Belgian Cats gaan uit de kleren in campagne tegen homofobie (via Instagram ook mannen) + foto's.Same sport, different sexuality. Dat is de campagne waarvoor Belgian Cats Ann Wauters, Marjorie Carpréaux en Hanne Mestdagh uit de kleren zijn gegaan (3 extra foto's onderaan). Een initiatief in de strijd tegen homofobie in de sportwereld.

De dames prijken ook op drie instagram pagina's met de naam: 'same sport different sexuality', waar nog veel andere foto's te vinden zijn, eveneens van sport mannen die eerder al uit de kleren gingen in strijd tegen holebi-fobie en andere sporters mét kleren aan. (De drie pagina's zijn niet volledig idem, waarom er drie zijn is onbekend).

“Iedereen moet zich altijd en overal kunnen voelen wie ze zijn”, schrijft Hanne Mestdagh op Instagram. “Een sportclub moet een plek zijn waar mensen met dezelfde passie samenkomen. Het moet een plek zijn waar je jezelf kunt zijn en waar je geaccepteerd wordt voor wie je bent. Helaas is dat nog steeds een probleem. Daarom steun ik de campagne ‘Same sport, different sexuality’, omdat iedereen zich een deel van het team moet kunnen voelen, ongeacht geslacht, seksualiteit, etniciteit of religie.”

Om die bovenstaande boodschap onder de aandacht te brengen, gingen naast Hanne Mestdagh ook Portugees international Sofia Da Silva (speelster bij Namur) en Belgian Cats Ann Wauters en Marjorie Carpréaux (half)naakt op de foto. “Ik had de eer deel uit te maken van het project van Simon (Haerinck, oprichter van ‘Same sport, different sexuality’,)”, aldus Da Silva. “Bedankt Hanne Mestdagh en Simon Haerinck voor de invitatie. Het was een dag waarop we ‘vrij’ waren om empathie en acceptatie te creëren. Ik ben ervan overtuigd dat diversiteit in welke vorm dan ook mensen uniek maakt.”

De initiatiefnemer van de campange is Simon Haerinck, actief bij de Gentse roeiclub KRCG. Hij ging vorig jaar samen met drie van z’n ploegmaats op de foto en zo begon alles. “Hij wil hetero en niet-hetero atleten samenbrengen om een sterke boodschap uit te dragen”, aldus Belgian Cat Hanne Mestdagh. “Door iedereen samen op één foto te zetten, toon je de aanvaarding binnen de groep. De bedoeling is dan ook dat nog andere sporten deze foto’s gaan maken. Er zullen hier grote banners van worden gemaakt die op de ‘Gay Pride’ te zien zullen zijn. De campagne werd al gepubliceerd in acht verschillende landen en wordt gebruikt in België en de UK in lessen over ‘tolerantie en acceptatie’. Hij is ook uitgenodigd om te gaan spreken in het Europees Parlement over homofobie.”

Bekijk hier onder drie foto's uit de campagne, daar onder een link naar drie instagram pagina's met zelfde naam, maar telkens andere (soms zelfde) foto's.
LINKS NAAR 3 INSTAGRAM PAGINA'S MET DE ZELFDE NAAM:
- Same Sport Different Sexuality Instagram
- Pagina 1 => Klik hier
- Pagina 2 => Klik hier
- Pagina 3 => Klik hier
LEES OOK
BELG MANNELIJKE ROEIERS UIT DE KLEREN VOOR SAME SEX DIFFERENT SEXUALITY CAMPAGNE - 2019
NOG ZEER VEEL HOLEBI- EN TRANSFOBIE IN DE SPORT WERELD - ALDUS EUROPEES ONDERZOEK - 2019

Bron: hln.be & holebi info - April 2020

Dit bericht is gepost op 30 April, 2020 en 6443 keer gelezen.