Noord-Ieren kregen zwaar homofobe pamfletten in hun bus.Eind vorige maand kregen enkele gezinnen in het Noord-Ierse district Mid-Ulster, gruwelijk homofobe pamfletten in hun brievenbus gedropt. Daarin werd onder andere homoseksualiteit vergeleken met incest en bestialiteit.

De pamfletten werden ontworpen en in brievenbussen gedropt door de Christelijke Hulplijn Midden-Ulster. In de pamflet staat verder letterlijk: "De bijbel stelt duidelijk dat al deze praktijken (homoseksualiteit) door God verfoeilijkt worden, maar hoewel hij deze zonden haat, verlangt hij dat iedereen die aan zulke immoraliteit deelneemt, zich moet bekeren en zich van hun boze wegen moet afkeren." Verder roept het pamflet holebi's op contact op te nemen met de organisatie om zich te bekeren, wat verwijst naar conversie therapie, die bovendien nog steeds niet verboden is in het Verenigd Koninkrijk.

De Christelijke Hulplijn beweert op haar website dat het haar plicht is "van alle mensen te houden" om hen te helpen "de waarheid van Gods woord" te vertellen. Ze beweren ook dat ze de plicht hebben om 'getuige te zijn en alle mensen te waarschuwen die in geestelijk gevaar zouden verkeren door betrokkenheid bij een van de' goddeloze praktijken 'die tegenwoordig bestaan.' De groep beweert dat ze “luisteren” en “biddend ondersteunen” mensen die problemen of moeilijkheden ervaren.

De politie is een onderzoek gestart naar de verspreiding van de zeer homofobe pamfletten die in strijd zijn met de wet, (Hate speech law sinds 2004, ook op basis van seksuele geaardheid en genderidentiteit). Ondertussen blijkt ook dat een lokaal politicus onder vuur ligt omdat hij het telefoonnummer van de homofobe organisatie op zijn website plaatste, dat ondertussen na protest en een brief van andere misnoegde politici werd verwijderd.

Hoewel de Britse overheid al twee jaar geleden beloofde conversie therapie wettelijk te verbieden is dit nog steeds niet gebeurd. Wel is het een feit dat de meeste Britse gezondheidswerkers, therapeuten en psychiaters een eigen verbod hebben op de therapie. Ook België en Nederland hebben nog steeds geen wettelijk verbod op de therapie. Hier onder een lijstje van landen en gebieden met een verbod op conversie of wordt hetero therapie:

Recente landen & plaatsen lijst met verbod op conversie therapie
Landen
Albanië - Argentinië - Brazilië - Duitsland - Ecuador - Fiji - Maleisië - Malta - Samoa - Taiwan - Uruguay - Zwitserland.
Uitzonderingsland
China - geen wet - maar dokters en anderen die de therapie geven kunnen worden gestraft indien ze worden aangeklaagd door één, maar liefst meerdere personen.
Plaatsen in de Verenigde Staten
Californie - Cincinnati - Connecticut - Colorado - Columbia District - Delaware - Florida - Illinois - Hawaii - Maryland - Massachusetts - Miami Beach - Nevada - New Hampshire - New Jersey - New Mexico - Noord-Carolina - Oregon - Ohio - Rhode Island - Seattle - Vermont - Virginia en Washington DC + Puerto Rico (Territorium van de Verenigde Staten).
Wereldwijd staten & gebieden:
- Australië - enkel verboden in de staat Victoria.
- Canada - enkel verbod Alberta - Ontario - Prince Edward Island - Nova Scotia en Vancouver.
- Spanje - enkel verbod in Aragon, Andalusië - Madrid - Murcia en Valencia.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - Augustus 2020.

Dit bericht is gepost op 02 August, 2020 en 4577 keer gelezen.Reageer op dit bericht: