NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

N-VA'er niet blij met uitblijven reactie eigen partij inzake resolutie tegen holebi & trans+ haat in Polen.Het Europees Parlement werkt aan een resolutie tegen homohaat en zogenaamde holebi en transgender vrije zones in Polen, maar tijdens het debat spraken verschillende leden van de ECR-fractie hun steun uit voor de Poolse praktijken. N-VA behoort tot die fractie en kwam niet tussen. ‘Een gemiste kans’, zegt N-VA’er Piet De bruyn.

“Dit (debat) katapulteert me terug naar mijn kindertijd, toen ze mij zeiden dat je niet anders mocht zijn. Het heeft me een half leven gekost om mezelf daarvan te bevrijden.” Het Belgische Europarlementslid Petra De Sutter (Groen), zelf transgender, oogstte applaus met haar tussenkomst in de plenaire vergadering van het Europees Parlement. Ze sloot een debat af dat op zijn zachtst gezegd erg pittig was. Het Parlement kwam samen over de discriminatie en haatzaaiende uitlatingen tegen holebi's en transgenders in Polen en de holebi & transgender vrije zones”.

Haat campagne tegen holebi's & transgenders
De Poolse regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) verlegde sinds dit voorjaar zijn aandacht voor het migratiethema naar holebi's en transgenders. Partijleider Jaroslaw Kaczynski, die jaren geleden (2005 - 2010) samen met zijn overleden tweelingbroer (Lech, die destijds president was) een schrikbewind tegen holebi's voerde, sprak over de holebi & transgender ideologie, die volgens hem een bedreiging is voor de Poolse identiteit, en voor het voorbestaan van de Poolse staat.

Het gaat opnieuw de verkeerde kant op in Polen, al is er hoop
Het gaat al een tijdje (opnieuw) de verkeerde kant uit in Polen. In 2010 overleed president Lech Kaczynski. Er volgde toen een rustigere periode waarbij het homofobe land eerder de minder homofobe kant op ging. Zo werd in 2014 Robert Biedron de eerste openlijke homo burgemeester in het stadje Slupski, daarna volgde er nog veel openlijk verkozen holebi en transgender politici. In 2001 werd Anna Grodzka trouwens de eerste transgender politica in het Poolse parlement. Maar sinds de PiS opnieuw aan de macht is gaat het opnieuw de verkeerde kant uit, en dit keer zelfs extremer dan voorheen. Maar, er blijft hoop, want niet alle politici zijn anti holebi & transgender in Polen, en de bevolking is in vergelijking met vroeger eerder verdeeld dan allemaal homofobisch, bewijst het feit dat er nog nooit zoveel openlijke holebi & transgender politici verkozen zijn, weliswaar in kleine gemeente en steden, maar ook daar kan men een positief verschil maken voor holebi's & transgenders.

Anti holebi & transgender stickers
In juli kon je bij holebi info nog lezen over het feit dat de conservatieve publicatie Gazeta Polska stickers uitdeelde met daarop een doorkruiste regenboogvlag met het opschrift met daarbij het opschrift 'holebi & transgender vrije zone'. Met als doel, dat burgers, handelaars en anderen zo hun eigen holebi & transgender vrije zone kunnen creëren. Het gevolg is ondertussen dat zelfs lokale besturen, waar de PiS aan de macht is, hun stad of provincie al benoemden tot een holebi & transgender vrije zone, of een zone vrij van holebi & transgender ideologie.

Afgelopen zomer waren er zo al dertig zones waar holebi's & transgenders niet welkom zijn. Op heden zijn ze nog symbolisch, holebi's en transgenders krijgen geen boete als ze zich toch in zo'n zone wagen, maar hoe lang zal dat nog duren? Volgens Petra De Sutter (Groen), creëren de vrije zones een klimaat van onverdraagzaamheid. Bij een mars voor holebi & transgender rechten afgelopen zomer werden deelnemers nog bekogeld met stenen en flessen, en ondanks zware politie bescherming raakte toch verschillende deelnemers ernstig gewond.

Europees Parlement
Het Europees Parlement werkt nu aan een resolutie tegen de homohaat en de holebi & transgender vrije zones waarover het in december een stemming houdt. Een debat in de plenaire vergadering van het Parlement moest daarvoor het startschot geven. “We moeten verder gaan dan het enkel veroordelen”, zei de Nederlandse Sophie in ’t Veld, van de sociaal-liberale D66. “Het is een aantasting van mensenrechten en een aantasting van internationaal recht, en het heeft geen plaats in de EU. Het moet stoppen.” Zowel De Sutter als In ’t Veld willen dat naast het Parlement ook de Europese Commissie stappen zet tegen Polen.

De Eurocommissaris Cecilia Malmström lieten duidelijk verstaan in het Parlement dat discriminatie, intolerantie en geweld op basis van seksuele oriëntatie of genderidentiteit tegen de fundamentele waarden van de unie zijn. Ze zei dat de Europese Commissie zal “blijven vechten voor holebi & transgender+ rechten in Polen en elders”, maar vermeldde geen concrete acties. Na navraag bij haar woordvoerder blijkt dat de Commissie voorlopig geen stappen onderneemt.

