Vlaamse Milan werd zo hard gepest dat hij op 16-jarige leeftijd van school af ging.Vrijdag (14/02) stelde holebi info de 12 finalisten voor de Mr Gay Belgium 2020 verkiezing voor. En net zoals elk jaar komen er regelmatig verhalen van één of meerdere finalisten in het nieuws. Dit keer het verhaal van Milan, die zich eindelijk sterk genoeg voelt om zijn verhaal te doen.

Milan Colpaert, 20, één van de 12 finalisten voor de Mr Gay Belgium 2020 verkiezing, werd zo zwaar gepest dat hij moest stoppen met school. “Op mijn zestiende stopte ik met school omdat ik werd gepest vanwege mijn geaardheid, nu streef ik voor diversiteit op de werkvloer als uitzendconsulent”, zegt Milan in de krant het Laatste Nieuws.

Milan Colpaert komt uit Petegem-aan-de-Leie, een deelgemeente van Deinze. Zijn ouders zijn zaakvoerders van restaurant Napoleon in het naburige Zulte. Zelf is hij werkzaam als uitzendconsulent bij Accent. Vanuit zijn job, en als potentieel toekomstige Mister Gay Belgium, springt hij in de bres voor al wie gediscrimineerd wordt op de werkvloer omdat ze ‘anders zijn’. Dit doet hij onder andere door zijn opmerkelijk verhaal te vertellen. Want ondanks zijn twintig lentes heeft Milan zelf zijn portie gay bashing (geweld tegen holebi's) al gehad.

“Op zestienjarige leeftijd werd ik op school zwaar gepest”, vertelt Milan. “Er waren zowel leerlingen als leerkrachten die het op mij gemunt hadden. Dat ging van grove opmerkingen in de klas of op de speelplaats tot soms fysiek geweld. Enkele leerkrachten met een eerder klassiek denkbeeld staken het ook niet onder stoelen of banken dat ze mijn geaardheid afkeurden. Op een bepaald moment gingen foto’s van mij rond op school met daarop het woord ‘homo’ op geschreven. Die foto’s hingen overal aan de muren en ruiten en ik heb ze er zelf moeten afhalen. De school heeft toen zo goed als amper gereageerd. Ik had wel vrienden waar ik bij terechtkon, maar ik had vaak het gevoel dat ik als leerling machteloos stond. Het is tot op een punt gekomen dat ik zwaar overwogen heb om zelfmoord te plegen. Toen het thema aan bod kwam in de les zedenleer, ben ik in tranen uitgebarsten in een klaslokaal met een zeventigtal leerlingen. Toen de leerlingenbegeleider zei dat ik depressief was, heb ik beseft dat het zo niet verder kon. Ook mijn moeder zei dat het genoeg geweest was en toen heb ik samen met mijn ouders beslist om met school te stoppen; de beste beslissing die ik ooit genomen heb.”

Nadat hij van school af ging behaalde Milan zijn diploma humane wetenschappen via de examencommissie. Geen makkelijk project als je pas 16 bent. Maar zijn gevoel van 'eindelijk vrij van pesten' was onbeschrijflijk. Nadat hij zijn diploma op zak had begon hij erg snel te werken, eerst als sales manager bij Ambiorix Schoenen, dan bij Synergie en sinds kort als uitzendconsulent bij Accent.

"Vanuit mijn job en als kandidaat voor Mister Gay Belgium wil ik streven naar meer diversiteit op en naast de werkvloer. Ik weet dat het geen nieuw thema is en dat er al veel over verteld geweest is, maar helaas is het nodig. Het is amper vier jaar geleden dat ik zelfmoord overwoog en dat ik zo hard gepest werd omwille van mijn homo zijn, dat ik vroegtijdig van school ben gegaan. Ik ben trots op mijn keuze want dat heeft mij erdoor getrokken. Het is niet mijn bedoeling om jonge mensen, die zich niet goed in hun vel voelen, te overtuigen om met school te stoppen, maar ik wil wel mensen inspireren om hun leven te durven omgooien als er geen andere uitweg mogelijk blijkt. Mijn verhaal is er geen van zelfmedelijden, maar wel van hoop.”

De finale van Mister Gay Belgium vindt plaats op zaterdag 23 mei 2020 in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Iedereen kan gratis zijn of haar stem uitbrengen op één van de 12 finalisten via dé gay lifestyle tv-zender Out.Tv of via de website van Mr Gay Belgium waar je bovendien meer info kan vinden over de 12 finalisten.

LEES OOK
HOLEBI INFO STELT 12 FINALISTEN MR GAY BELGIUM VOOR + SPORT4ALL CAMPAGNE + 2 VIDEOS

Bron: hln.be & holebi info

Dit bericht is gepost op 17 February, 2020 en 5312 keer gelezen.