NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Cyndi Lauper krijgt Verenigde Naties award voor haar inzet voor holebi's & transgenders.De Amerikaanse zangeres Cyndi Lauper, 66, is de allereerste winnares van de High Note Global Prize-award die door de Verenigde Naties wordt uitgereikt. De prijs is bedoeld voor artiesten die zich via hun muziek en andere platformen sterk maken voor sociale gerechtigheid.

De zangeres krijgt de award voor haar grote inzet voor de holebi & transgender gemeenschap en in het bijzonder haar werk rond dakloze holebi & transgender jongeren. In 2008 richtte ze samen met anderen de non-profitorganisatie True Colors United op die zich inzet voor dakloze holebi en transgender jongeren.

In de Verenigde Staten zijn er jaarlijks 1,6 miljoen jongeren die in de dakloosheid terecht komen. Holebi & transgender jongeren maken ruim 40% uit van deze groep terwijl ze amper 7% van de totale jeugdbevolking uit maken. Het True Colors United stelt dat de meest genoemde reden waarom holebi en transgender jongeren dakloos worden gezinsafwijzing vanwege hun geaardheid of genderidentiteit is.

De True Colors United zorgt voor veilige opvang plaatsen voor dakloze holebi & transgender jongeren, organiseert cursussen, opleidingen, doet aan belangenbehartiging, werkt samen met tal van jongeren en mensenrechten organisaties, en het richtte ook enkele huizen op waar jongeren zowel kunnen wonen als aankloppen voor allerhande informatie.

Lauper zal de award op 10 december ontvangen uit handen van zangeres Kesha tijdens het Home for the Holidays benefietconcert in Los Angeles. Op deze Dag van de Mensenrechten wordt volgens de organisatie voortaan ieder jaar een High Note Global Prize-award uitgereikt. Op het benefietconcert waarbij de opbrengst gaat naar het True Colors United zullen tal van beroemde gasten aanwezig zijn die al dan niet zullen optreden.

Billboard, oprichter van The High Note Global Initiative David Clark zegt: "We zijn verheugd om Cyndi Lauper te erkennen en te eren als de laureaat van de High Note Global Prize 2019. Al tientallen jaren promoot ze mensenrechten, was ze een stem en actieve deelnemer voor verandering en inspireerde ze mensen over de hele wereld om tolerant en trouw aan zichzelf te zijn. Ze verdient deze prijs het meest en we kijken ernaar uit om haar prestaties te vieren tijdens onze inaugurele High Note Global Prize-prijsuitreiking.

Cyndi Lauper en een deel van haar verwezenlijkingen
- Cyndi Lauper, hetero met een lesbische zus, is al jaren bekend als groot voorvechtster van gelijke rechten voor holebi's en transgenders. Zus Ellen, die openlijk lesbisch is werkt in een Aids kliniek en is haar grote voorbeeld en de reden waarom ze zich ging inzetten voor de gelijke rechten van holebi's en transgenders.
- In de jaren 80 hulde ze zich samen met zangeres Cher tijdens een concert in een reuze grote regenboogvlag.
- Haar song 'True Colors' uit 1986, waarmee ze vooral bekend is, is al jaren een holebi hit omdat veel homo's lesbiennes biseksuelen, maar ook transgenders, zich herkennen in het lied, in een periode waarin ze twijfelden over hun geaardheid of genderidentiteit, of in een periode waarin ze zelfmoord plannen hadden omdat ze bang waren niet aanvaard te zullen worden. Volgens mensenrechtenorganisaties zorgde het lied voor de coming out van duizenden Amerikanen.
- Sinds de jaren 90 is de zangeres regelmatig aanvoerster geweest van een Gay Pride.
- In 1994 opende ze de Gay Games in New York.
- In 2007 was ze mede-oprichter van de True Colors-tour voor mensenrechten in de Verenigde Staten en Canada waarbij Eén dollar van elk ticket werd gereserveerd voor de mensenrechtencampagne, die pleit voor gelijke rechten voor holebi's en transgenders.
- In 2010 lanceerde de zangeres de Lauper's True Colors United de Give a Damn-campagne, om hetero's meer te betrekken bij holebi & transgender rechten.
- In 2011 opende ze een holebi & transgender daklozen opvang huis genaamd: 'The True Colors Residence', in Harlem, New York.
- In 2004 schreef ze het nummer 'Above the Clouds' naar aanleiding van de moord op Matthew Shepard (1998), een jonge homo die werd dood geslagen omwille van zijn geaardheid. En als lid van het Matthew Shepard Foundation Board wijdde Lauper in 2005 een concerttournee aan het promoten van de boodschap van de Foundation.
- In 2016 kreeg ze een ster op de beroemde Walk of Fame.
- De zangeres trouwde in 1991 met acteur David Thornton samen kregen ze een zoon Declyn Wallace (1997).

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 27 November, 2019 en 2112 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

07 december 2019 - Spotlight
14 december 2019 - Cafeina Retro
20 december 2019 - Woman only party
20 december 2019 - Cave @ Steel Gate
21 december 2019 - Girls for Girls
21 december 2019 - Funky
26 december 2019 - Girls for Girls
27 december 2019 - Pride to be older
28 december 2019 - Sharon O Love
28 december 2019 - Boys for Boys

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Brussels opvanghuis voor dakloze holebi & trans+ jongeren, ook jij kan hen steunen, doe mee.

 

Ook in Oost-Vlaamse stad komt er weldra een Regenboogzebrapad + lijstjes.

 

Holebi’s in sportclubs: Belgische online fotocampagne moet taboe doorbreken.

 

James Cooke won twee prijzen + video.

 

N-VA uit Antwerpse gemeente wil meer holebi zichtbaarheid en thema bespreekbaar maken bij alle jongeren.

 

N-VA'er niet blij met uitblijven reactie eigen partij inzake resolutie tegen holebi & trans+ haat in Polen.

 

Brussel en Gent omschreven als meest holebi & transgender+ vriendelijk, maar is dat terecht?

 


Buitenlands nieuws

Uniek: Eerste holebi & transgender altaar schilderij in Kerk van Zweden.

 

Homo koppel krijgt vijftien jaar celstraf alleen maar omdat ze van elkaar houden.

 

Biseksuele vrouwen vaker slachtoffer van seksueel geweld, ook lesbi & homo vaker slachtoffer.

 

1 december Wereldaidsdag, oproep tot meer solidariteit + cijfers, info Belgie, Nederland, Wereldwijd, middelen, verhalen en nuttige links.

 

Niet alles is oké voor holebi's & transgenders wanneer een stad wordt uitgeroepen als regenboogstad.

 

Na holebi record, schrijven Britten geschiedenis met record aantal transgender en niet-binaire politici voor zitje in parlement.

 


Showbizz nieuws

Jonathan Van Ness is het eerste niet vrouwelijke covermodel van Cosmopolitan in 35 jaar.

 

Cyndi Lauper krijgt Verenigde Naties award voor haar inzet voor holebi's & transgenders.

 

Caitlyn Jenner krijgt tal van transfobe haat berichten op sociale media.

 

Omdat Kate lesbisch is weigeren ouders naar haar huwelijk te komen, Ellen DeGeneres bezorgde ze verrassingen + foto's en video.

 

Lena Waithe en Alano Mayo spontaan gehuwd voor de buste van pionier Harvey Milk + video.