Homokus tussen hamburger mascottes.Een nieuwe Burger King Pride campagne toont zijn mascotte in een hartstochtelijke omhelzing met Ronald McDonald, met de simpele boodschap "liefde overwint alles". De Burger King-mascotte en Ronald McDonald zoenen elkaar in de ongekende advertenties, geĂ¯nstalleerd door Burger King in Helsinki (Finland) ter gelegenheid van de door het Coronavirus uitgestelde Pride-week van 2020 in de stad.

De hamburger mascottes zetten hun decennia lange 'rivaliteit' voor de poster opzij, de vorm van hun hoofd vormde een liefdeshart. "Burger King heeft altijd gestaan voor gelijkheid, liefde en het recht van iedereen om te zijn zoals ze zijn", zei Kaisa Kasila, de merkmanager van Burger King Finland in een verklaring. "We dachten, wat een betere manier om onze waarden over te brengen dan door een allesomvattende kus tussen Burger King en McDonald uit te beelden. We wilden laten zien dat liefde uiteindelijk altijd wint. En we weten dat McDonald's ook staat voor de waarden waar we voor staan."

De Burger King-campagne is overal in de stad aanwezig en is ook te zien in gedrukte advertenties en in de restaurants van de fastfoodgigant en andere kanalen. De campagne komt nadat de Mexicaanse vestigiging van de keten zichzelf omgedoopt had tot Burger Queer tijdens Pride Month, waarbij de nieuwe naam op sociale media, op hamburgerdozen en op regenboogkleurige kronen werd uitgedeeld in de restaurants.

McDonald's heeft de afgelopen jaren ook voorzichtige stappen gezet om zijn advertenties meer holebi en transgender inclusief te maken. Een reclame spot uit 2010 die in Frankrijk werd uitgezonden, toonde een homoseksuele man in de kast en zijn vader die aan het dineren waren bij de Golden Arches, en een Thaise advertentie uit 2016 ging nog een stap verder door een jonge man te laten zien die uit de kast kwam tijdens het drinken van een McDonald's koffie. Hoewel dit ongetwijfeld kleine stapjes zijn, is het ver verwijderd van 1977, toen het bedrijf Ronald McDonald-acteur Bob Brandon ontsloeg nadat hij uit de homo kast kwam.

In 2017 bracht holebi info een bericht over Burger King die toen via een video experiment zich fel uitsprak tegen homofobisch pesten. Sinds midden 2017 zijn er ook enkele vestigingen van Burger King in ons Belgenlandje. Vestigingen van McDonalds zijn er al vele jaren.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - september 2020.

Dit bericht is gepost op 14 September, 2020 en 4712 keer gelezen.Reageer op dit bericht: