Brokeback Mountain schrijvers komen met waargebeurde film over homo tiener die na pesterijen zelfmoord pleegde.Brokeback Mountain-schrijvers Larry McMurtry en Diana Ossana, die de roman van Annie Proulx hebben getransformeerd tot de Oscar-winnende klassieker met Heath Ledger en Jake Gyllenhaal in de hoofdrol, komen terug samen in een holebi gerelateerde film, genaamd ' Good Joe Bell' gebasseerd op een waar verhaal over een homo tiener die na zware homofobe pesterijen zelfmoord pleegde.

Het aangrijpend drama gaat over Joe Bell, een vader die een wandeltocht door de Verenigde Staten maakte om het bewustzijn van pesten te vergroten na de zelfmoord van zijn 15-jarige zoon Jadin na zware homofobe pesterijen. De rol van Joe zal worden gespeeld door Mark Wahlberg, de zoon door Reid Miller. De film zal wisselen tussen de wandeling van vader Joe en flashbacks naar de zware homofobe pesterijen die Jadin op school ervoer.

Ossana legde The Hollywood Reporter uit dat zij het was die McMurtry had overtuigd om het project op zich te nemen, net als bij Brokeback Mountain meer dan 15 jaar eerder. De echte Joe Bell overleed in 2013 na een auto ongeval, acht maanden na de dood van zijn zoon, en net op het moment dat hij een wandel toch maakte om aandacht te vragen voor homofobisch pesten na de zelfmoord van zijn zoon. Vrienden van Joe werken mee aan de op komst zijnde film.

De film, die het filmen voor de covid19 pandemie afrondde, zal zijn debuut maken op het Toronto International Film Festival, maar zoals bij veel films is het onduidelijk wanneer en hoe het zal worden verspreid vanwege het virus. Regisseur Reinaldo Marcus Green vertelde THR: "Ik sta open voor de film die moet worden uitgebracht. Ik hoop echt dat ze het dit jaar uitbrengen, gezien alles en de verkiezingen. Ik denk dat het een zenuw kan raken. "

Een samenvatting van de film zegt: “Joe had door spijt permanent gebroken kunnen zijn, maar gaat in plaats daarvan op een missie. Hij zal door Amerika lopen en met schoolgroepen, gemeenschappen, iedereen die wil luisteren, spreken over de bijtende gevaren van pesten.

Scenarioschrijvers Larry McMurtry en Diana Ossana, die Brokeback Mountain schreven, wisselen tussen Joe's langlauf odyssee en eerdere scènes thuis in Oregon. Waar Jadin veel last heeft van brutale homofobie op school en waarbij hij ook nog eens in verlegenheid werd gebracht door zijn vader. Jadin zag geen andere uitweg dan zelfmoord.

De filmcast ziet er als volgt uit: Mark Wahlberg als Joe Bell - Reid Miller als Jadin Bell - Connie Britton als Lola Bell - Maxwell Jenkins als Joseph Bell - Blaine Maye als Boyd Banks en Ash Santos als Kim. De filmproducers zijn: Riva Marker - Daniela Taplin Lundberg - Eva Maria Daniels - Cary Joji Fukunaga - Ryan Ahrens - Mark Wahlberg en Stephen Levinson. Volgens de laatste berichten gaat de film op 14 september in première.
Extra: nuttige links
- Donkere gedachten? Bel, chat, mail (de zelfmoordlijn) - via de website: verhalen, video's, info voor nabestaanden, zelfhulp en meer ==> Klik hier
- Links naar holebi vriendelijke: therapeuten, notarissen & advocaten (beperkte lijst) ==> Klik hier
- Links voor Belgische transgenders & intersekse personen ==> Klik hier
- Vragen over seksuele geaardheid of genderidentiteit ==> Klik hier
LEES OOK
RYAN MURPHY BRENGT TRAILER VAN HOMO FILM EN CAST FOTO VAN LESBISCHE FILM
STAR TREK DISCOVERY KOMT MET TRANSGENDER EN NIET BINAIR PERSONAGES GESPEELD DOOR TRANSGENDER EN NIET BINAIRE PERSONEN
LESBISCH KOPPEL IN AMERIKAANSE HORROR SUPERHELDEN FILM + TRAILER
KATE WINSLET EN SAOIRSE RONAN SPELEN LESBISCH KOPPEL IN WAARGEBEURDE FILM

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 10 September, 2020 en 3646 keer gelezen.Reageer op dit bericht: