Poolse president noemt holebi & trans+ zijn ideologie en vergelijkt het met communistische indoctrinatie uit Sovjet-Unie tijdperk.Eerder deze maand kwam de Poolse President, Andrzej Duda, naar aanloop van de Poolse presidentsverkiezingen met zijn verkiezingsbeloften met daarin tal van anti holebi & transgender uitspraken en voorstellen. En afgelopen weekend voegde hij daar nog (soortgelijke) anti holebi & transgender uitspraken aan toe.

In een campagne speech naar aanleiding van de komende Poolse presidentsverkiezingen vergeleek Duda 'holebi en transgender ideologie' met communistische indoctrinatie uit de Sovjet-Unie. Duba maakte zijn opmerkingen in het kleine zuidwestelijke stadje Brzeg terwijl hij campagne voerde voor herverkiezing in Polen. Verder zei hij ook nog: "Ze proberen ons ervan te overtuigen dat het mensen zijn, maar dit is een ideologie."

Enkele uren later verweet Duda dat sommige Poolse en andere media zijn woorden uit hun context trekken. En stelde hij dat hij helemaal niets heeft tegen holebi's en transgenders. Deze uitspraak deed hij in het Engels op sociale media waarna hij meteen daarna in het Pools liet weten dat hij enkel een huwelijk tussen een man en een vrouw erkent en dat kinderen enkel mogen worden opgevoed door een mama en een papa.

Het ontkennen van anti holebi & transgender zijn, is een houding die we ook kennen van de Russische president Poetin, die al meermaals in het openbaar claimde dat de zogenaamde 'gay propaganda' wet geen anti holebi wet is maar een wet ter bescherming van kinderen. En de houding van Amerikaans president Trump die claimt pro holebi & transgender te zijn terwijl hij tal van anti holebi & transgender orders, maatregelen en wetten invoerd, overwegend onder het mom van religieuze vrijheid.

Enkele dagen eerder ondertekende Duda zijn 'gezinswaarden' als onderdeel van zijn verkiezingsbeloften. Waarin staat dat hij kinderen wil beschermen tegen 'holebi & transgender ideologie'. Dat scholen geen les mogen geven over holebi's en transgenders. Dat het homohuwelijk wettelijk moet worden verboden inclusief een verbod op het adopteren van een kind door een homo lesbisch of transgender persoon of koppel.

Polen ligt al geruime tijd onder vuur vanwege de invoering van de zogenaamde holebi en transgender vrije zones. In deze zones, zijn holebi's en transgenders niet welkom. Ondertussen hebben al meer dan honderd gemeentelijke en lokale overheden zichzelf uitgeroepen tot zones 'vrij van holebi en transgender ideologie'. De zones werden al eerder internationaal veroordeeld tot in het Europees Parlement toe. Bij wereldwijde protesten lieten politici vanuit tal van Vlaamse steden en gemeenten weten de zones vierkant af te keuren.
LEES OOK
WETSVOORSTEL VERGELIJKT HOMOSEKSUALITEIT MET PEDOSEKSUALITEIT NAAR PARLEMENT IN POLEN
DUREX TOONT RECLAME SPOTJE MET HOMO KOPPEL IN HOMOFOBISCH POLEN

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juni 2020.

Dit bericht is gepost op 16 June, 2020 en 5152 keer gelezen.