over gender & transgender, petitie eist zijn ontslag.Het wordt Piers Morgan (54) wel héél warm onder de voeten. De Britse presentator, journalist en schrijver, oogstte een storm van kritiek na enkele scherpe uitspraken over gender, transgender en holebi's. Zijn opvattingen schoten bij heel wat kijkers in het verkeerde keelgat, waarna ze reageerden met een petitie om het ontslag van Morgan te eisen. Ook de zender zit duidelijk verveeld met de zaak, want intussen kwam er zo veel respons dat zij de kijkers nu zélf laten oordelen over het lot van de presentator.

Wat gebeurde er?
Begin september ontstond er controverse over uitspraken van Morgan. De BBC bracht een programma over seksualiteit voor kinderen van 9 tot 12 jaar. In dat programma vroeg op een bepaald moment een jongetje: 'hoeveel genders (geslachten) zijn er? Je hebt mannen, je hebt vrouwen, maar is er nog meer?' Het van de lerares was dat er meer dan honderd genders zijn, en dat antwoord haalde de pers. Het was toen ook voldoende voor Morgan om te reageren. Hij werd boos en argumenteerde dat je kinderen nog meer in verwarring brengt. En toen kwam er een verhaal in de media over twee Lesbische pinguïns uit de zoo van Londen die samen een ei hadden uitgebroed en nu de baby pinguïn samen aan het opvoeden waren. De verzorgers vonden dat wel oké en wilden de kleine pinguïn ook genderneutraal laten opvoeden, wat bij Piers Morgan opnieuw in het verkeerde keelgat schoot. "Weet je wat?" zei Morgan. "Ik identificeer mij met een two-spirit pinguïn.

Niet veel later had Morgan in zijn ochtendshow een debat met Ben Butterworth, een openlijke homoman, die zei waar volgens hem het probleem ligt. "Je gebruikt transgenders en mensen die niet tot de categorie van man of vrouw behoren als schietschijf. Je lacht met hen en gebruikt hen als entertainment. Het gaat hier om een kwetsbare minderheid met wie je eens lacht om dan wat reacties te scoren. En dat is geen kwaliteitsvolle journalistiek", zei hij in de studio van "Good morning Britain." Morgan zei daarop: "Jij wil dat ik respect toon voor honderd identiteiten, maar je hebt zelf geen respect voor mijn opinie", antwoordde Morgan. "Jij vindt dat iedereen moet kunnen zijn wat hij is, maar als ik een two-spirit pinguïn wil zijn, dan ga jij over de rooie."

Hoe het ook zij, Morgan had de holebi & transgender gemeenschap in haar ziel geraakt, en dat kwam hem op veel kritiek te staan. Change.org zette het proces in gang om een petitie op te starten.

En ondertussen ziet het er niet rooskleurig uit voor Piers Morgan. Zender ITV, die Morgans programma ‘Good Morning Britain’ uitzendt, lanceerde maandag een Twitter-enquête om te bepalen of kijkers Piers al dan niet op het scherm willen houden. 58% van de stemmers gaf in de eerste dag al aan dat ze Morgan liever zien vertrekken. Wat later stond het aantal stemmers dat Morgan wil zien vertrekken op 80% met ruim 70.000 stemmen.

Piers heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij een afkeer heeft van het steeds groter wordende spectrum van gender, en van personen die ‘andere’ identiteitskeuzes maken. Toen Piers het nieuws over zijn mogelijk ontslag vernam, smeekte hij zijn kijkers evenwel om hem een nieuwe kans te geven en ze hem zijn job te laten behouden. “Blijkbaar ben ik transfobisch. Ondanks dat ik de afgelopen vier jaar heb uitgelegd hoe ik iedereen steun die een transitie ondergaat, en alles steun wat transgenders doormaken.”

“Het is een extreem moeilijk, emotioneel en psychologisch proces”, verdedigde hij zich. “Ik nam het standpunt in dat als we plotseling beginnen accepteren dat er honderden soorten geslachten zijn, dit de mensen die een transitie hebben ondergaan in een erg slecht daglicht zet. Het zorgt er voor dat ze zinloos lijken. Waarom zouden ze zich er dan nog druk over moeten maken? Ik ben steeds bij dat standpunt gebleven. Ik denk dat de meeste mensen, inclusief de transgenders, het concept van honderd geslachten werkelijk belachelijk vinden.”

Wat dit allemaal voor gevolg zal hebben, is nog onduidelijk. Morgan zelf beweert alvast dat de poll gemanipuleerd wordt door tegenstanders, al zeggen sommigen dan weer dat het mogelijk een grote publiciteitsstunt is want zijn contract loopt af op het einde van het jaar.

Bron: hln.be en vrt.be

Dit bericht is gepost op 17 October, 2019 en 1957 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 augustus 2020 - MisterGayBelgium
31 augustus 2020 - CORONAVIRUS

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Transgender Infopunt (Belgie) wil weten hoe toegankelijk hun website voor je is - doe mee...

 

Christophe uit Blind Getrouwd heeft een nieuwe vriend.

 

Na 30 jaar twijfelen, binnenkort eindelijk geslachtsveranderende operatie en ook nog huwelijk voor Vlaamse Kathleen.

 

Het rommelt in het Oost-Vlaamse regenbooghuis (roze huis).

 

Vlaams rapport: Wat is de impact van het coronavirus op holebi en transgender+ personen (+ nuttige links).

 

Politici in Oostende maken ruzie over regenboogzebrapad.

 

Eén programma Iedereen beroemd zoekt ook holebi's e.a voor: op zoek naar een virusvriend + video.

 


Buitenlands nieuws

Universiteit Amsterdam: Waarom daders van antihomogeweld zo vaak Marokkaans zijn?

 

Homofoben voeren cyberwar tegen holebi & trans+ Pride maand.

 

"Wij begrijpen wat vechten is voor gelijke rechten en vrijheid", 75 holebi & trans+ groepen sluiten aan bij Black Lives Matter beweging.

 

Als homo of biseksuele man woon je liever niet in Turkmenistan.

 

Meer holebi en transgender in media en advertenties zorgt voor meer aanvaarding.

 

Wat homo's en lesbiennes echt vinden van schaamhaar en seks.

 


Showbizz & Sport

Ellen DeGeneres kan blijkbaar nog amper iets goed zeggen of doen.

 

Baanbrekende aids-activist en The Normal Heart schrijver overleden.

 

Ryan Murphy wil herstart / bewerking maken van hitserie Glee.

 

Voor de tweede keer wint trans vrouw titel van Miss Gay Holland + 2 video's.

 

Britse voetbal bazen praten met nicht van Justin Fashanu over 7 prof voetballers in de kast + info.