Zeven beroemde holebi's & transgenders in Brussels Regenbooghuis.Zeven zalen in het Brusselse RainbowHouse dragen voortaan de naam van belangrijke persoonlijkheden uit de holebi en transgender+ gemeenschappen. De namen werden zaterdag ingehuldigd in aanwezigheid van Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Nawal Ben Hamou (PS).

De namen van Freddie Mercury, Beth Ditto, Marsha P. Johnson, Abdellah Taïa, Audre Lorde, Hanne Gaby en Federico Garcia Lorca sieren voortaan zeven ruimtes in het RainbowHouse. Daarbij werd elke zaal uitgerust met een vergulde plaat met een portret en een biografie van de gekozen persoon.

Voor het RainbowHouse geldt deze gelegenheid als een eerbetoon aan de strijd die de militanten en voorbeelden uit de holebi en transgender+ gemeenschap dagelijks voeren voor meer rechten, erkenning en gelijkheid. Discriminaties tegenover onder meer homo en lesbische koppels, biseksuelen en transgender+ personen zijn namelijk nog steeds dagelijkse kost, en zeker in de publieke ruimte.

"Ik zie hier een sterke symboliek in, die de kracht van elk van de geëerde persoonlijkheden nog overstijgt. Dit symboliseert onze keuzevrijheid. De vrijheid om te kunnen kiezen wie we zijn en wie we willen zijn", aldus staatssecretaris Ben Hamou.

Nuttige links & korte info
- Elke Belgische provincie heeft een regenbooghuis ook wel eens Roze huis genoemd. Het gaat daarbij om een koepel van alle holebi en transgender organisaties van de desbetreffende provincie. Je kan er ook terecht voor informatie, een intake gesprek, het ontmoeten van anderen via het lokaal café, enz...
Hier onder vind je links naar alle Belgische regenbooghuizen:

- Website Regenbooghuis Antwerpen (Het Roze Huis) => Klik hier
- Website Rainbowhouse Brussel => Klik hier
- Website Regenbooghuis Limburg => Klik hier
- Website Regenbooghuis Oost-Vlaanderen (Casa Rosa) => Klik hier
- Website Regenbooghuis (UniQue) Vlaams Brabant => Klik hier
- Website Regenbooghuis West-Vlaanderen (Rebus) => Klik hier
- Website Regenbooghuis Wallonie (Arc-en-Ciel Wallonie) => Klik hier
- Link naar holebi & transgender organisaties, café, dancing per provincie => Klik hier

Bron: bruzz.be en holebi info - Januari 2020.

Dit bericht is gepost op 19 January, 2020 en 3407 keer gelezen.