NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Een derde transgender en niet-binaire jongeren deed afgelopen jaar zelfmoord poging.Uit nieuw Amerikaans onderzoek blijkt dat een derde van de trans- en niet-binaire jongeren in de afgelopen 12 maanden een zelfmoordpoging heeft gedaan. Ook onder holebi's ligt het aantal zelfmoorden en pogingen erg hoog, maar onder transgenders en niet-binaire jongeren liggen de cijfers helaas het allerhoogst.

Meer dan 25.000 trans- en niet-binaire jongeren tussen de 13 en 24 jaar werden ondervraagd voor de studie door onderzoekers van The Trevor Project, dat is gepubliceerd in de Journal of Adolescent Health. (Het Trevor Project is een Amerikaanse non-profitorganisatie die zich richt op zelfmoordpreventie onder holebi en transgender+ jongeren).

Van de trans- en niet-binaire jongeren die meededen aan het onderzoek, liet 78,2% weten discriminatie te hebben ondervonden vanwege hun genderidentiteit in de afgelopen 12 maanden. Verder gaf 29,7% aan slachtoffer te zijn geworden van fysieke bedreigingen en lichamelijke aanvallen. Verder rapporteerde 82,8% een depressieve stemming, 54,2% had zelfmoord ernstig overwogen en 28,6% had een zelfmoord poging gedaan in de afgelopen 12 maanden.

Volgens de onderzoekers toont het aan dat trans- en niet-binaire jongeren vijf keer vaker zelfmoord plannen hebben of zelfmoord pogingen doen in vergelijking met alle andere jongeren, inclusief holebi's waarbij de cijfers eveneens hoog zijn. Ook stelt men dat trans- en niet-binaire jongeren twee keer vaker last hebben van een depressie.

De hoogste risico groep bevind zich onder de transgender mannen, met ruim 35% van de zelfmoord pogingen in de afgelopen 12 maanden. Maar transgender vrouwen en niet-binaire jongeren melden ook vaker dan andere jongeren dat ze last hebben van zelfmoord gedachten. Eerdere onderzoeken toonden ook al aan dat transgender jongeren een slechtere gezondheid hebben veroorzaakt door het zich slecht voelen wat in 99% van de tijd wordt veroorzaakt door het niet aanvaard worden zoals men is, het ervaren van discriminatie en psychisch of fysiek geweld.

Amy E Green, onderzoeksdirecteur van The Trevor Project, zegt: Deze resultaten onderstrepen dat transgender en niet-binaire jongeren bijzonder kwetsbaar zijn voor slechte resultaten op het gebied van de geestelijke gezondheid en zelfmoordrisico's in vergelijking met andere jongeren binnen de holebi & trans+ gemeenschappen. Bij The Trevor Project krijgen we elke dag te maken met transjongeren in crisis. We hopen dan ook dat onze gegevens er voor zullen zorgen dat beleidsmakers zich meer willen gaan inzetten voor transgender+ en holebi jongeren, en dat ze de inzichten zullen gebruiken om beleid en veilige ruimtes te creëren die trans-jongeren overal beschermen." Maar...

Helaas, sinds Trump president is, zijn de rechten van transgenders alleen maar achteruit gegaan. Er zijn tal van anti transgender wetten ingevoerd, gaande van een verbod op transgenders in het leger tot het verbod op het gebruik maken openbare toiletten behorende bij de "nieuwe" gender. En een wet die gezondheidswerkers inclusief artsen toestaat transgenders gezondheidszorg te weigeren tot een wet die stelt dat men een trans persoon mag ontslaan enkel en alleen omdat die persoon transgender is. Er werd zelfs een wet ingevoerd die daklozen centra toestaat transgenders te weigeren. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, is de VS één van enkele landen waar de meeste transgender personen worden vermoord enkel en alleen om wie ze zijn, in 95% van de gevallen gaat het om moorden op niet blanke trans vrouwen.

Tot slot: recent toonde men aan dat de rechten van transgenders wereldwijd in het gedrang komen. En dit terwijl het net 1 jaar geleden is dat de WGO (Wereldgezondheidsorganisatie) transgender zijn uit de lijst der mentale ziekten haalde, met onder andere het doel om minder stigma, minder discriminatie en meer aanvaarding te bereiken. Helaas heeft die aanpassing het omgekeerde effect, zowel in Europese landen als elders, waar bovendien de cijfers inzake zelfmoord pogingen en zelfmoorden onder transgender+ personen even hoog ligt als uit dit onderzoek blijkt.
Extra
- Links voor Belgische transgenders + link naar intersekse Vlaanderen => Klik hier
- Tele Onthaal (Nood aan gesprek? Donkere gedachten? Bel, chat, mail, dag en nacht) => Klik hier
- Zelfmoordlijn (Nood aan gesprek? Donkere gedachten? Bel, chat, mail, zelfhulp) => Klik hier

LEES OOK
NIET-BINAIRE PERSONEN KRIJGEN VAAK GEEN OF NIET DE JUISTE GEZONDHEIDSZORG - 2019
VLAAMSE CAMPAGNE ZELFMOORD PREVENTIE & HULP HOLEBI & TRANS, ook voor ouders & professionals - 2019

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Mei 2020.

Dit bericht is gepost op 27 May, 2020 en 3322 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

25 juli 2020 - Amsterdam Pride Online + Walk
03 augustus 2020 - Queer Arts Festival
05 augustus 2020 - Antw Pride online & buiten
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Groen en Gentse Prof willen einde aan haatberichten op sociale media tegen holebi trans en anderen.

 

Antwerp Pride (5 - 9 Augustus) online, buiten, films, enz...

 

Open brief: steun je lokale Vlaamse holebi & trans+ onderneming en horecazaak.

 

Studente Thomas More-Hogeschool Mechelen genomineerd voor Podcastprijs over haar comingout + podcast.

 

Brugge legde (2de) regenboogzebrapad aan op unieke plaats.

 

3 tot 9 augustus: Queer Arts Festival Antwerp, (eerste groot holebi+ trans+ festival tijdens coronacrisis).

 


Buitenlands nieuws

Anti holebi & trans+ groepen krijgen meer geld van Trump dan holebi's & transgenders.

 

Stop conversie therapie wereldwijd + studie resultaten + landen lijst + video.

 

Thailand staat op het punt geschiedenis te schrijven betreffende holebi's.

 

Turkse president zet bevolking aan tot holebi- en transfobie en haat.

 

Ondanks Covid 19 komen duizenden holebi's, interseks trans+ & sympathisanten op straat in Parijs + video.

 

Zuid-Afrika keurt wet goed die ambtenaren verbied homohuwelijken te weigeren.

 

Amsterdam Pride 9 dagen feest online (25/07 - 02/08), maar ook Pride Walk & demonstratie. + video.

 

Holebi's en transgenders boos op Facebook.

 


Showbizz & Sport

Braziliaanse eerste trans model in Sports Illustrated zwempakeditie.

 

Uitspraken J.K Rowling over transgenders blijft voor opschudding zorgen, ook in Belgié.

 

Modern Family acteur en echtgenoot trotse papa's van zoontje.

 

Nederlands presentator en ex zanger Gordon herviel en schaamt zich diep.

 

Plus-size transgender model schrijft geschiedenis in Calvin Klein Pride campagne + video