Onderzoek naar daders van homofobe aanval in Gent stop gezet.In december kon je bij holebi info lezen dat er in Gent twee jonge homo's (foto) het slachtoffer waren geworden van homofoben. Vandaag komt het nieuws dat het onderzoek naar dit haatmisdrijf moet worden stop gezet omdat er geen daders zijn gevonden.

Het parket van Oost-Vlaanderen meldt dat geen verdachten gevonden zijn van de mogelijke gaybashing (homofobisch geweld) in het centrum van Gent afgelopen winter. Twee jonge mannen raakten toen zwaargewond. Ze werden, naar eigen zeggen aangevallen wegens hun geaardheid. Door een gebrek aan verdachten wordt het onderzoek nu stopgezet.

Eind december vorig jaar waren twee mannen op weg naar huis na een avondje stappen in het centrum van Gent. Ze werden ter hoogte van de Sint-Baafskathedraal door een groepje beledigd, aangevallen en ook geslagen. “We waren op de verkeerde plaats, op het verkeerde moment”, getuigden de slachtoffers later in een open brief. Ze noemden de feiten homofoob geweld. “Die bewuste avond hadden we make-up aan en kregen we opmerkingen zoals "vuile homo" te horen. Dat ze zo snel tot agressie overgingen, is geen toeval.”

Het incident lokte heel wat verontwaardigde reacties uit. Burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) noemde de aanval "intriest en totaal verwerpelijk". De politie startte met een onderzoek en probeerde onder meer met behulp van camerabeelden de daders op te sporen. Zonder resultaat: na maandenlang onderzoek zijn de verdachten nog steeds spoorloos.

Het parket van Oost-Vlaanderen heeft het onderzoek naar het mogelijke haatmisdrijf stopgezet. De klachten zowel voor opzettelijke slagen en verwondingen als voor de discriminatie op basis van seksualiteit zijn daarom geseponeerd. Als er nog nieuwe aanwijzingen boven water komen, kan het onderzoek alsnog worden hervat.
LEES OOK
HOMO'S SLACHTOFFER VAN HOMOFOBEN IN GENT - - December 2019

Bron: vrt.be & holebi info - Mei 2020

Dit bericht is gepost op 12 May, 2020 en 3718 keer gelezen.