Je leest:

Nog dit jaar Vlaams onderzoek naar geweld tegen holebi's & transgenders, en Brussel zet strijd verder.Uit een verslag van minister van Samenleven Bart Somers (Open VLD) in de commissie Binnenlands Bestuur, Gelijke Kansen en Inburgering, komt er nog dit jaar een onderzoek naar holebi- en transfoob geweld in Vlaanderen. Daarnaast blijkt ook nog dat de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene zijn strijd tegen holebi- en transfobisch geweld verder zet.

Ondertussen is het vijf jaar geleden dat geweld tegen holebi's en transgenders in Vlaanderen in kaart werd gebracht, dat gebeurde toen door de holebi & transgender+ federatie Cavaria.

In de verschillende actieplannen en sensibiliseringsacties die rond geweld opgestart worden zal ook bekeken worden om een specifieke campagne komt rond geweld en holebi’s te lanceren. Het nieuw aangekondigde onderzoek moet voor een update zorgen van het vorige onderzoek naar homo- en transfoob geweld van vijf jaar geleden. “De start van dit nieuwe onderzoek is nog dit jaar voorzien”, aldus Somers die verder zei:

“Ik wil met het onderzoek nagaan in welke mate de prevalentie is af- of toegenomen, in welke contexten dit gebeurt, maar ook of er sindsdien verschillen zijn in de potentiële dadergroepen en in de mogelijke verklaringen waarom mensen ten aanzien van holebi’s gewelddadig gedrag stellen. Ik wil ook onderzoeken of de meldings- en aangiftebereidheid is af- of toegenomen. We focussen ons op doelgroepen die in het onderzoek eerder zijn onderbelicht, zoals vrouwelijke en oudere respondenten, maar ook respondenten van buitenlandse herkomst.”

Verder wil Somers en zijn departement zich blijven inzetten op correcte beeldvorming over empowerment bij holebipersonen. “We gaan na hoe we kunnen voortbouwen op het afgelopen reach-outproject van çavaria, dat zich specifiek op geweld tegen de holebi en transgender gemeenschap en op onderrapportering heeft toegespitst. Er zijn instrumenten ontwikkeld om slachtoffers betere toegang tot de hulpverlening te geven en om de hulpverlening sensitiever voor de specifieke situatie van deze personen te maken."

Politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene
Men gaat de strijd tegen homo-, lesbo- of transfoob geweld verder zetten met een duidelijk meldpunt op de website en een communicatiecampagne. Het e-mailadres waarop slachtoffers uit de holebi en transgender gemeenschap terecht kunnen, bestaat al langer, maar is te weinig gekend. Personen die slachtoffer of getuige zijn geweest van LHBT geweld kunnen via één klik op de knop van het meldpunt nu contact opnemen met het meldpunt homo-, lesbo- en transfobie van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene. De persoon krijgt er zo meer informatie of kan de hulp inroepen van een medewerker van de dienst Slachtofferhulp van de politie. Vervolgens wordt er contact opgenomen met de getuige of het slachtoffer en volgt mogelijk een buurtonderzoek om daders van de feiten te identificeren.

"Om de bekendheid van dit meldpunt te verhogen, met name binnen de holebi en transgender gemeenschap, hebben we een filmpje online gezet en pleisters en goodies uitgedeeld op plaatsen die door deze gemeenschap vaak worden bezocht", vertelt Khalid Zian, Brussels schepen van Gelijke Kansen. Via deze campagne wil de politie burgers aanmoedigen om in alle vertrouwen homo-, lesbo- of transfobe incidenten, van welke aard dan ook, te melden. Nog te vaak denken slachtoffers dat ze geen klacht moeten indien, omdat er toch geen gevolg aan gegeven wordt.

De politie Brussel Hoofdstad-Elsene wijst er wel op dat de knop niet dient om noodsituaties te melden. Indien er gevaar is, dien je altijd contact op te nemen met 112. Wie toch contact of info wil via de meldknop ==> Klik hier
LEES OOK
HOMOFOBE JONGEREN UIT GENK VEROORDEELD
LESBISCHE VROUW SLACHTOFFER VAN HOMOFOBEN IN BRUSSEL
HOMO KOPPEL UIT WEST VLAANDEREN SLACHTOFFER VAN VANDALISME OM REGENBOOGVLAG
MINDERJARIGE RISKEERT CELSTRAF VOOR HOMOFOBE AANVALLEN IN BRUGGE
CHAT GROEP DIE HOLEBI'S VISEERT IS NIET DE ENIGE, ER ZIJN ER TIENTALLEN BIJ ONS
OOK HOLEBI & TRANS KUNNEN SLACHTOFFER WORDEN VAN WRAAKPORNO + NUTTIGE LINKS

Bron: proximus.be & gaylive & holebi info - september 2020

Dit bericht is gepost op 17 September, 2020 en 4514 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan


activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

En de Mister Gay Belgium 2020 winnaar is ... + ereheren + video's.

 

Links naar de juiste info en meer (ook holebi/trans+) @ Covid-19 / Coronavirus + nieuwe maatregelen en waarom.

 

Aanrakingen: soms levensgevaarlijk, maar altijd van levensbelang (voorstellingen vanaf 21 oktober tot 2021).

 

Belg infosite brengt donkere gedachte campagne voor jongeren en jongvolwassenen (van min 11 tot plus 24) + video + links.

 

Vlaanderen is weer een nieuwe holebi+ en transgender+ organisatie rijker.

 

UGent bevroeg jongeren over seks, seksuele geaardheid en gender gelijkheid.

 

Vlaams onderzoek: kinderen van holebi ouders doen het beter op school.

 


Buitenlands nieuws

Amerikaanse staat past wet aan waarna sommigen holebi's & transgenders en hetero's mogen discrimineren.

 

Met Zuid Australië na 17 jaar eindelijk vreselijke gay panic defence wet afgeschaft in heel het land.

 

Twee homofobe incidenten in Nederland waarvan een aanslag op leven.

 

Meerderheid holebi & transgender+ jongeren voelt zich niet veilig op school.

 

Homo's met kinderen ontvluchten Rusland na dreiging arrestaties en afnemen kinderen.

 

Nederlanders geven organisaties die conversie therapie geven belastingvoordelen.

 

Europees Olympisch Comité laat Europese Spelen doorgaan in anti holebi & transgender stad.

 


Showbizz & Sport

Niet-binaire ster uit Arrow stapte zopas in het huwelijksbootje met niet-binaire ster.

 

19-jarige veelbelovende atlete komt uit de transgender kast.

 

Iedereen kan dit jaar de finale van Mr Gay Belgium live volgen + video.

 

Eerste homo K-pop zanger uit Zuid-Korea uit de kast.