Je leest:

Ouders Marieke Vervoort niet te spreken over, en kapot van foto's in New York TimesZaterdag kon je bij holebi info lezen dat de beroemde New York Times een reportage mét pakkende foto's bracht over Marieke Vervoort. Vooral enkele foto's zijn in het verkeerde keelgat van Marieke's ouders geschoten.

Het ging net iets beter met ons. Maar die reportage in The New York Times vrijdag is een slag in ons gezicht. "Vooral de foto waarop mijn vrouw onze dochter vlak na haar dood kust, doet verschrikkelijk veel pijn," aldus Jos Vervoort de vader van Marieke in de krant gazet van Antwerpen.

Terug naar af
"Donderdagavond gingen mijn vrouw en ik, voor het eerst sinds maanden, nog eens op restaurant in Diest. Een teken dat we langzaam uit de put geraken sinds de dood van Marieke. Maar die fotoreportage in The New York Times vrijdag heeft ons weer in de put geduwd. We zullen de volgende weken niet meer buitenkomen. We willen de vragen over die fotoreportage ontlopen", zegt papa Jos Vervoort.

Vrijdagmorgen pakte de wereldvermaarde Amerikaanse krant uit met een artikel en een fotoreportage over de laatste dagen van rolstoelatlete Marieke Vervoort, (link via nieuws bericht holebi info op 07/12) die op 22 oktober euthanasie kreeg na een langdurige, pijnlijke ziekte.“De tekst is oké”, zegt Jos Vervoort. “Maar sommige foto’s zijn te zwaar voor ons.”

Fotografe
Die foto’s zijn genomen door de gelauwerde fotografe Lynsey Addario. Zij leerde Marieke Vervoort kennen tijdens de Paralympics in Rio (2016), waar Marieke zilver haalde. Daar rijpte het idee om Marieke tijdens haar laatste levensjaren te volgen. “Lynsey was de dinsdag waarop Marieke euthanasie zou krijgen aanwezig in de ziekenhuiskamer”, zegt vader Jos. "Er was ook nog een filmploeg in de kamer. Maar die heb ik toch buitengestuurd. Ik wilde niet dat ze de euthanasie zelf zouden filmen."

"Marieke heeft toen gezegd dat Lynsey mocht blijven. Als vriendin, want ze waren echt vriendinnen geworden. Maar dus niet als fotografe. Op het moment van de euthanasie en vlak daarna hoorde ik wel een fototoestel klikken maar ik ging ervan uit dat Lynsey discrete foto’s zou nemen."

In schock
Vrijdagmorgen zagen de ouders op de site van The New York Times de foto’s van Addario passeren. Vooral die waarop Odette Pauwels haar pas overleden dochter teder op het voorhoofd kust, doet de ouders verschrikkelijk veel pijn. "Wij kunnen dat niet aan”, zegt de vader. “Dat is zo’n intiem moment, zo privé, zo kwetsbaar. En nu wordt dat te grabbel gegooid voor heel de wereld."

De ouders hadden vooraf geen inzage in welke foto’s in de reportage zouden worden gepubliceerd. "We hebben dat wel gevraagd”, zegt Jos Vervoort. “Maar zowel de fotografe als de journalist antwoordden dat de krant dat niet toestond. Vorige week hebben we wel een paar keer over en weer gemaild over de publicatie. Ik vroeg telkens wat er juist op de foto’s stond, maar Lynsey antwoordde altijd ontwijkend."

Jos Vervoort heeft de fotografe al laten weten dat hij niet gelukkig is met de foto’s van na het overlijden. Maar Addario antwoordt dat alles vooraf was besproken met Marieke en dat ze zelfs een video heeft waarop Marieke haar toestemming geeft om alles te fotograferen." Hoeveel pijn de ouders ook hebben, ze zullen het toch hierbij laten. "Het heeft geen zin te gaan procederen in de VS. Dat haalt toch niets uit," aldus een droevige Papa Jos en Mama Odette.

LEES OOK
NEW YORK TIMES PUBLICEERT VERHAAL MARIEKE VERVOORT TOT AAN DOOD MET PAKKENDE FOTOS

Bron: gva.be & holebi info

Dit bericht is gepost op 08 December, 2019 en 2768 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Nieuw Vlaams dating programma op komst met Jani Kazaltzis.

 

Aandacht voor geweld tegen holebi's & transgenders met viooltjes in Antwerpen.

 

Minderjarige riskeert celstraf voor homofobe aanvallen in Brugge

 

Antwerpen: holebi & trans+ gerelateerde info n.a.v coronavirus + nuttige links

 

Bart, Olivier en baby Warre zitten vast in de VS, en raken ook door Belgische wet niet thuis.

 


Buitenlands nieuws

Conservatieven willen dat Trump transgender rechten (opnieuw) aanvalt om hem te doen winnen.

 

Onrust in Polen, tal van holebi's & transgenders gearresteerd, Europa moet dringend ingrijpen.

 

Lesbische asielzoekster overgoten met kokend water in Nederland.

 

Voor het eerst twee superhelden gehuwd in Marvel strip.

 

Al 26 transgender personen vermoord in de Verenigde Staten dit jaar.

 

Homo en biseksuele mannen hebben minder seks in het coronavirus tijdperk.

 

Elite jongensschool onder vuur om wat men vertelt over holebi's & transgenders.

 


Showbizz & Sport

Disney Plus viert homo songwriting-genie en toneelregisseur in docu + trailer.

 

BBC kreeg klachten om lesbische tienerkus + video.

 

Meer dan 700 Britse artiesten strijden tegen racisme en holebi- en transfobie.

 

Presentator Andy Cohen mag geen coronavirus patienten redden omdat hij homo is.

 

Vijfvoudig kampioen sporter en wereld & Europees medaillewinnaar komt als biseksueel uit de kast.