NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Spaanse vrouwen haken 8 meter lange regenboogvlag (symbool holebi & trans+ wereldwijd).Dertien buurvrouwen uit Aguilar de la Frontera, een stad in de Spaanse regio Andalusië, hebben een holebi & transgender+ vlag gemaakt. De regenboogvlag is 8 meter lang en is gehaakt. “Iedereen die onder deze regenboogvlag wandelt, zou moeten beseffen dat we allemaal in deze wereld passen, ongeacht wie je bent”, zegt een van de initiatiefneemsters. De regenboogvlag staat wereldwijd symbool voor de gelijke rechten strijd van holebi en transgender+ personen.

Toen Spanje in maart met man en macht probeerde om de coronacurve af te vlakken, besloten Carmen Romero en twaalf buurvrouwen uit Aguilar de la Frontera, een stad in de Spaanse provincie Córdoba met 13.000 inwoners, om mondmaskers te maken in de strijd tegen het virus. Toen hun hulp niet meer nodig was, beslisten de vrouwen om het creatieve werk voort te zetten, maar met een andere intentie: de LGBTI+ (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Intersex +) Pride maand (Juni) eren.

Het resultaat voor die feestelijke aangelegenheid is een regenboogvlag van 8 meter lang die sinds maandag een van de straten in de stad overdekt. “Ik was erg ontroerd bij de onthulling van het uiteindelijke resultaat. Deze creatie was mijn grootste plezier tijdens de quarantaine,” vertelt Romero (59) aan El País. Naar eigen zeggen heeft ze niet minder dan 45 uur besteed aan het maken van de vlag. “Het was erg leuk om met de andere haaksters te praten en te zien hoe we, elk in ons eigen huis, vooruitgang boekten”, zegt ze. “Van kindsbeen af kan ik heel goed haken. Ik heb de rode en oranje kleuren van de regenboogvlag gemaakt.”

Het initiatief werd opgepikt en massaal verspreid op sociale media nadat de zoon van een van de ontwerpsters, Pablo de la Rosa (21), op 19 juni enkele foto’s deelde op Twitter. Op het moment dat de kleurrijke vlag in de straat hing, schreef hij dat zijn moeder en enkele vriendinnen de LGBTI-vlag hadden ontworpen gedurende een drietal maanden. Hij wou met zijn tweet de vrijwilligsters en zijn moeder bedanken voor hun harde werk.

Het idee om deze reusachtige vlag te maken, ontstond op het gemeentehuis. Volgens Carmen Zurera, gemeenteraadslid voor Gelijkheid en Welzijn en een van de vrouwen die meewerkten aan de productie van de regenboogvlag, overwoog de gemeenteraad om een zonnescherm te plaatsen in de kleuren van de vlag. Maar toen kwam het idee om een holebi en transgender+ (regenboog) vlag te vervaardigen uit synthetische wol met behulp van een haaktechniek. “Dit erfgoed staat symbool voor gelijkheid en zal nog generaties lang in onze stad kunnen blijven”, legt Zurera uit.

Dertien vrijwilligsters van de Asociación de Fibromialgia Poley de Aguilar (Vereniging voor Fibromyalgie Poley uit Aguilar) werkten samen aan dit project. Via een WhatsApp-groep coördineerden de vrouwen de creatie van vier afzonderlijke vlaggen, vervolgens werden de vier stuks aan elkaar geregen tot één geheel. Het materiaal om de regenboogvlag te maken kostte 600 euro en werd door de gemeente betaald. Ángeles Rubio, een van de dertien haaksters, stuurde El País een foto door waarop te zien is hoe ze de groene kleur van de vlag aan het voorbereiden is.

Het haakwerk, als metafoor, staat voor de gemeente die verschillende generaties wil verenigen. “De legende van de rode draad houdt in dat we allemaal op de een of andere manier verbonden zijn met elkaar. Het haken tijdens de voorbije drie maanden heeft mij verbonden met mijn grootmoeder, die me destijds de stiel aanleerde”, aldus Zurera.

Het gemeenteraadslid bevestigt dat dit project is uitgevoerd om de discriminatie van de holebi en transgender+ gemeenschap zichtbaar te maken. “Het doel was tweeledig: enerzijds de straat versieren om Pride Day te huldigen en anderzijds een afleiding hebben om de lockdown te doorstaan”, zegt ze. “Iedereen vindt het geweldig dat deze plaats nu bekend is bij het grotere publiek. Inwoners van de stad hebben deze regenboogvlag gehaakt als teken van gelijkheid. Iedereen die onder dit symbool wandelt, zou moeten beseffen dat we allemaal in deze wereld passen, ongeacht wie je bent”, besluit Zurera.

Bron: hln.be - Juni 2020.

Dit bericht is gepost op 25 June, 2020 en 1293 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

25 juli 2020 - Amsterdam Pride Online + Walk
03 augustus 2020 - Queer Arts Festival
05 augustus 2020 - Antw Pride online & buiten
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Groen en Gentse Prof willen einde aan haatberichten op sociale media tegen holebi trans en anderen.

 

Antwerp Pride (5 - 9 Augustus) online, buiten, films, enz...

 

Open brief: steun je lokale Vlaamse holebi & trans+ onderneming en horecazaak.

 

Studente Thomas More-Hogeschool Mechelen genomineerd voor Podcastprijs over haar comingout + podcast.

 

Brugge legde (2de) regenboogzebrapad aan op unieke plaats.

 

3 tot 9 augustus: Queer Arts Festival Antwerp, (eerste groot holebi+ trans+ festival tijdens coronacrisis).

 


Buitenlands nieuws

Anti holebi & trans+ groepen krijgen meer geld van Trump dan holebi's & transgenders.

 

Stop conversie therapie wereldwijd + studie resultaten + landen lijst + video.

 

Thailand staat op het punt geschiedenis te schrijven betreffende holebi's.

 

Turkse president zet bevolking aan tot holebi- en transfobie en haat.

 

Ondanks Covid 19 komen duizenden holebi's, interseks trans+ & sympathisanten op straat in Parijs + video.

 

Zuid-Afrika keurt wet goed die ambtenaren verbied homohuwelijken te weigeren.

 

Amsterdam Pride 9 dagen feest online (25/07 - 02/08), maar ook Pride Walk & demonstratie. + video.

 

Holebi's en transgenders boos op Facebook.

 


Showbizz & Sport

Braziliaanse eerste trans model in Sports Illustrated zwempakeditie.

 

Uitspraken J.K Rowling over transgenders blijft voor opschudding zorgen, ook in Belgié.

 

Modern Family acteur en echtgenoot trotse papa's van zoontje.

 

Nederlands presentator en ex zanger Gordon herviel en schaamt zich diep.

 

Plus-size transgender model schrijft geschiedenis in Calvin Klein Pride campagne + video