Nederland lanceerde wereldwijde unicum voor holebi en transgender+ jongeren + video.In Nederland lanceerde het COC (federatie van holebi+ en transgender+ personen) de Jong&Out-app, ’s werelds eerste app waarmee holebi en transgender+ jongeren tot en met 18 jaar op een veilige manier met elkaar in contact kunnen komen. De app is gratis beschikbaar via alle app-stores en via Jongenout (link onderaan)

De Jong&Out-app is wereldwijd uniek ten opzichte van andere ontmoetingsapps omdat strikt wordt toegezien op regels voor een veilige en fijne omgeving voor LHBTI (Lesbisch, Homo, Biseksueel, Transgender, Interseks +) jongeren tot 18 jaar.

Om er voor te zorgen dat de app écht alleen voor jongeren tot 18 jaar toegankelijk is, worden deelnemers bij registratie bijvoorbeeld gevraagd naar hun legitimatiebewijs. Ook zijn er duidelijke huisregels en wordt de app gemodereerd. Dat moet nepaccounts en online pesten tegen gaan. Zo weten jongeren en hun ouders dat veiligheid voorop staat, er gepast met hun gegevens wordt omgegaan en dat de privacy ten alle tijden wordt gewaarborgd.

De Jong&Out-app biedt holebi en transgender+ jongeren op een eenvoudige en laagdrempelige manier toegang tot de reeds bestaande (online) Jong&Out community. Op de app treffen jongeren duizenden andere holebi's en transgenders tot en met achttien jaar. Ze kunnen er in een veilige omgeving nieuwe vrienden maken en met elkaar praten over coming-out, liefde en gender. Er zullen ook af en toe offline activiteiten voor homo, transgender, genderfluide, biseksuele, niet-binaire, lesbische, intersekse, queer ... jongeren worden georganiseerd op 23 verschillende plaatsen in Nederland.

De veilige aanpak wordt door de eerste gebruikers zeer gewaardeerd. "Ik werd lid omdat ik me nergens thuis voelde, nu heb ik mijn plek gevonden," aldus een 14 jarige gebruiker. "Het is een rustige plek waar ik mezelf kan zijn zonder me af te vragen of mensen mij niet mogen of raar vinden," aldus een 15 jarige gebruikster. "Ik vond veel steun bij anderen en durf nu eindelijk voor mezelf op te komen," aldus een 17 jarige. "Met de nieuwe app heb ik altijd toegang tot de community," schreef nog iemand anders.

Ook uniek is het feit dat een aantal bekende Nederlandse holebi's zoals actrice Hanna Van Vliet en presentator Robbert Rodenburg de app ondersteunen en er campagne rond voeren. Ze zetten zich samen met nog vele anderen in als ambassadeurs voor de Jong&Out-app, dat doen ze onder andere via een promotie campagne die werd ontwikkeld door contentmarketingbureau Yune.

Dat de app nodig is bleek eerder uit onderzoek waarin ruim 84% van de Nederlandse holebi+ en transgender+ jongeren liet weten behoefte te hebben aan contact met andere holebi's en transgenders. Jongeren vertellen hun omgeving gemiddeld op hun 16e dat ze LHBTI zijn, maar zijn zich daar dan gemiddeld al bijna twee jaar bewust van. Ontmoetingen met andere holebi en transgender jongeren, kunnen steun bieden aan degene die nog in de kast zitten, of aan degene die een minder goede relatie hebben met hun ouders. En verder natuurlijk gewoon voor de gezelligheid én omdat je als jongere nu eenmaal makkelijker praat met andere jongeren dan wanneer je als (onervaren) jongere terecht komt in een groep van (ervaren) ouderen.

Interesse in de app ==> KLIK HIER


LEES OOK
HOLEBI'S GAAN MEER ONLINE OP ZOEK NAAR EEN PARTNER IN VERGELIJK MET HETERO'S
MEERDERHEID VAN HOLEBI'S & TRANSGENDERS SLACHTOFFER VAN PESTERIJEN OP SOCIALE MEDIA

Bron: coc.nl én holebi info - september 2020.

Dit bericht is gepost op 14 September, 2020 en 4639 keer gelezen.Reageer op dit bericht: