Derde Oost-Vlaamse plaats protesteert tegen holebi & trans+ vrije zones in Polen.De gemeenteraad van Horebeke (Oost-Vlaanderen) gaat op aangeven van oppositieraadslid en Europees parlementslid Petra De Sutter (Groen) een brief schrijven naar de Poolse ambassadeur in België. De gemeente wil op die manier aantonen dat ze het niet eens is met het anti-holebi & transgender beleid van verschillende regionale overheden in Polen.

Hiermee volgt Horebeke dorpen en steden als: Boechout (Antwerpen), Brugge (West-Vlaanderen), Duffel (Antwerpen), Evergem (Oost-Vlaanderen), Gent (Oost-Vlaanderen) en Leuven (Vlaams Brabant) op.

"In Polen hebben verschillende lokale en regionale overheden verklaard dat ze vrij wensen te zijn van de holebi-ideologie. Er zijn speciale stickers ontworpen die in horecazaken aan de ramen en deuren gehangen kunnen worden. De Poolse regering moedigt dit aan en overtreedt hierdoor Europese en internationale verdragen met betrekking tot de mensenrechten," aldus De Sutter die verder zegt:

"In het Europees parlement is met een grote meerderheid en over de partijgrenzen heen een resolutie gestemd om dit aan te klagen. Verschillende steden en gemeenten hebben uit solidariteit met de holebi en transgender+ gemeenschap al een protestbrief naar de Poolse ambassadeur gestuurd. Dit initiatief werd over de partijgrenzen gesteund en ook Horebeke kan haar steentje bijdragen. We hangen elk jaar een regenboogvlag uit, dus deze brief zal de waarden bevestigen waar onze gemeente achter staat."

De gemeenteraadsleden zullen elk de mogelijkheid krijgen om de brief te ondertekenen en De Sutter hoopt dat ook iedereen dat zal doen. Oppositiepartij N-VA zal het initiatief alvast steunen. “Als een groot aantal gemeenten een brief schrijft naar de ambassadeur, kan dat een goed signaal zijn”, bevestigt Dieter Verscheure (N-VA).
LEES OOK
NOG 1 KLEINE ANTWERPSE GEMEENTE DIE ZICH VERZET TEGEN HOLEBI & TRANS VRIJE ZONES IN POLEN
OPNIEUW VLAAMSE GEMEENTE DIE HOLEBI & TRANSGENDER VRIJE ZONES IN POLEN AFKEURT
OOK KLEINE ANTWERPSE GEMEENTE TEGEN HOLEBI & TRANS VRIJE ZONES IN POLEN
DRIE VLAAMSE STEDEN TEGEN HOLEBI & TRANGENDER VRIJE ZONES IN POLEN - - 2019
POOLSE KRANT DEELDE ANTI HOLEBI & TRANSGENDER STICKERS UIT - - 2019

Bron: hln.be & holebi info - Februari 2020.

Dit bericht is gepost op 19 February, 2020 en 4404 keer gelezen.