Minderjarige riskeert celstraf voor homofobe aanvallen in BruggeEen 19-jarige uit Brugge riskeert vier jaar gevangenisstraf voor afpersing en diefstal met geweld ten aanzien van twee homo mannen. Samen met twee kompanen lokte hij hen naar een plaats om hen af te troeven en te bestelen.

De minderjarige pleegde de feiten op 26 oktober 2019. Hij maakte een afspraakje met een 53-jarige man via Bullchat, een chatbox voor homo mannen. Op de afgesproken plaats doken ook twee kompanen van de minderjarige op. Het slachtoffer werd voor pedofiel verweten en brutaal in elkaar geslagen. Bovendien ging het trio aan de haal met de gsm en de portefeuille van het slachtoffer. De drie werden later opgepakt.

De minderjarige is ter beschikking van de jeugdrechter gesteld en een van de twee meerderjarige verdachten werd door de raadkamer geïnterneerd. Op zijn gsm vonden de speurders nog meer seksueel getinte conversaties met mannen. Zo kwam een gelijkaardige afpersing van eerder die nacht aan het licht. Ook bij die feiten werd een 50-jarige man aangevallen en geschopt. Het slachtoffer moest onder bedreiging zijn geld en smartphone afgeven.

Slechts een van de drie moest zich maandag voor de correctionele rechtbank verantwoorden. Het openbaar ministerie eiste vier jaar effectieve gevangenisstraf. Volgens de verdediging stond V.D eigenlijk vooral langst de zijlijn, twerijl de minderjarige en de geïnterneerde man de feiten pleegden. De advocate van de Bruggeling wees ook op de moeilijke jeugd van de jongeman. Tot aan zijn adoptie als vierjarige groeide D. immers op in een weeshuis in Sint-Petersburg. “Ik vind het jammer dat ik hier moet staan, maar misschien had ik de gevangenis nodig om een keer klaar na te denken”, zei de beklaagde zelf. De verdediging vroeg om een straf met uitstel uit te spreken.

Ten slotte werd de jongeman ook nog gelinkt aan vijf fietsdiefstallen in Brugge en eentje in Merelbeke en in Roeselare. De rechter doet uitspraak op 14 augustus.
LEES OOK
2 NEDERLANDERS BESCHULDIGD VAN BEROVEN & MISHANDELEN 8 HOMO'S NA AFSPRAAK VIA GRINDR
ONDERZOEK NAAR HOMOFOBE DADERS IN GENT STOP GEZET
GENTSE POLITIE MAAKTE CIJFERS AANTAL HOLEBI- EN TRANSFOBE AANVALLEN BEKEND

Bron: holebi info en hln.be - Augustus 2020.

Dit bericht is gepost op 04 August, 2020 en 3435 keer gelezen.