NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Geen regenboogzebrapad in Beringen (deel 2), 'volgens mij speelt die problematiek van holebi's niet', aldus politicus.Woensdag kon je bij holebi info lezen dat er in Beringen (Limburg) geen regenboogzebrapad komt door twee politici van oppositiepartij sp.a. Bij de stemming, over het regenboogzebrapad, stemde sp.a-raadslid Ömer Ünlü tot ieders verbazing tegen, en Youssef El Ballata, eveneens van sp.a, onthield zich.

Nadat dit nieuws bekend werd bleek er nog meer opschudding te ontstaan binnen de sp.a in Beringen. Ömer Ünlü weigerde in te gaan op de vraag waarom hij tegen stemde. En Youssef El Ballata zei: "Waarom ik me onthouden heb? Volgens mij speelt die problematiek van holebi's niet. Ik ben niet voor, ik ben ook niet tegen."

En net vanwege die laatste uitspraak is er binnen sp.a Beringen grote commotie ontstaan. Sommige bronnen zeggen dat de conservatieve houding rond ethische thema’s van de twee sp.a verkozenen met een moslimachtergrond niet te verzoenen valt met socialisme. Ze vrezen dat Unlu met zijn tegen stem een statement wilde maken tegen homoseksualiteit.

Dave Schops, sp.a schepen, is naar eigen zeggen erg verrast door de houding van zijn twee partijgenoten. “We hebben op de gemeenteraad zelf afgesproken om dit goed te keuren. Zeer vreemd dat er een paar anders hebben gestemd. Ik ben in elk geval not amused en ga uitleg vragen. Misschien hebben ze zich vergist. Op de vorige gemeenteraad heeft CD&V-schepen Witters ook per ongeluk tegen zijn eigen voorstel gestemd.”

Maar, die “per ongeluk” strookt niet met de uitleg die de raadsleden zelf geven. Zou het kunnen ingegeven zijn door religieuze overwegingen? “Dat weet ik niet, maar er zijn in onze partij ook moslims die dit wel goedgekeurd hebben.” Zo heeft islamleerkracht Abdulkader Yilmaz het voorstel wel gesteund, net als Hanim Karacan en Bilgin Bekdemir," aldus Schops.Voor Alain Yzermans, voorzitter van sp.a Limburg, moet er nu intern overleg volgen om de zaken uit te klaren.

Volgens cd&v schepen Hilal Yalcin zijn in andere Vlaamse steden een regenboogzebrapad aangelegd uit noodzaak op basis van noden en signalen vanuit de doelgroepen zelf. In Beringen hebben we tot dusver geen dergelijke signalen in die mate opgevangen om een volwaardig beleid rond dit thema uit te bouwen. Het lijkt me dan ook niet aangewezen om een regenboogzebrapad aan te leggen. Dit betekent niet dat we dit thema links laten liggen."

Het mag duidelijk zijn, er komt dus geen regenboogzebrapad in Beringen. Het feit dat Ömer Ünlü zei 'Volgens mij speelt die problematiek van holebi's niet', laat uitschijnen dat holebi's voor hem een probleem zijn! En de heer Hilal Yalcin is er blijkbaar van overtuigd dat een regenboogzebrapad er alleen kan of moet komen als er of een vraag over komt vanuit de holebi gemeenschap, of wanneer blijkt dat er veel holebifobie is in Beringen, waarbij de heer Yalcin van mening is dat er geen homofobie is in Beringen. De slachtoffers van homofobie zullen het graag horen!!
LEES OOK
GEEN REGENBOOGZEBRAPAD IN BERINGEN MET DANK AAN SP.A POLITICI

Bron: holebi info & nieuwsblad.be - Januari 2020.

Dit bericht is gepost op 16 January, 2020 en 2836 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

28 februari 2020 - 5 Year Smooch
28 februari 2020 - H.I.M
29 februari 2020 - RuPauls Drag Party
01 maart 2020 - Flash Gay Party
04 maart 2020 - Darklands Big Bang
05 maart 2020 - Darklands Deluge
05 maart 2020 - Darklands Mayhem
06 maart 2020 - Darklands Cataclysm
06 maart 2020 - Darklands Ball Bizar
06 maart 2020 - Lesbi & friends party

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

De situatie van holebi's en transgenders in het Belgische leger + lijstje.

 

Vlaanderen reageerde vol liefde op coming out van Peter + extra info + links + video.

 

Gezocht West-Vlaamse holebi & transgender+ jongeren & hun ouders.

 

Toolkit e.a voor politie- en slachtofferdiensten inzake haat tgo holebi & transgender in Belgie, samenwerking 9 landen + twee video's.

 

De droom van Kenneth: met een regenboog brandweerwagen op de Antwerp Pride rijden.

 

In Belgie worden er elke dag 4 a 5 kinderen met intersekse kenmerken, (met 40 variaties), geboren.

 

Belgie aan top transgenderzorg, maar meer dan 600 mensen op wachtlijst + cijfers.

 


Buitenlands nieuws

Zwitsers stemde pro holebi in referendum rond nieuwe wet tegen homofobie.

 

Homo, biseksuele mannen en niet binaire personen hebben meer kans op huidkanker.

 

Kunnen dementerenden vergeten dat ze holebi zijn?

 

Anti holebi campagne die pedoseksualiteit vergeleek met homoseksualiteit is informatief & educatief, aldus rechter.

 

Homofoben weigeren in het VK mag, en geen huwelijksdiensten weigeren in Noord Ierland.

 


Showbizz & Sport

Sommige holebi transgender & hetero fans boos op The Village People.

 

Lesbische actrice scenarioschrijfster spreekt stem in van lesbisch personage in Disney animatiefilm + trailer.

 

Canadese Olympische sporter uit de kast.

 

Voor het eerst neemt transvrouw deel aan Olympische selectie in de VS.