NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

De droom van Kenneth: met een regenboog brandweerwagen op de Antwerp Pride rijden.Op Valentijnsdag stelde holebi info de 12 finalisten voor de jaarlijkse Mister Gay Belgium verkiezing voor. En zoals elk jaar volgde kort daarna het eerste media verhaal rond één van deze 12 finalisten. Vandaag het verhaal van een tweede finalist: de 30-jarige staigair brandweerman Kenneth dat werd opgetekend in de krant het Nieuwsblad.

De 30-jarige Kenneth Baluwé uit Sint-Niklaas (Oost-Vlaanderen) is dit jaar één van de 12 finalisten die kans maakt op de titel Mister Gay Belgium 2020. Zijn werk thema is holebi's & transgenders in de hulpverlening. Iets wat hij in zijn dagelijks leven in de praktijk brengt als brandweerman. Vandaag de dag is zijn droom niet enkel de verkiezing winnen maar ook met een brandweerwagen in de regenboogkleuren op de Antwerp Pride rijden.

Dat Kenneth brandweerman zou worden, stond in de sterren geschreven. “Als kind reed ik op de camping rond als pompier (dialect voor brandweerman), met een luide ‘tutatuta’, een sirene nabootsend”, blikt Kenneth Baluwé terug. Vandaag is het bijna zover: nog één examen en hij is effectief brandweerman. Maar intussen is hij al aan de slag als stagiair brandweerman.

“Ik werk als dispatcher bij brandweerzone Centrum in Gent, waar een groot deel van de Oost-Vlaamse oproepen binnenkomt. In de Zone Waasland ben ik als vrijwillige stagiair brandweerman aan de slag in de hulpverleningspost in Melsele en bij de brandweer in Waasmunster. Zoiets is geen werk, maar een passie. Ik kijk er elke dag naar uit om in de dispatching aan de slag te gaan. Het is een job die ik mijn leven lang wil doen. Intussen volgde ik twee jaar lang elk weekend een opleiding tot brandweerman. Ik ben al stagiair dus ik ben elk moment beschikbaar.”

Afgelopen weken had Kenneth het erg druk vanwege het stormweer. “Door Ciara was ik drie dagen na elkaar bezig. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Dat is zwaar maar de voldoening is heel groot”, zegt hij. “De dankbaarheid van de mensen waar we tijdens de storm gingen helpen, was bijzonder groot.”

Het blijft wel confronterend werk, dat ondanks de sterke opleiding niet in de koude kleren kruipt. “Dankzij de opleiding leerde ik alvast om altijd rustig te blijven. Toen in Belsele voor mijn ogen een meisje door een auto omver gereden werd, was iedereen in paniek. Ik bleef rustig, liet 112 bellen en hield me met het slachtoffer bezig. Maar natuurlijk is het soms moeilijk. Mijn oma was net overleden aan kanker, toen ik op de dispatching de oproep binnenkreeg voor het kind dat onder een vrachtwagen terecht kwam in Aalst. Als dispatcher ben je professioneel maar het raakt natuurlijk wel. Het is goed om daarna met de collega’s te kunnen praten. Ik leerde alleszins om me niet meer druk te maken in kleine dingen. Ik leef mijn leven. Het kan zo voorbij zijn.”

Net daarom is hij op zijn dertigste finalist bij de verkiezingen van Mister Gay Belgium 2020. "Dit was het moment om deel te nemen”, meent Kenneth. “Ik hou niet van hokjesdenken. Leer me eerst helemaal kennen, voor je me het etiket van homo geeft. Bij de dispatching en de brandweer heb ik snel gezegd dat ik homo ben. Zonder hun steun, zou ik nooit deelnemen aan Mister Gay." Kenneth's collega's staan niet alleen achter hem, ze boden hem zelfs hulp aan bij zijn Mr Gay Belgium thema: holebi's en transgenders in de hulpverlening.

Toch is Kenneth minder dan gedacht bezig met het winnen van de wedstrijd. Zijn voornaamste deelname doel is een positief beeld geven over de hulpverlening. En verder heeft hij nog een droom: “Ik hoop op een brandweerwagen in de regenboogkleuren tijdens Antwerp Pride deze zomer. Dat zou een belangrijk beeld zijn voor de maatschappij. Intussen wordt zelfs bekeken of andere brandweerzones ook mee willen doen. We moeten af van het clichébeeld van de homo of de hulpverlener. Ja, die stoere brandweerman kan ook homo zijn. Mensen kijken op naar hulpverleners."

Stem mee
De finale van Mister Gay Belgium vindt plaats op zaterdag 23 mei 2020 in Theater Elckerlyc in Antwerpen.
Iedereen kan gratis zijn of haar stem uitbrengen op één van de 12 finalisten via dé gay lifestyle tv-zender Out.Tv of via de website van Mr Gay Belgium waar je bovendien meer info kan vinden over de 12 finalisten.

LEES OOK
MR GAY FINALIST MILAN WERD ZO HARD GEPEST DAT HIJ OP 16-JARIGE LEEFTIJD VAN SCHOOL AF GING
HOLEBI INFO STELT 12 FINALISTEN MISTER GAY BELGIUM 2020 VOOR + 2 VIDEO'S

Bron: nieuwsblad.be

Dit bericht is gepost op 23 February, 2020 en 4074 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 april 2020 - CORONAVIRUS
21 mei 2020 - Trans Party
30 mei 2020 - 6 YRS H.I.M
31 mei 2020 - CafeDeLove Revival
06 juni 2020 - Dance With Pride
14 juni 2020 - RuPaul Werq The World
27 juni 2020 - Travestie Show
27 juni 2020 - Girls for Girls
11 juli 2020 - Unicorn Festival
08 augustus 2020 - H.I.M Pride

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Ook klein Antwerps stadje krijgt weldra een regenboog zebrapad + extra info + lijstje.

 

Kans bestaat dat Mr Gay Belgium datum wordt verplaatst + voorstelling 12 finalisten met foto's.

 

Coronavirus Belgie: Sensoa raad hetero's holebi's en transgenders alle vormen van seks af, en opgelet voor acute soa's.

 

Regenboogzebrapad al eerder aangelegd wegens minder drukte door coronavirus in West-Vlaamse stad.

 

Belgian Pride verplaatst naar nieuwe datum vanwege coronavirus.

 


Buitenlands nieuws

Amerikaans gouverneur komt met 2 zware anti transgender wetten.

 

Holebi & transgender senioren krijgen zeer nodige hulp in tijden van coronacrisis.

 

Nieuwe poging om holebi zijn uit strafwet te halen mislukt.

 

Holebi’s in het Midden-Oosten willen vrij zijn, niet westers

 

Trump en regering zegt officieel: 'Transgender meisjes zijn geen echte meisjes, transgender jongens geen echte jongens.'

 

Egypte wil geen holebi's & transgenders erkennen en mensenrechtenactivisten vrezen voor gevolgen coronavirus.

 


Showbizz & Sport

Library of Congress neemt holebi & trans anthem, ook populair onder hetero's, op in verzameling + video.

 

Rapster komt uit de kast en stelt daarbij meteen haar vriendin voor.

 

Voormalig NBA speler die in 2014 geschiedenis schreef en vriend besmet met coronavirus.

 

Orange Is the New Black actrice heeft veel te danken aan transgender actrice.

 

Ierse atletieker uit de homo kast wil voorbeeld zijn voor holebi & trans+ sporters in de kast.