Anti holebi campagne die pedoseksualiteit vergeleek met homoseksualiteit is informatief & educatief, aldus rechter.Een Poolse rechtbank heeft een rechtszaak tegen de organisatoren van een anti holebi & transgender campagne afgewezen die homoseksualiteit met pedofilie verbond en oordeelde dat het "informatief en educatief" is.

De anti holebi campagne werd geleid door de ultraconservatieve NGO Fundacja Pro, die in Polen rondreed in busjes met luidsprekers en spandoeken met de slogan: “Pedofilie komt 20 keer vaker voor bij homoseksuelen. Ze willen je kinderen homoseksualiteit leren. Stop ze!" De groep publiceert ook verschillende claims met betrekking tot de vermeende prevalentie van kindermishandeling bij holebi's, gebaseerd op controversieel en betwist onderzoek door Amerikaanse wetenschappers Mark Regnerus en Paul Cameron .

De rechtszaak tegen Fundacja Pro werd vorig jaar aangespannen door advocaat en mensenrechten activist Bartłomiej Ciążyński, met het argument dat de campagne "de waardigheid van holebi's beledigt, belasterd en geschonden heeft. Maar vrijdag werd de zaak afgewezen door een rechtbank in Wrocław, westelijk Polen.

Uitspraak rechtbank
In zijn uitspraak zei rechter Adam Maciński dat de campagne "moet worden beschouwd als een informatieve en sociale dimensie", omdat het heeft bijgedragen aan de bewustwording van pedofilie. "Het illustreert bovendien het probleem van pedofilie voor het publiek, evenals verschillen in de manier waarop seksuele voorlichting wordt geïmplementeerd bij minderjarigen, terwijl het ook het probleem van extreme seksuele voorlichting aanpakt," zei hij. Daarnaast nam de campagne niet de vorm aan van agressieve kritiek, laat staan dat men de eiser stigmatiseerde of lastig viel," aldus de rechter die ook oordeelde: 'dat de campagne een uitdrukking is van de constitutioneel gegarandeerde vrijheid van meningsuiting en van het geloof van een verdachte'.

Buiten aan de rechtszaal stonden demonstranten die borden vasthielden met daarop teksten als: 'Stop pedofilie, homoseksuelen molesteren vaak kinderen', en 'Wat wil de homo lobby kinderen leren?'. Een voorbeeld van de vele vooroordelen tegenover homoseksuelen in het land gevoed door de huidige regering en de Rooms Katholieke Kerk.

Niet alle Polen zijn holebi- of transfobisch
Sinds de regerende partij Law and Justice opnieuw aan de macht is (sinds 2015), voert deze een haatcampagne tegen holebi's en transgenders. Zo kwam Polen eind vorig jaar in het nieuws toen bleek dat men vanuit de politiek een actie lanceerde waaruit de zogenaamde holebi en transgender vrije zones zijn ontstaan. Op deze plaatsen zijn holebi's en transgenders niet welkom.

In de periode tussen 2011 en 2015 was een deel van de Poolse bevolking meer pro gelijke rechten voor holebi's en transgenders. Dat liet zich vooral voelen in het feit dat er steeds meer openlijke holebi's én transgenders werden verkozen in kleinere gemeenten en steden. Zo werd in 2014 Robert Biedron de eerste openlijke homo burgemeester van het stadje Slupski. Eerder, werd al in 2001 Anna Grodzka de eerste openlijk verkozen transgender politica in het Poolse parlement. Dat nog steeds niet alle Polen anti holebi & transgender zijn blijkt uit het feit dat er bij de laatste verkiezingen in 2019 opnieuw tal van openlijke holebi's verkozen zijn.

Terug naar af
Maar, jammer genoeg blijft een meerderheid van de bevolking anti holebi & transgender. Dat heeft vooral te maken door het feit dat Polen een erg katholiek land is, en de Rooms Katholieke kerk van Polen mee aan kop staat wat betreft het verspreiden van anti holebi en transgender standpunten, die gretig worden gedeeld door de huidige regering die zowel in het verleden als in het heden anti holebi & transgender standpunten verkondigen. Partijleider Jaroslaw Kaczyński won recent een verkiezing met een campagne de gericht was op harde homofobe standpunten.

