Je leest:

Jonathan Van Ness is het eerste niet vrouwelijke covermodel van Cosmopolitan in 35 jaar.Jonathan Van Ness, van de Netflix-serie Queer Eye, schrijft geschiedenis. Hij is het eerste solo ‘niet vrouwelijke’ covermodel van Cosmopolitan UK in 35 jaar. (Zo omschrijven de Belgische kranten).

De Amerikaanse kapper en televisiepersoonlijkheid deelde zijn cover op sociale media en bedankte het magazine om ‘meer variatie in schoonheid te tonen aan holebi & transgender+ mensen’. Van Ness gaf eerder al aan dat hij non-binair is en niet aan een bepaald gender wil gelinkt worden.

De laatste keer dat Cosmopolitan een persoon die zich niet identificeerde als vrouw alleen op de cover plaatste was in 1984. Toen ging de zanger Boy George met de eer lopen. De cover dient voor het januari-nummer van het magazine.
Op de foto draagt Van Ness een oranje en roze tulle jurk naar de hand van de Amerikaanse ontwerper Christian Siriano. De 32-jarige vertelde dit jaar ook in zijn memoir ‘Over the Top’ dat hij al zes jaar met HIV leeft. Hij hoopt dat hij door over de aandoening te praten het stigma kan doorbreken en meer erkenning kan krijgen.

Extra: wat is niet-binair
Een Niet-Binair (non-binair) persoon is iemand die zich niet thuis voelt in de binaire gendercategorieën man of vrouw en zich beter voelt bij een andere, niet-binaire, genderidentiteit. Dit uit zich soms in de genderexpressie, door mannelijke en vrouwelijke kenmerken te combineren of net te verwerpen. Genderidentiteit en genderexpressie zijn echter niet per definitie met mekaar verbonden. Je kan iemands genderidentiteit met andere woorden niet altijd aflezen van hun genderexpressie.
Non-binair is een paraplubegrip. Er zijn verschillende termen voor genderidentiteiten die zich buiten het binair gendermodel stellen: genderqueer, gender non-conform, agender, genderfluïde, bigender,…
Deze genderidentiteiten hebben met mekaar gemeen dat ze zich buiten de binaire gendernorm bevinden, maar ze verschillen (soms) subtiel onderling van mekaar.
Onze Nederlandse taal kent enkel de mannelijke of vrouwelijke aanspreekvorm. De laatste tijd trachten activisten in het Nederlandse taalgebied de termen voor non-binaire personen ingang te doen vinden. De huidige binaire voornaamwoorden hij/zij, hem/haar, zijn/haar krijgen respectievelijk gezelschap van die, hen en hun.
(Bron: transgender infopunt)
Extra 2: Wanneer er in een tekst 'transgender+' staat, dan staat die + voor allen hierboven vermeld (genderqueer...), met daarnaast ook nog de intersekse personen en alle anderen die zich niet vinden thuis horen in de twee gender man en vrouw indeling).
LEES OOK
QUEER EYE STER KWAM ZOPAS UIT DE KAST ALS HIV POSITIEF
MEESTE MENSEN BEGRIJPEN SAM SMITH NIET DIE NU ANDERS WIL WORDEN AANGESPROKEN
SAM SMITH UIT DE KAST ALS GENDERQUEER

Bron: hln.be, transgender infopunt, holebi info - 2019

Foto's & foto quotes op holebi info Pinterest
- non-binary/genderqueer/genderfluid quotes & pride album - - transgender pride & quotes album - - homo pride & quotes album - - lesbi pride & quote album - - biseksueel quote & pride album - - Rainbow pride & quote album - - lgbt pride animal toons symbols
Verder ook nog (albums): vintage homo koppels - vintage lesbi koppels - mannen in rok - the L-Word - homo animé - lesbi animé - homo art - lesbi art - mannen met makeup - tomboys - homohuwelijk - lesbi huwelijk - Dragqueens - gender neutral - Tom of finland - Gay Twinks - Black gay koppels - Black lesbi koppels - Mannen met nylonkousen of lingerie - Lesbi koppels in bikini - Gay shirtless koppels - Lesbi senioren koppels - homo senioren koppels - Straight support lgbt quotes - homo ouders - lesbi ouders - Gay leather koppels - Homo bear(s) koppels - Bekende homo's - bekende transgenders - bekende lesbiennes - lgbt video's en funny lgbt.
Om naar holebi info Pinterest te gaan klik bovenaan rechts op deze pagina op de P van Pinterest.

Dit bericht is gepost op 04 December, 2019 en 2314 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Nieuw Vlaams dating programma op komst met Jani Kazaltzis.

 

Aandacht voor geweld tegen holebi's & transgenders met viooltjes in Antwerpen.

 

Minderjarige riskeert celstraf voor homofobe aanvallen in Brugge

 

Antwerpen: holebi & trans+ gerelateerde info n.a.v coronavirus + nuttige links

 

Bart, Olivier en baby Warre zitten vast in de VS, en raken ook door Belgische wet niet thuis.

 


Buitenlands nieuws

Conservatieven willen dat Trump transgender rechten (opnieuw) aanvalt om hem te doen winnen.

 

Onrust in Polen, tal van holebi's & transgenders gearresteerd, Europa moet dringend ingrijpen.

 

Lesbische asielzoekster overgoten met kokend water in Nederland.

 

Voor het eerst twee superhelden gehuwd in Marvel strip.

 

Al 26 transgender personen vermoord in de Verenigde Staten dit jaar.

 

Homo en biseksuele mannen hebben minder seks in het coronavirus tijdperk.

 

Elite jongensschool onder vuur om wat men vertelt over holebi's & transgenders.

 


Showbizz & Sport

Disney Plus viert homo songwriting-genie en toneelregisseur in docu + trailer.

 

BBC kreeg klachten om lesbische tienerkus + video.

 

Meer dan 700 Britse artiesten strijden tegen racisme en holebi- en transfobie.

 

Presentator Andy Cohen mag geen coronavirus patienten redden omdat hij homo is.

 

Vijfvoudig kampioen sporter en wereld & Europees medaillewinnaar komt als biseksueel uit de kast.