N.a.v aanval op twee homo's, protestactie tegen holebi- en transfobie in Gent (4 Januari 2020).Naar aanleiding van het nieuws bericht over twee Gentse homo's die in elkaar werden geslagen net op het einde van 2019. Organiseert Campagne ROSA komende zaterdag (04/01/2020) in Gent een protestactie op de Kouter. (verdere info onderaan)

De oproep op Facebook klinkt als volgt:
Kom zaterdag 4 januari om 17u00 naar de Kouter te Gent voor een protestactie tegen holebi en transgender+ fobie. We roepen alle Gentenaars op een solidaire stem te laten horen met alle slachtoffers van geweld en discriminatie. Er zal ruimte zijn voor getuigenissen en sprekers. Nodig vrienden uit om deel te nemen aan deze actie! Neem zeker ook LGBTQI+vlaggen en pancartes mee, zodat onze boodschap ook visueel duidelijk is.

Waarom?
Afgelopen week werden twee mannen slachtoffer homofoob geweld. Beiden werden overgebracht naar het ziekenhuis en liepen verwondingen op. Helaas is dit geen alleenstaand geval.

Solidair met slachtoffers
Verbaal en fysiek geweld maken al te vaak deel uit van het leven van veel holebi's en transgender+ personen. We mogen voorvallen van holebi en transfobisch geweld niet tolereren: Campagne ROSA organiseerde anderhalf jaar geleden samen met Verkeerd Geparkeerd (holebi jongerengroep) en Casa Rosa (Roze huis Oost-Vlaanderen), een actie naar aanleiding van een gelijkaardig voorval van holebi en transfobisch geweld. Zo gaven we samen met de honderden aanwezigen een duidelijke boodschap: dat we geen enkele vorm van holebi en transfobisch geweld zullen accepteren. We gingen het engagement aan om telkens opnieuw op straat te komen bij een voorval van geweld. De slachtoffers hadden de moed hun verhaal publiek te maken en op te roepen tot solidariteit. Wij beantwoorden hun oproep met actie en een solidaire boodschap.

Verder stelt de organisatie: structurele oplossingen zijn nodig.
Onderzoek aan de UGent uit 2016 toont aan dat ongeveer een kwart van de holebi’s al een zelfmoordpoging deed. Om dit probleem aan te pakken zijn concrete en structurele maatregelen nodig. Massale investeringen in onderwijs voor degelijke seksuele opvoeding, geld voor opvangcentra voor holebi en transgender+ personenen, en iedereen die daar nood aan heeft, sociale diensten voor holebi's transgender+ personen en hun omgeving, genoeg degelijke sociale huisvesting om discriminatie op de woningmarkt tegen te gaan… Het zijn enkele van de structurele maatregelen die zouden kunnen worden genomen, ook op lokaal niveau.

Protestactie tegen holebi- en transgender+ fobie
Zaterdag 4 Januari 2020
17:00 tot 19:00 uur
Kouter - Gent
- Info over Campagne ROSA op Facebook ==> Klik hier
- Info over Campagne ROSA Website ==> Klik hier

LEES OOK
HOMO'S SLACHTOFFER VAN HOMOFOBEN IN GENT - December 2019

Bron: Campagne ROSA op Facebook & holebi info

Dit bericht is gepost op 03 January, 2020 en 3469 keer gelezen.