NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Homo & biseksuele mannen beschouwen racisme (bijna) als normaal op dating-apps.Rassendiscriminatie bij homo- en bi-dating-apps is zeer gebruikelijk en kan zich op verschillende manieren voordoen, zo blijkt uit een nieuwe studie. De studie die is gepubliceerd in het American Journal of Community Psychology, en gaat dieper in op eerder onderzoek naar raciale discriminatie op dating-apps.

De onderzoekers ontdekten dat ras gebaseerde voorkeuren, zoals verwacht, het vaakst worden uitgedrukt door blanke mensen in dating-apps die mensen met een niet blanke huidskleur uitsluiten. De onderzoekers schrijven dat op ras gebaseerde partnerselectie 'het nieuwe gezicht van racisme is geworden in online seksuele en datingnetwerken van homoseksuele / biseksuele mannen'.

Ze merken ook op dat geradicaliseerde seksuele discriminatie op verschillende manieren naar voren komt. Homoseksuele en biseksuele mannen met niet blanke huidskleur kunnen op basis van hun ras worden afgewezen, geobjectiveerd of gemigreerd. Anderen zetten stereotypen over mannen met niet blanke huidskleur voort en maken opmerkingen over hun seksuele bekwaamheid, seksuele rollen of fysieke eigenschappen.

Ryan Wade en Gary W. Harper, die de studie hebben geleid, schrijven dat het ervaren van raciale seksuele discriminatie op dating-apps leidt tot gevoelens van schaamte, vernedering en inferioriteit. En stellen dat de ervaring van invloed kan zijn op het zelfrespect en het welzijn van niet blanke mannen. Daarom hebben ze nu een schaal ontwikkeld om raciale seksuele discriminatie te meten die ervaringen in vier gebieden categoriseert: uitsluiting, afwijzing, degradatie en erotische objectivering. Wade en Harper hebben focusgroepen geleid om meer te weten te komen over de ervaringen van homoseksuele en biseksuele mannen met raciale seksuele discriminatie. Ze ontdekten dat discriminatie van mensen van hun eigen ras ook een probleem was.

"Deelnemers bespraken hoe gediscrimineerd door mensen van hun eigen raciale of etnische groep op een unieke manier pijn doen, dus we wilden daar ook rekening mee houden bij het ontwikkelen van de schaal," zei Wade. Ze hebben via sociale media gegevens verzameld van 2.000 zwarte homo- en biseksuele mannen van 18-29 jaar over hun ervaringen met datingapps. Die studie wordt momenteel beoordeeld door een ander tijdschrift.

Dating-apps hebben eerder al racisme op hun platforms erkend. In 2018 probeerde Grindr verandering teweeg te brengen door zijn Kindr Grindr initiatief te lanceren, waarbij homo's met een niet blanke huidskleur een platform kregen om het probleem te bespreken, waarbij men de richtlijnen van de app bijwerkte om discriminatie tegen te gaan. De app zei dat "iedereen die een andere gebruiker pest, bedreigt of lastert, zal worden verbannen. We zullen ook alle discriminerende uitspraken op profielen verwijderen, 'ging het verder. Je bent vrij om je voorkeuren uit te drukken, maar we horen liever wat je leuk vindt, niet wat je niet bent. Profieltaal die wordt gebruikt om de kenmerken en kenmerken van andere gebruikers openlijk te discrimineren, wordt niet getolereerd en zal worden beoordeeld door ons moderatieteam.

In 2017 kon je bij holebi info lezen over een Brits onderzoek waaruit onder andere bleek dat zeven op de tien zwarte homo's regelmatig last heeft van racisme binnen de holebi gemeenschap, en dat de grootste groep die te maken heeft met racisme binnen de homo gemeenschap Arabische homo's zijn. Wie dit artikel wil (her) lezen ==> Klik hier
LEES OOK
OPLICHTERS DOEN ZICH VOOR ALS SLACHTOFFERS VAN HOLEBI- TRANSFOBIE OP HOMO DATING APP
TRANSGENDERS BESCHULDIGEN DATING APP TINDER VAN DISCRIMINATIE - - 2019
GRINDR BESTAAT TIEN JAAR, VERHALEN VAN GEBRUIKERS + VEILIGE DATING TIPS - - 2019
DIT ZIJN DE STRAFFEN VOOR HOMOFOBE EN RACISTISCHE VOETBAL SUPPORTERS - - 2019
IS ER LEEFTIJD DISCRIMINATIE BINNEN DE HOLEBI EN TRANSGENDER GEMEENSCHAPPEN? - - 2018

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 17 November, 2019 en 2632 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

25 juli 2020 - Amsterdam Pride Online + Walk
03 augustus 2020 - Queer Arts Festival
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Studente Thomas More-Hogeschool Mechelen genomineerd voor Podcastprijs over haar comingout + podcast.

 

Brugge legde (2de) regenboogzebrapad aan op unieke plaats.

 

3 tot 9 augustus: Queer Arts Festival Antwerp, (eerste groot holebi+ trans+ festival tijdens coronacrisis).

 

James Cooke en vriend Dorian in interview over huwelijk en meer.

 

Bruno De Lille pleit voor eigen homo vlag die er volgens hem nog niet is. (toch bestaat ze al).

 


Buitenlands nieuws

Ondanks Covid 19 komen duizenden holebi's, interseks trans+ & sympathisanten op straat in Parijs + video.

 

Zuid-Afrika keurt wet goed die ambtenaren verbied homohuwelijken te weigeren.

 

Amsterdam Pride 9 dagen feest online (25/07 - 02/08), maar ook Pride Walk & demonstratie. + video.

 

Holebi's en transgenders boos op Facebook.

 

Nederland komt tegemoet aan mensen die zich geen man of vrouw voelen.

 

Opnieuw jonge homo aangevallen in het Nederlandse Enschede.

 

Montenegro gaat stap vooruit betreffende gelijke rechten holebi's.

 


Showbizz & Sport

Plus-size transgender model schrijft geschiedenis in Calvin Klein Pride campagne + video

 

Brits acteur uit de kast via Instagram.

 

Actrice, zangeres en voormalig kindsterretje Raven Symone en vriendin gehuwd.

 

Beste videogame van 2020 bevat lesbisch hoofdpersonage.