Bijna eensgezindheid
Het viel volgens de krant demorgen op, dat er in het Europees Parlement vrij grote eensgezindheid was over het thema, maar dat één fractie zich meermaals luidkeels verzette tegen het Europese initiatief. Spaanse, Bulgaarse en Poolse leden van de conservatieve ECR-fractie vinden dat Europa zich niet te moeien heeft. De Poolse Beata Kempa vindt dat Europa daarentegen aandacht moet hebben voor wat ze “de discriminatie” noemt tegen christenen in haar land. De Bulgaar Angel Dzhambazki vond dat het debat “een crescendo van lgbti-propaganda” had bereikt. “Polen, Hongarije en Bulgarije irriteren u mateloos en ik weet ook waarom”, zei Dzambazki. “Omdat we in deze landen nog geloven dat het gezin een vrijwillig verbond is tussen man en vrouw.”

N-VA is niet anti holebi & transgender
De Europarlementsleden van N-VA maken ook deel uit van deze ECR-fractie. In tegenstelling tot bovengenoemde ECR-leden noemt de N-VA zichzelf een voortrekker in de strijd tegen discriminatie op basis van geaardheid. De woordvoerder van Europarlementslid Geert Bourgeois herhaalde dat standpunt in een mededeling en voegt eraan toe dat de partij de resolutie zal beoordelen op basis van haar principes. De N-VA benadrukte in het verleden wel dat de ECR haar leden de vrijheid geeft om te stemmen hoe men wenst. "N-VA handelt, stemt en communiceert overeenkomstig haar eigen programma”, zei de woordvoerder van Bourgeois nog.

Er kwam geen antwoord meer op de vraag waarom noch Bourgeois, noch Kanko, noch Van Overtveldt zich dan lieten horen in het debat. “Dat is op zijn minst een gemiste kans”, zegt Piet De Bruyn, Vlaams Parlementslid bij N-VA en coördinator van het N-VA-regenboognetwerk. "Verder wil ik me niet uitspreken over het werk van mijn collega’s in Europa." Aldus de krant demorgen.
LEES OOK
POOLSE KRANT DEELDE ANTI HOLEBI & TRANSGENDER STICKERS UIT
UNIEK: POOLSE POLITICUS TEKENDE PRO HOLEBI & TRANSGENDER VERKLARING
HOLEBI'S & TRANS GAAN VERWORVEN RECHTEN NOOIT VERLIEZEN IN BELGIE (N-VA) + lijstje

Bron: holebi info en deeltje demorgen.be

Dit bericht is gepost op 29 November, 2019 en 2202 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

07 december 2019 - Spotlight
14 december 2019 - Cafeina Retro
20 december 2019 - Woman only party
20 december 2019 - Cave @ Steel Gate
21 december 2019 - Girls for Girls
21 december 2019 - Funky
26 december 2019 - Girls for Girls
27 december 2019 - Pride to be older
28 december 2019 - Sharon O Love
28 december 2019 - Boys for Boys

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Brussels opvanghuis voor dakloze holebi & trans+ jongeren, ook jij kan hen steunen, doe mee.

 

Ook in Oost-Vlaamse stad komt er weldra een Regenboogzebrapad + lijstjes.

 

Holebi’s in sportclubs: Belgische online fotocampagne moet taboe doorbreken.

 

James Cooke won twee prijzen + video.

 

N-VA uit Antwerpse gemeente wil meer holebi zichtbaarheid en thema bespreekbaar maken bij alle jongeren.

 

N-VA'er niet blij met uitblijven reactie eigen partij inzake resolutie tegen holebi & trans+ haat in Polen.

 

Brussel en Gent omschreven als meest holebi & transgender+ vriendelijk, maar is dat terecht?

 


Buitenlands nieuws

Uniek: Eerste holebi & transgender altaar schilderij in Kerk van Zweden.

 

Homo koppel krijgt vijftien jaar celstraf alleen maar omdat ze van elkaar houden.

 

Biseksuele vrouwen vaker slachtoffer van seksueel geweld, ook lesbi & homo vaker slachtoffer.

 

1 december Wereldaidsdag, oproep tot meer solidariteit + cijfers, info Belgie, Nederland, Wereldwijd, middelen, verhalen en nuttige links.

 

Niet alles is oké voor holebi's & transgenders wanneer een stad wordt uitgeroepen als regenboogstad.

 

Na holebi record, schrijven Britten geschiedenis met record aantal transgender en niet-binaire politici voor zitje in parlement.

 


Showbizz nieuws

Jonathan Van Ness is het eerste niet vrouwelijke covermodel van Cosmopolitan in 35 jaar.

 

Cyndi Lauper krijgt Verenigde Naties award voor haar inzet voor holebi's & transgenders.

 

Caitlyn Jenner krijgt tal van transfobe haat berichten op sociale media.

 

Omdat Kate lesbisch is weigeren ouders naar haar huwelijk te komen, Ellen DeGeneres bezorgde ze verrassingen + foto's en video.

 

Lena Waithe en Alano Mayo spontaan gehuwd voor de buste van pionier Harvey Milk + video.