Geen regenboogzebrapad in Beringen met dank aan sp.a politici.In Beringen (Limburg) is er opschudding ontstaan over het feit dat oppositiepartij sp.a plots niet meer akkoord ging met de aanleg van een regenboogzebrapad.

Bij de vraag van Groen om een regenboogzebrapad aan te leggen, kreeg de oppositiepartij in eerste instantie steun van de collega’s van sp.a. Maar, bij de stemming stemde sp.a-raadslid Ömer Ünlü tot ieders verbazing tegen, en Youssef El Ballata (sp.a) onthield zich.

Verder liet fractieleider van Vlaams Belang Lowie Tielens weten dat een zebrapad een zebrapad moet blijven en dat wit hiervoor de aangewezen kleur is.

Met het regenboogzebrapad hoopte Groen een symbool te stellen als holebi- en transgender vriendelijke stad. Steden als Gent en Halle en in Limburg ook Hasselt en Genk hebben dit kleurrijk verkeerselement al aan het straatbeeld toegevoegd.

Gemeenteraadslid Kobe Snyers (Groen) wees naar de regenboogvlag die in Beringen jaarlijks wordt uitgehangen naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT). “Het is jammer dat deze maar één dag zichtbaar is.” Sp.a had wel oren naar het voorstel van de collega’s in de oppositie. Maar, bij de stemming bleken twee leden echter toch tegen te stemmen.

Uiteindelijk werd er dan geoordeeld dat een regenboogzebrapad niet opportuun is. Als reden werd een gebrek aan achterliggend beleid gegeven. Zo heeft het standpunt onverwacht vooral voor onderlinge onenigheid bij sp.a gezorgd.
LEES OOK
OOK IN OOST VLAAMSE GEMEENTE KOMT ER EEN REGENBOOGZEBRAPAD + LIJSTJES - 2019

Bron: holebi info & hln.be - Januari 2020.

Dit bericht is gepost op 15 January, 2020 en 3149 keer gelezen.