NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Hoera, ze hebben het gehaald, Bart & Olivier in de VS met zoontje Warre + extra info.Ze hebben het gehaald. Bart, 32, en Olivier, 29, het koppel uit Deinze waarover je eerder bij holebi info al twee keer kon lezen, hebben de geboorte van hun zoontje in de Verenigde Staten kunnen meemaken.

Het was een spannende tijd voor Bart en Olivier. Door het coronavirus dreigde ze de geboorte van hun zoontje, via draagmoeder Nina in de Verenigde Staten te missen. Maar uiteindelijk konden ze er toch bij zijn, en zo sloten ze al snel hun zoontje dat vijf dagen vroeger dan gepland ter wereld kwam. De kleine spruit kreeg de naam Warre.

De bevalling volgde Bart en Olivier vanwege corona op een scherm in de kamer ernaast. Maar meteen daarna mochten ze hun zoon in de armen sluiten. Dit alles voltrok zich op 20 mei om 10:54 uur lokale tijd. "Pure liefde voor dat klein manneke, dat is wat we voelen”, zegt Bart. “We hebben hemel en aarde moeten verzetten om bij hem te kunnen zijn en daarom waarderen we dit mooie moment des te meer. De bevalling is vlot verlopen en ook draagmoeder Nina stelt het goed. Warre eet goed, slaapt veel en weent bijna niet, een ideale baby dus. Ook Olivier is dolgelukkig en hij doet dat prima als papa. Hij kan alleszins al beter pampers verversen dan ik”, lacht Bart.

Pas vorige dinsdag zaten Olivier en Bart op het vliegtuig richting Verenigde Staten. Voor de vliegtickets moesten ze vechten als leeuwen. In eerste instantie mochten ze van de Verenigde Staten niet komen omdat die ons land beschouwen als erg gevaarlijk inzake het coronavirus. Andere gelijkaardige koppels uit andere landen waren wel welkom in de VS. Uiteindelijk kreeg het koppel met tussenkomst van minister Alexander De Croo (Open-Vld) op tijd het nodige visum en opende ook de VS zijn deuren voor het koppel.

De reis verliep moeizaam. "Van de dertig passagiers zijn er maar twintig mogen vertrekken naar de Verenigde Staten”, zegt Bart. “Bij de andere reizigers was het blijkbaar niet dringend genoeg. In JFK International Airport in New York was het onwezenlijk kalm. Om anderen niet in gevaar te brengen hebben we besloten om geen vlucht naar Wisconsin te nemen. We hebben een auto gehuurd en de 2.000 kilometer in één lange rit van twintig uur afgelegd, puur op adrenaline. In Wisconsin verbleven we in een vakantiehuis in de buurt van het ziekenhuis en draagmoeder Nina.”

Omdat het koppel eigenlijk twee weken in quarantaine moest, en dit nog niet zo ver was, vreesde het koppel het ziekenhuis niet binnen te mogen mocht de baby zich vroeger aanbieden wat uiteindelijk gebeurde. Maar het ziekenhuis had prima corona maatregelen waardoor het koppel in de kamer er naast op een scherm de bevalling konden volgen. Meteen daarna kregen ze hem in hun armen en binnen de 24 uur mochten ze samen met hun pasgeboren zoontje naar hun vakantiewoning terug keren. Nu is het wachten. Want een baby mag pas na vier weken het vliegtuig op en daarbij komt nog dat door het coronavirus de Amerikanen voorlopig nog geen paspoorten uitreiken om te kunnen vliegen. "We weten dus niet wanneer we naar België terugkeren, maar dat is momenteel niet belangrijk. Nu gaan we vooral genieten van onze kleine zoon”, besluit Bart.

Extra info en nuttige links
- Omdat draagmoederschap nog steeds niet wettelijk geregeld is in ons land, trekken "veel" homo, maar ook hetero, koppels naar het buitenland, in het bijzonder naar de Verenigde Staten.
- Voor degene die kiezen voor adoptie, gaat men ook overwegend naar het buitenland, omdat binnenlandse adoptie, door zowel homo als hetero koppels heel erg lang duurt. Best "veel" homo koppels kiezen voor adoptie vanuit de VS omdat ons land daar een goede relatie mee heeft en men adoptie door homo koppels toestaat, want dat is niet in alle landen zo. Wie interesse heeft in buitenlandse adoptie, zowel homo als hetero, kan contact opnemen met de erkende Vlaamse Interlandelijke adoptiedienst, die bemiddeld voor plaatsing van buitenlandse adoptie kinderen, voor zowel homo als hetero koppels. Klik hier
- Vlaamse organisatie van en voor holebi & trans wensouders en ouders => Klik hier

LEES OOK
BART EN OLIVIER KUNNEN DAN TOCH BIJ GEBOORTE ZOONTJE ZIJN MET DANK AAN ALEXANDER DE CROO
BART & OLIVIER DREIGEN GEBOORTE ZOONTJE TE MISSEN DOOR CORONACRISIS EN MANIER VAN TELLEN

Bron: hln.be & holebi info - Mei 2020.

Dit bericht is gepost op 22 May, 2020 en 1661 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 augustus 2020 - MisterGayBelgium
31 augustus 2020 - CORONAVIRUS

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Na 30 jaar twijfelen, binnenkort eindelijk geslachtsveranderende operatie en ook nog huwelijk voor Vlaamse Kathleen.

 

Het rommelt in het Oost-Vlaamse regenbooghuis (roze huis).

 

Vlaams rapport: Wat is de impact van het coronavirus op holebi en transgender+ personen (+ nuttige links).

 

Politici in Oostende maken ruzie over regenboogzebrapad.

 

Weer een Belgische plaats op komst met een regenboogzebrapad + lijstje.

 

Eén programma Iedereen beroemd zoekt ook holebi's e.a voor: op zoek naar een virusvriend + video.

 

50 inwoners van Ronse wonnen een regenboog mondmasker.

 


Buitenlands nieuws

Als homo of biseksuele man woon je liever niet in Turkmenistan.

 

Meer holebi en transgender in media en advertenties zorgt voor meer aanvaarding.

 

Wat homo's en lesbiennes echt vinden van schaamhaar en seks.

 

Holebi relaties zegenen in de kerk? en blik op holebi's verschuift binnen rooms-katholieke kerk.

 

Trans politicia brengt lied voor George Floyd, enkele dagen na diens dood schiet politie zwarte trans man dood + video

 

Minderjarige Nederlandse homofoob riskeert taakstraf en geldboete.

 

Een derde transgender en niet-binaire jongeren deed afgelopen jaar zelfmoord poging.

 


Showbizz & Sport

Baanbrekende aids-activist en The Normal Heart schrijver overleden.

 

Ryan Murphy wil herstart / bewerking maken van hitserie Glee.

 

Voor de tweede keer wint trans vrouw titel van Miss Gay Holland + 2 video's.

 

Britse voetbal bazen praten met nicht van Justin Fashanu over 7 prof voetballers in de kast + info.

 

Pixar komt met holebi kortfilm op Disney+ (+ trailer).

 

Waarom Ruby Rose stopt als Batwoman - makers nu op zoek naar andere lesbische actrice.