NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Trump verliest, drie rechtbanken schrappen anti holebi & transgender wet.Eerder kon je bij holebi info lezen dat de Trump administratie met een wet kwam die gezondheidsmedewerkers en aanverwanten de toestemming gaf om te discrimineren op basis van religieuze vrijheid, daarbij zouden voornamelijk holebi's en transgenders het slachtoffer worden, maar ook vrouwen die abortus willen plegen en andere minderheidsgroepen.

Vorige week oordeelde federale rechtbanken in New York, Californië, Washington en Maryland dat de nieuwe wet niet van kracht mag gaan. De rechtbank van New York oordeelde als eerste naar aanleiding van drie rechtszaken aangespannen door een coalitie van nationale en lokale overheden, gezondheidsorganisaties en burgerorganisaties.

Om te voorkomen dat de wet van kracht werd, oordeelde de rechtbank van New York dat deze in strijd is met twee belangrijke federale wetten: Titel VII van de Civil Rights Act van 1964, die duidelijke grenzen stelt aan de tegemoetkoming aan religieuze bezwaren van werknemers, en de medische noodbehandeling en Arbeidswet, die ervoor zorgt dat patiënten spoedeisende zorg ontvangen. De rechtbank vond ook de bewering van de regering dat het de regel had gecreëerd in reactie op een aanzienlijke toename van gewetensklachten van gezondheidswerkers "feitelijk niet waar", en het betwijfelde de "geldigheid en integriteit" van het regelgevingsproces.

Kortom, de regering heeft een “aantoonbaar valse” bewering gedaan in een poging een ingrijpende wet regel te rechtvaardigen die de gezondheid en veiligheid van de patiënt in gevaar zou brengen en kritieke juridische bescherming zou negeren die al tientallen jaren bestaat. De federale overheid moet zorgen voor gelijke toegang tot gezondheidszorg voor iedereen, en een einde maken aan discriminerende praktijken. Deze wet zou precies het tegenovergestelde doen. Hoewel de uitspraken in de lagere rechtbanken misschien niet het laatste woord zijn over deze kwestie, geven ze een krachtige boodschap af dat de rechtbanken niet stil zullen staan wanneer deze regering probeert het belangrijke beginsel van religieuze vrijheid te verstoren om schadelijk en onwettig gedrag te rechtvaardigen.

Volgens de uitspraak van de rechtbank van New York, en ook de drie andere, kan de wet nergens in de Verenigde Staten van kracht gaan. Een tegenslag voor president Trump en zijn team. Maar, een grote overwinning voor voornamelijk holebi's en transgenders. Het National Center for Lesbian Rights had samen met 22 andere holebi en transgender organisaties een rechtzaak aangespannen tegen de wet die voornamelijk holebi's & transgenders zou discrimineren in de gezondheidszorg. De organisaties zeggen dat nu al, zonder de wet, 23% van de transgenders niet naar een dokter durft te gaan uit angst voor discriminatie en verkeerd te worden begrepen. Maar ook holebi's gaan minder vaak naar de dokter. Uit eerder onderzoek bleek dat holebi's zeven keer vaker een dokters bezoek ontwijken vanwege angst voor discriminatie.

De enige die nog roet in het eten kan gooien is het Hooggerechtshof met daarin een meerderheid van Pro Trump mannetjes. Indien het hoogste hof een uitspraak zou doen in deze zaak, kan Trump als nog winnen.
LEES OOK
TRUMP GEEFT GEZONDHEIDSPROGRAMMA'S EN MEDEWERKERS TOESTEMMING TE DISCRIMINEREN TEGEN HOLEBI'S & TRANSGENDERS
TRUMP ADMINISTRATIE KOMT MET WET DIE HOMO LESBISCHE EN TRANSGENDER FAMILIES SCHRAPT

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 10 November, 2019 en 2481 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

03 augustus 2020 - Queer Arts Festival
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

3 tot 9 augustus: Queer Arts Festival Antwerp, (eerste groot holebi+ trans+ festival tijdens coronacrisis).

 

James Cooke en vriend Dorian in interview over huwelijk en meer.

 

Bruno De Lille pleit voor eigen homo vlag die er volgens hem nog niet is. (toch bestaat ze al).

 

Minder dan 200 behandelde correctionele homofobe zaken op 3 jaar tijd in Belgie + extra & nuttige links.

 

Er komt geen regenboogzebrapad in Zandhoven + lijstje

 


Buitenlands nieuws

Montenegro gaat stap vooruit betreffende gelijke rechten holebi's.

 

Leiders alle grote religies vormen front tegen holebi- en transfobie.

 

Twee jonge Nederlanders beschuldigd van het beroven en mishandelen minstens acht homo's.

 

Gemeente haalt 8 meter lange regenboogvlag weg in Spaans dorpje, bevolking hangt er honderden terug + video.

 

Meer dan 30 holebi's en transgenders opgepakt na protest tegen risico 6 jaar celstraf lesbische activiste.

 

Café waar Stonewall rellen plaats vonden gered van ondergang + geschiedenis van de rellen.

 

Roemenië voert (ook) anti transgender+ wet in.

 


Showbizz & Sport

Plus-size transgender model schrijft geschiedenis in Calvin Klein Pride campagne + video

 

Brits acteur uit de kast via Instagram.

 

Actrice, zangeres en voormalig kindsterretje Raven Symone en vriendin gehuwd.

 

Beste videogame van 2020 bevat lesbisch hoofdpersonage.

 

Prof basketbalspeler komt in emotionele brief uit de kast.