NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Eindelijk is het zover, voor het eerst homo koppel in Blind getrouwd Belgium.Eerder kon je bij holebi info een oproep lezen van de makers van het VTM-programma Blind Getrouwd, waarin men op zoek ging naar een homo of lesbisch koppel. Nu, eindelijk, na vier seizoenen en zeventien huwelijken is het zo ver, het programma heeft een homo koppel gevonden en voor het altaar gekregen.

Tot grote opluchting van de productieploeg en kijkers van het populaire programma Blind Getrouwd is er een homo koppel gevonden. "De fans en holebi gemeenschap vroeg ons al jaren om een holebi koppel, maar wij matchen enkel als er écht potientiel is', aldus de makers. "Onze experts denken dat ze nu die goede match gevonden hebben."

Het was de ploeg van Blind getrouwd menens om in het vijfde seizoen een holebi (eigenlijk moet men zeggen homo of lesbisch koppel, want holebi staat voor homo, lesbisch én biseksueel) koppel te vormen. Bij het einde van de vorige reeks lanceerde het VTM-programma een expliciete oproep naar homo’s en lesbiennes om zich in te schrijven. Na vier seizoenen met zeventien heteroseksuele trouwpartijen moest en zou er deze keer ook een homohuwelijk plaatsvinden.

Afgelopen zomer staken de makers nog een tandje bij, door ook aan te kloppen bij holebi verenigingen, events en andere externe kanalen. En dat heeft z’n vruchten afgeworpen: van de 3.000 mensen die zich inschreven voor het nieuwe seizoen was twaalf procent homo of lesbisch. De opnames zitten intussen in hun laatste fase, en daarbij volgt Blind getrouwd voor het eerst dus ook een homo koppel. De identiteit van het koppel blijft nog geheim, maar het gaat om twee mannen uit het Gentse.

“We zijn verheugd dat we dit jaar voor het eerst een homokoppel kunnen volgen”, bevestigt Leen Lombaert, executive producer van Blind Getrouwd. “De voorbije jaren kwam er druk van de kijkers en de holebi gemeenschap om een holebi koppel te volgen, maar wij matchen enkel als er écht potentieel is. Die goede match denken de experten nu gevonden te hebben.”

Ook tijdens de vorige seizoenen deden de makers pogingen om een homohuwelijk op poten te zetten. Maar toen kwamen er te weinig inschrijvingen binnen om een goede match op te leveren. “Zo’n vijf procent van onze bevolking is holebi (homo, lesbisch, biseksueel). En omdat holebi’s amper tien procent van de inschrijvingen uitmaken, is de vijver waaruit wij kunnen vissen en matchen al jarenlang beperkt”, aldus seksuoloog Wim Slabbinck, die als expert aan Blind getrouwd meewerkt en de duo’s helpt samenstellen. “Bovendien is de holebi gemeenschap kleiner en kennen holebi’s elkaar vaak al. Dus moesten we extra voorzichtig zijn.”

Dit jaar werd de selectieprocedure intensiever. De geselecteerde holebi-kandidaten werden zorgvuldiger gescreend en uitgenodigd voor individuele infosessies. Met succes. “Het duo dat we hebben gevonden in onze holebi-poule heeft echt potentieel, denken we”, zegt Slabbinck.

Hoeveel koppels er in totaal zullen trouwen in het nieuwe Vlaamse seizoen wordt later bekendgemaakt. Blind getrouwd is komend voorjaar te zien bij VTM. En dit keer dus voor het eerst met een homo koppel. Het nu al populaire programma zal hier door zeker en vast nog meer kijkers trekken.

Voor de mensen die het programma niet kennen Klik hier voor meer informatie via Wikipedia.


Bron: gva.be

Dit bericht is gepost op 28 November, 2019 en 2144 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

07 december 2019 - Spotlight
14 december 2019 - Cafeina Retro
20 december 2019 - Woman only party
20 december 2019 - Cave @ Steel Gate
21 december 2019 - Girls for Girls
21 december 2019 - Funky
26 december 2019 - Girls for Girls
27 december 2019 - Pride to be older
28 december 2019 - Sharon O Love
28 december 2019 - Boys for Boys

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Brussels opvanghuis voor dakloze holebi & trans+ jongeren, ook jij kan hen steunen, doe mee.

 

Ook in Oost-Vlaamse stad komt er weldra een Regenboogzebrapad + lijstjes.

 

Holebi’s in sportclubs: Belgische online fotocampagne moet taboe doorbreken.

 

James Cooke won twee prijzen + video.

 

N-VA uit Antwerpse gemeente wil meer holebi zichtbaarheid en thema bespreekbaar maken bij alle jongeren.

 

N-VA'er niet blij met uitblijven reactie eigen partij inzake resolutie tegen holebi & trans+ haat in Polen.

 

Brussel en Gent omschreven als meest holebi & transgender+ vriendelijk, maar is dat terecht?

 


Buitenlands nieuws

Uniek: Eerste holebi & transgender altaar schilderij in Kerk van Zweden.

 

Homo koppel krijgt vijftien jaar celstraf alleen maar omdat ze van elkaar houden.

 

Biseksuele vrouwen vaker slachtoffer van seksueel geweld, ook lesbi & homo vaker slachtoffer.

 

1 december Wereldaidsdag, oproep tot meer solidariteit + cijfers, info Belgie, Nederland, Wereldwijd, middelen, verhalen en nuttige links.

 

Niet alles is oké voor holebi's & transgenders wanneer een stad wordt uitgeroepen als regenboogstad.

 

Na holebi record, schrijven Britten geschiedenis met record aantal transgender en niet-binaire politici voor zitje in parlement.

 


Showbizz nieuws

Jonathan Van Ness is het eerste niet vrouwelijke covermodel van Cosmopolitan in 35 jaar.

 

Cyndi Lauper krijgt Verenigde Naties award voor haar inzet voor holebi's & transgenders.

 

Caitlyn Jenner krijgt tal van transfobe haat berichten op sociale media.

 

Omdat Kate lesbisch is weigeren ouders naar haar huwelijk te komen, Ellen DeGeneres bezorgde ze verrassingen + foto's en video.

 

Lena Waithe en Alano Mayo spontaan gehuwd voor de buste van pionier Harvey Milk + video.