Je leest:

Mannen danskoppel schreef geschiedenis in wereldwijde populaire danswedstrijd.Voor de eerste keer in de tv-geschiedenis heeft een duo van hetzelfde geslacht een danswedstrijd gewonnen. De eer was weggelegd voor de 42-jarige Jakob Fauerby en de 36-jarige Silas Holst, twee Denen die deelnamen aan ‘Vild med dans’, de Deense versie van ‘Dancing with the Stars’. Aan het begin van de wedstrijd kregen de twee het nog hard te verduren. De heren zijn geen liefdeskoppel, enkel een danskoppel.

Jakob Fauerby, een homoseksuele Deense acteur, vroeg de productie tijdens zijn selectie om hem aan een mannelijke danspartner te koppelen. “Dat is iets was waar we waarschijnlijk wel over kunnen praten”, kreeg hij te toen twijfelachtig horen. Maar de makers van ‘Vild med dans’ luisterden naar zijn wensen en brachten hem samen met Silas Holst, die aan de slag is als professionele danser.

Eerste mannen danskoppel in de geschiedenis v.d show
De twee zijn het eerste mannelijke danskoppel in de geschiedenis van de show, die voor het eerst werd gelanceerd in het voorjaar van 2005 en inmiddels al 14 jaar wordt uitgezonden in alle hoeken van de wereld. Het dansduo wist de juryleden en het publiek week na week te verbluffen met hun zwoele moves en indrukwekkende dansbewegingen. Ze kregen in vier van de acht afleveringen de hoogste score en wisten dus ook met vlag en wimpel de finale te winnen. Hun laatste dans was een intense paso doble, die de jury na afloop beschreef als “een adembenemend moment.”

Dansen, geen seks
“Dit is een heel nieuwe ervaring, het is behoorlijk overweldigend”, zei Jakob na de winst tegen de Deense media. “Zo veel mensen spreken mij aan op sociale media met hun eigen verhalen. Ik voel me behoorlijk bevoorrecht. Ik had dit in mijn stoutste dromen niet kunnen bedenken, ondanks de onvermijdelijke controverse die gepaard ging met een dansduo van hetzelfde geslacht.” Tijdens de eerste weken werden Jakob en Silas nog geplaagd door pesterijen en online commentaren. “Maar na twee shows zagen de mensen in dat wij geen seks of zo zouden hebben op de dansvloer. Het gaat over gevoelens en sensualiteit, niet over seksualiteit. Wij zijn maar twee mannen die samen dansen, meer is het niet.”

“We zijn een klein land met slechts 5,6 miljoen inwoners en toch stemmen elke vrijdag meer dan een miljoen mensen af om deze show te bekijken”, glunderde hij verder. “Er zijn maar weinig shows die iedereen bekijkt, en dit is er één van. Er zijn dus veel gevoelens aan verbonden.” Hij gaf nog mee dat hij hoopt dat mannelijke danskoppels in de toekomst meer aan bod zullen komen op televisie. “Want toen ik een kind was, zag ik nooit zulke representatie. Dus als een jongen, meisje of transgender nu kan zien dat we op positieve wijze aan bod komen in een tv-show, dan denk ik dat dat een heel krachtig effect kan hebben.”

In verschillende andere landen kwam al meermaals de vraag van mannen koppels om mee te mogen doen aan de danswedstrijd, maar tot hier toe, kreeg men telkens een ferme nee te horen, behalve dus recent in Denemarken.

holebi & transgender nieuws van holebi info
- Up to date nieuws, klik bovenaan in het menu op Home.
- Recent / iets ouder nieuws kijk rechts
- Oudste nieuws van dit jaar, klik bovenaan op Nieuws en maak je keuze.

Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 07 December, 2019 en 2642 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Nieuw Vlaams dating programma op komst met Jani Kazaltzis.

 

Aandacht voor geweld tegen holebi's & transgenders met viooltjes in Antwerpen.

 

Minderjarige riskeert celstraf voor homofobe aanvallen in Brugge

 

Antwerpen: holebi & trans+ gerelateerde info n.a.v coronavirus + nuttige links

 

Bart, Olivier en baby Warre zitten vast in de VS, en raken ook door Belgische wet niet thuis.

 


Buitenlands nieuws

Conservatieven willen dat Trump transgender rechten (opnieuw) aanvalt om hem te doen winnen.

 

Onrust in Polen, tal van holebi's & transgenders gearresteerd, Europa moet dringend ingrijpen.

 

Lesbische asielzoekster overgoten met kokend water in Nederland.

 

Voor het eerst twee superhelden gehuwd in Marvel strip.

 

Al 26 transgender personen vermoord in de Verenigde Staten dit jaar.

 

Homo en biseksuele mannen hebben minder seks in het coronavirus tijdperk.

 

Elite jongensschool onder vuur om wat men vertelt over holebi's & transgenders.

 


Showbizz & Sport

Disney Plus viert homo songwriting-genie en toneelregisseur in docu + trailer.

 

BBC kreeg klachten om lesbische tienerkus + video.

 

Meer dan 700 Britse artiesten strijden tegen racisme en holebi- en transfobie.

 

Presentator Andy Cohen mag geen coronavirus patienten redden omdat hij homo is.

 

Vijfvoudig kampioen sporter en wereld & Europees medaillewinnaar komt als biseksueel uit de kast.