Jaroslaw Kaczyński is de tweeling broer van de in 2010 overleden Poolse president Lech Kaczynski. Samen voerden ze destijds een schrikbewind uit tegen holebi's en transgenders, zo verboden ze keer op keer Gay Prides en andere holebi & transgender evenementen. Het was na de dood van Lech, in de periode van 2011 en 2015 dat zoals eerder aangehaald, een deel van de bevolking meer holebi en transgender tolerant werd, of dat men daarvoor durfde uit komen. Maar, zoals gezegd, sinds de overwinning van de huidige regering in 2015 is homofobie en transfobie opnieuw in opmars.

Holebi & transgender monument
Sinds 2012 heeft Polen een Regenboogmonument. Uitgebeeld als een artistieke constructie in de vorm van een gigantische regenboog gemaakt van kunstbloemen. Het monument staat op het Verlossingsplein (Plac Zbawiciela) in de Poolse hoofdstad Warschau. Het monument staat er als symbool voor liefde vrede en holebi & transgender rechten en gelijkheid. Jammer genoeg is het monument sinds zijn bestaan al vijf keer vernield (2012, drie keer in 2013 en in 2014). Daders waren telkens extreem rechtse aanhangers en / of hooligans. Daarom werd in 2018 het monument opgebouwd uit een onbreekbaar en ontbrandbaar materiaal. Verder bestaat het monument nu niet langer uit bloemen maar uit een soort van lichtkoepel. Het monument werd bovendien destijds gesponsord door het wereldbekende ijsbedrijf Ben & Jerry's.

Verschil tussen pedofilie en homoseksualiteit
- Pedofilie wordt als psychische aandoening gezien. Niet elke pedofiel gaat over tot seksuele handelingen met minderjarigen. Een pedoseksueel is iemand die seksuele handelingen voert met minderjarigen. pedoseksualiteit is in de meeste landen een vorm van kindermishandeling en terecht strafbaar als kindermisbruik.

- Homoseksualiteit is seksualiteit tussen twee volwassen mensen van hetzelfde geslacht. Dat kan gaan over twee mannen maar ook over twee vrouwen, hoewel men hier meestal spreekt over lesbiennes. In de meeste landen is homoseksualiteit legaal, in een 60 a 65 landen is het illegaal.

- Hoewel sommigen beweren dat pedofilie en pedoseksualiteit een geaardheid is, is dit niet bewezen. Daarnaast is het ook zo, dat ook hoewel sommigen dit beweren, er niet meer homoseksuele mannen pedofiel of pedoseksueel zijn, sommige onderzoekers stellen net het omgekeerde. De waarheid ligt vermoedelijk eerder in het midden met waarschijnlijk toch iets meer uitwijkend naar een meerderheid die heteroseksueel is omdat de heteroseksuele mens nu eenmaal in de meerderheid is. Kortom, homoseksualiteit en pedoseksualiteit vergelijken is hetzelfde als claimen dat een appel hetzelfde is als een peer.
LEES OOK
DERDE OOST VLAAMSE PLAATS PROTESTEERT TEGEN HOLEBI & TRANSGENDER VRIJE ZONES IN POLEN
NOG 1 KLEINE ANTWERPSE GEMEENTE DIE ZICH VERZET TEGEN HOLEBI & TRANS VRIJE ZONES IN POLEN
OPNIEUW VLAAMSE GEMEENTE DIE HOLEBI & TRANSGENDER VRIJE ZONES IN POLEN AFKEURT
OOK KLEINE ANTWERPSE GEMEENTE TEGEN HOLEBI & TRANS VRIJE ZONES IN POLEN
DRIE VLAAMSE STEDEN TEGEN HOLEBI & TRANGENDER VRIJE ZONES IN POLEN - - 2019
POOLSE KRANT DEELDE ANTI HOLEBI & TRANSGENDER STICKERS UIT - - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - 2020.

Dit bericht is gepost op 22 February, 2020 en 5216 keer gelezen.