Je leest:

Stop conversie therapie wereldwijd + studie resultaten + landen lijst + video.Iemand dwingen om tegen zijn wil conversietherapie te ondergaan, moet worden beschouwd als een vorm van marteling. Dat zei recent de holebi en transgender rechten expert van de Verenigde Naties. De uitspraak kwam net op het moment dat er een studie werd gepubliceerd waaruit blijkt dat holebi en transgender jongeren 2,5 keer vaker meerdere zelfmoordpogingen doen in het afgelopen jaar dat ze conversietherapie moesten ondergaan.

Victor Madrigal-Borloz, de onafhankelijke expert van de VN op het gebied van bescherming tegen geweld en discriminatie op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit, heeft opgeroepen tot een wereldwijd verbod op conversie therapie waarbij men claimt holebi's en transgenders te 'kunnen genezen'. De expert bracht een rapport uit, dat hij voorlegde aan de VN-Mensenrechtenraad, met daarin getuigenissen van ruim 130 groepen en individuen, waaronder slachtoffers van conversie therapie die binnen die therapie slachtoffer werden van mishandeling, verkrachting, elektrocutie, gedwongen nemen van medicatie, isolatie en opsluiting, gedwongen naaktheid, verbaal geweld en vernedering. Al sinds 2006 kon je bij holebi info regelmatig getuigenissen lezen over slachtoffers van conversie therapie.

Madrigal-Borloz, roept dan ook op om conversie therapie wereldwijd te verbieden. Bij benadrukte ook dat het concept 'genezen' van iemands seksuele geaardheid of genderidentiteit herhaaldelijk door de wetenschap is ontkracht, en dat slachtoffers van conversie therapie op lange termijn schade lijden aan hun fysieke en mentale gezondheid. "Dergelijke praktijken vormen een flagrante schending van het recht op lichamelijke autonomie, gezondheid en vrije meningsuiting van iemands seksuele geaardheid en genderidentiteit. Uiteindelijk vormen ze, wanneer ze met geweld worden uitgevoerd, ook een schending van het verbod op foltering en slechte behandeling."

Onderzoek
Ondertussen blijkt (opnieuw) uit onderzoek dat conversietherapie zeer gevaarlijk is. Een recente Amerikaanse studie toonde aan dat holebi en transgender minderjarigen 2,5 keer vaker meerdere zelfmoord pogingen doen in het jaar volgende op de gedwongen conversietherapie. Het onderzoek werd gedaan door het Trevor Project en gepubliceerd in The American Journal of Public Health.

Het onderzoek is uniek in zijn soort daar het voor het eerst keek naar een link tussen conversie therapie en zelfmoord pogingen en zelfmoord daden onder holebi en transgender jongeren. Uit het onderzoek bleek ook dat er een alarmerende stijging is van jonge Amerikaanse holebi slachtoffers van conversie therapie. Verder blijkt dat 80% van de conversie therapieën wordt gegeven vanuit religieuze hoek, iets wat trouwens al langer bekend was.

Het onderzoeksrapport haalde ook aan, dat volgens studies van het UCLA Williams Institute meer dan 700.000 holebi en transgender minderjarigen ooit onderworpen werden aan de gruwelen van conversietherapie, en dat naar schatting nog eens ruim 80.000 holebi en transgender minderjarigen dit onprofessioneel gedrag de komende jaren nog zal ervaren op aandringen van 'goedbedoelde' maar slecht geïnformeerde ouders of verzorgers.

Verbod
- Sinds 10 juli verbied Instagram alle verwijzingen naar conversie therapie.

- Hoe zit het met wereldwijd met een verbod op conversie therapie? Welke landen en gebieden hebben een verbod? Hier onder een (bedroevend kort) lijstje:

Landen met verbod op conversietherapie
Albanië - Argentinië - Brazilië - Duitsland - Ecuador - Fiji - Maleisië - Malta - Samoa - Taiwan - Uruguay - Zwitserland.
Twee uitzonderingslanden
- Verenigd Koninkrijk - geen wet, maar alle gezondheidsorganisatie inclusief bijna alle psychologen en psychiaters hebben een eigen verbod op de therapie.
- China - geen wet - maar dokters en anderen die de therapie geven kunnen worden gestraft indien ze worden aangeklaagd door één, maar liefst meerdere personen.
Plaatsen in de Verenigde Staten met een verbod op conversietherapie
Californie - Cincinnati - Connecticut - Colorado - Columbia District - Delaware - Florida - Illinois - Hawaii - Maryland - Massachusetts - Miami Beach - Nevada - New Hampshire - New Jersey - New Mexico - Noord-Carolina - Oregon - Ohio - Rhode Island - Seattle - Vermont - Virginia en Washington DC + Puerto Rico (Territorium van de Verenigde Staten).
Wereldwijd staten & gebieden met verbod op conversietherapie
- Australië - enkel verboden in de staat Victoria.
- Canada - enkel verboden in de staten: Alberta - Ontario - Prince Edward Island - Nova Scotia en Vancouver.
- Spanje - enkel verboden in Aragon, Andalusië - Madrid - Murcia en Valencia

Bekijk ook de video verklaring van VN expert Victor Madrigal-Borloz


HRC 2020 from Victor Madrigal-Borloz on Vimeo.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Juli 2020.

Dit bericht is gepost op 12 July, 2020 en 4270 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Nieuw Vlaams dating programma op komst met Jani Kazaltzis.

 

Aandacht voor geweld tegen holebi's & transgenders met viooltjes in Antwerpen.

 

Minderjarige riskeert celstraf voor homofobe aanvallen in Brugge

 

Antwerpen: holebi & trans+ gerelateerde info n.a.v coronavirus + nuttige links

 

Bart, Olivier en baby Warre zitten vast in de VS, en raken ook door Belgische wet niet thuis.

 


Buitenlands nieuws

Conservatieven willen dat Trump transgender rechten (opnieuw) aanvalt om hem te doen winnen.

 

Onrust in Polen, tal van holebi's & transgenders gearresteerd, Europa moet dringend ingrijpen.

 

Lesbische asielzoekster overgoten met kokend water in Nederland.

 

Voor het eerst twee superhelden gehuwd in Marvel strip.

 

Al 26 transgender personen vermoord in de Verenigde Staten dit jaar.

 

Homo en biseksuele mannen hebben minder seks in het coronavirus tijdperk.

 

Elite jongensschool onder vuur om wat men vertelt over holebi's & transgenders.

 


Showbizz & Sport

Disney Plus viert homo songwriting-genie en toneelregisseur in docu + trailer.

 

BBC kreeg klachten om lesbische tienerkus + video.

 

Meer dan 700 Britse artiesten strijden tegen racisme en holebi- en transfobie.

 

Presentator Andy Cohen mag geen coronavirus patienten redden omdat hij homo is.

 

Vijfvoudig kampioen sporter en wereld & Europees medaillewinnaar komt als biseksueel uit de kast.