IDAHOT nieuws uit Diest, Brugge, Ieper, Lubbeek en Tienen.Op 17 mei is het weer Internationale Dag tegen holebi (homo, lesbisch, biseksueel) en trans+ fobie. Door de coronacrisis ziet het er grotendeels allemaal wat anders uit dit jaar. Behouden blijft wel de actie waarbij gemeenten en steden, naar jaarlijkse gewoonte de regenboogvlag laten wapperen. (Link onder aan naar regenboogvlaggen actie).

Eerder besproken gemeenten & steden
Eerder kon je bij holebi info naar aanleiding van IDAHOT (Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie) al nieuws lezen afkomstig uit: Genk, Mechelen, Niel, Schilde en Willebroek. Vandaag komt daar nieuws bij vanuit Diest, Brugge, Ieper en Lubbeek.

IDAHOT Brugge
De West-Vlaamse stad presenteert zich vanaf nu als holebi en transgender+ vriendelijke stad. Op de sportsite van Sport Vlaanderen Assebroek prijken alvast foto's van drie regenboogzebrapaden die gelegen zijn op de Finse piste van de sportsite in Assebroek. Verder komt er nog een regenboogvlak aan het Zilverpand in de binnenstad. "In Brugge voeren we al lang een antidiscriminatiebeleid en dit is hier een uitbreiding van. Het regenboogpad is een symbool om te zeggen dat iedereen welkom is in onze stad”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). De actie maakt deel uit van het nieuwe Brugse regenboogactieplan. De komende jaren organiseert en ondersteunt de stad meerdere initiatieven om de aandacht te vesten op seksuele en genderdiversiteit. En natuurlijk laat men ook de regenboogvlag wapperen aan het stadhuis en elders in de stad naar aanleiding van de Internationale dag tegen holebi- en transfobie.

IDAHOT Diest
Vanuit de Vlaams Brabantse stad vraagt men alle kinderen iets te knutselen met een regenboog. Daarnaast laat de stad vanaf 15 mei de regenboogvlag wapperen aan het stadhuis. "Diest toont zich solidair met al zijn inwoners,' klinkt het. Verder zal de dienst diversiteit van de stad ook de trappen van het stadhuis in de regenboog kleuren hullen. Wat betreft de actie voor de kinderen is het de bedoeling dat kinderen een foto maken van hun creatie en die vervolgens posten op sociale media met de hashtag #Diestmijnstad en #IDAHOT. De mooiste creaties worden gepubliceerd in de volgende editie van het stadsblad ‘Kletske’. “We willen een duidelijk signaal geven en onderstrepen dat elke holebi of transgender in Diest gewoon zichzelf kan zijn. We willen daarnaast ook een vuist maken tegen elke vorm van discriminatie," aldus schepen Monique De Dobbeleer (CD&V).

IDAHOT Ieper
De West-Vlaamse stad laat de regenboogvlag wapperen in het stadscentrum en aan het administratief centrum Auris. Vorig jaar riep stad Ieper haar inwoners op met zoveel mogelijk aanwezig te zijn bij de Lakenhalle om samen de regenboogvlag te hijsen en zo een sterk signaal te geven. Door de coronamaatregelen is dat nu niet mogelijk. “Maar we laten 17 mei uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan”, zegt burgemeester Emmily Talpe. “De regenboogvlag zal dit jaar weer trots wapperen in onze stad. Ze wordt gehesen aan zowel de Donckerpoort op de Grote Markt als aan AC Auris. We onderstrepen daarmee de boodschap dat in Ieper iedereen gelijk is en gelijk behandeld wordt, ongeacht zijn of haar seksuele voorkeur. Hier is geen plaats voor discriminatie.”

IDAHOT Lubbeek
Vanuit de Vlaams Brabantse gemeente hees recent burgemeester Theo Francken (N-VA) de regenboogvlag. Als teken van respect voor de holebi & trans+ gemeenschap. Op Twitter postte Francken een foto waarbij hij poseerde bij de vlag die opgehangen werd aan een mast vlak voor het gemeentehuis van Lubbeek. Maar, wat later bleek er een klein probleempje te zijn. Sommige opmerkzame volgers merkten op dat de burgemeester de vlag per ongeluk onderste boven had gehangen. De kleur rood hoort bovenaan, de kleur paars onderaan. En hoewel sommigen daar een drama van maakte kunnen mensen met gezond verstand enkel maar oordelen: 'missen is menselijk' en 'ook niet alle holebi's weten welke kleur van boven of van onder moet hangen'.

LINK IDAHOT Belgie
- Website - kijk welke Belgische gemeenten & steden de vlag laten wapperen, opgelet, de lijst is nog niet compleet, en zal tot 17 mei nog worden aangevuld. Zoek ook jou gemeente of stad ==> KLIK HIER

LEES OOK
IDAHOT NIEUWS UIT GENK + GESPREK MET MAMA VAN HOMO ZOON + VIDEO
IDAHOT NIEUWS UIT MECHELEN
IDAHOT NIEUWS ALGEMEEN + NIEUWS UIT 3 ANTWERPSE GEMEENTEN
KLEINE ANTWERPSE GEMEENTE WIL OOK EEN REGENBOOGZEBRAPAD

Bron: nieuwsblad.be - hln.be - holebi info - Mei 2020.

Dit bericht is gepost op 14 May, 2020 en 3509 keer gelezen.