NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Trump verliest, drie rechtbanken schrappen anti holebi & transgender wet.Eerder kon je bij holebi info lezen dat de Trump administratie met een wet kwam die gezondheidsmedewerkers en aanverwanten de toestemming gaf om te discrimineren op basis van religieuze vrijheid, daarbij zouden voornamelijk holebi's en transgenders het slachtoffer worden, maar ook vrouwen die abortus willen plegen en andere minderheidsgroepen.

Vorige week oordeelde federale rechtbanken in New York, Californië, Washington en Maryland dat de nieuwe wet niet van kracht mag gaan. De rechtbank van New York oordeelde als eerste naar aanleiding van drie rechtszaken aangespannen door een coalitie van nationale en lokale overheden, gezondheidsorganisaties en burgerorganisaties.

Om te voorkomen dat de wet van kracht werd, oordeelde de rechtbank van New York dat deze in strijd is met twee belangrijke federale wetten: Titel VII van de Civil Rights Act van 1964, die duidelijke grenzen stelt aan de tegemoetkoming aan religieuze bezwaren van werknemers, en de medische noodbehandeling en Arbeidswet, die ervoor zorgt dat patiënten spoedeisende zorg ontvangen. De rechtbank vond ook de bewering van de regering dat het de regel had gecreëerd in reactie op een aanzienlijke toename van gewetensklachten van gezondheidswerkers "feitelijk niet waar", en het betwijfelde de "geldigheid en integriteit" van het regelgevingsproces.

Kortom, de regering heeft een “aantoonbaar valse” bewering gedaan in een poging een ingrijpende wet regel te rechtvaardigen die de gezondheid en veiligheid van de patiënt in gevaar zou brengen en kritieke juridische bescherming zou negeren die al tientallen jaren bestaat. De federale overheid moet zorgen voor gelijke toegang tot gezondheidszorg voor iedereen, en een einde maken aan discriminerende praktijken. Deze wet zou precies het tegenovergestelde doen. Hoewel de uitspraken in de lagere rechtbanken misschien niet het laatste woord zijn over deze kwestie, geven ze een krachtige boodschap af dat de rechtbanken niet stil zullen staan wanneer deze regering probeert het belangrijke beginsel van religieuze vrijheid te verstoren om schadelijk en onwettig gedrag te rechtvaardigen.

Volgens de uitspraak van de rechtbank van New York, en ook de drie andere, kan de wet nergens in de Verenigde Staten van kracht gaan. Een tegenslag voor president Trump en zijn team. Maar, een grote overwinning voor voornamelijk holebi's en transgenders. Het National Center for Lesbian Rights had samen met 22 andere holebi en transgender organisaties een rechtzaak aangespannen tegen de wet die voornamelijk holebi's & transgenders zou discrimineren in de gezondheidszorg. De organisaties zeggen dat nu al, zonder de wet, 23% van de transgenders niet naar een dokter durft te gaan uit angst voor discriminatie en verkeerd te worden begrepen. Maar ook holebi's gaan minder vaak naar de dokter. Uit eerder onderzoek bleek dat holebi's zeven keer vaker een dokters bezoek ontwijken vanwege angst voor discriminatie.

De enige die nog roet in het eten kan gooien is het Hooggerechtshof met daarin een meerderheid van Pro Trump mannetjes. Indien het hoogste hof een uitspraak zou doen in deze zaak, kan Trump als nog winnen.
LEES OOK
TRUMP GEEFT GEZONDHEIDSPROGRAMMA'S EN MEDEWERKERS TOESTEMMING TE DISCRIMINEREN TEGEN HOLEBI'S & TRANSGENDERS
TRUMP ADMINISTRATIE KOMT MET WET DIE HOMO LESBISCHE EN TRANSGENDER FAMILIES SCHRAPT

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 10 November, 2019 en 2159 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

07 december 2019 - Spotlight
14 december 2019 - Cafeina Retro
20 december 2019 - Woman only party
20 december 2019 - Cave @ Steel Gate
21 december 2019 - Girls for Girls
21 december 2019 - Funky
26 december 2019 - Girls for Girls
27 december 2019 - Pride to be older
28 december 2019 - Sharon O Love
28 december 2019 - Boys for Boys

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Brussels opvanghuis voor dakloze holebi & trans+ jongeren, ook jij kan hen steunen, doe mee.

 

Ook in Oost-Vlaamse stad komt er weldra een Regenboogzebrapad + lijstjes.

 

Holebi’s in sportclubs: Belgische online fotocampagne moet taboe doorbreken.

 

James Cooke won twee prijzen + video.

 

N-VA uit Antwerpse gemeente wil meer holebi zichtbaarheid en thema bespreekbaar maken bij alle jongeren.

 

N-VA'er niet blij met uitblijven reactie eigen partij inzake resolutie tegen holebi & trans+ haat in Polen.

 

Brussel en Gent omschreven als meest holebi & transgender+ vriendelijk, maar is dat terecht?

 


Buitenlands nieuws

Uniek: Eerste holebi & transgender altaar schilderij in Kerk van Zweden.

 

Homo koppel krijgt vijftien jaar celstraf alleen maar omdat ze van elkaar houden.

 

Biseksuele vrouwen vaker slachtoffer van seksueel geweld, ook lesbi & homo vaker slachtoffer.

 

1 december Wereldaidsdag, oproep tot meer solidariteit + cijfers, info Belgie, Nederland, Wereldwijd, middelen, verhalen en nuttige links.

 

Niet alles is oké voor holebi's & transgenders wanneer een stad wordt uitgeroepen als regenboogstad.

 

Na holebi record, schrijven Britten geschiedenis met record aantal transgender en niet-binaire politici voor zitje in parlement.

 


Showbizz nieuws

Jonathan Van Ness is het eerste niet vrouwelijke covermodel van Cosmopolitan in 35 jaar.

 

Cyndi Lauper krijgt Verenigde Naties award voor haar inzet voor holebi's & transgenders.

 

Caitlyn Jenner krijgt tal van transfobe haat berichten op sociale media.

 

Omdat Kate lesbisch is weigeren ouders naar haar huwelijk te komen, Ellen DeGeneres bezorgde ze verrassingen + foto's en video.

 

Lena Waithe en Alano Mayo spontaan gehuwd voor de buste van pionier Harvey Milk + video.