Je leest:

Restaurant met enkel transgender personeel groot succes.
Een restaurant in India dat volledig wordt gerund door transgender personeel dat is geopend tijdens de COVID-19-pandemie, is zo succesvol geworden dat het al een tweede locatie opent.

De Covai Trans Kitchen werd geopend in het district Coimbatore toen Sangeetha, voorzitter van de Transgender Association of Coimbatore, de impact van de pandemie op de al worstelende transgemeenschap in het gebied opmerkte. Om werkloosheid als gevolg van COVID-19 aan te pakken, een probleem dat vooral de transgender gemeenschap hard heeft getroffen, heeft het restaurant met 32 zitplaatsen een volledig transpersoneel.

Sangeetha vertelde Indian Express: “Catering is onze primaire activiteit. Maar vanwege Covid-19 waren veel van de restaurants waar onze gemeenschapsleden werkten, gesloten. Ze waren werkloos. “Dus we vonden dat we een kleine keuken moesten openen waar iedereen baat bij zou hebben. Via de Transgender Association of Coimbatore hebben tien van onze leden zich hier aangesloten. "De keuken wordt volledig door hen beheerd, van het bereiden van het eten tot het verpakken en bezorgen."

Maar, zei ze, het vinden van een locatie om de Covai Trans Kitchen te openen was aanvankelijk erg moeilijk, omdat transfobe verhuurders hun geen ruimte wilden huren. "Ons restaurant is het eerste in de staat dat volledig wordt gerund door de transgender-gemeenschapsleden. Mensen aarzelden om ons een ruimte te huur te geven, sommigen van hen vertelden dat ze niet zeker weten hoe we helemaal alleen een restaurant gaan runnen, omdat het nog niet eerder is gedaan. Na een lange strijd, met de hulp van een advocaat, hebben we een plek gevonden in RS Puram."

En zo gauw het restaurant open ging was het meteen duidelijk dat het een schot in de roos was, waarbij men binnenkort een tweede locatie met enkel transgender personeel zal openen. Sangeetha voegde toe: “Publieke en lokale media zijn erg aardig voor ons geweest. Met hun steun kunnen we meer klanten aantrekken. We zijn begonnen met het ontvangen van bulkbestellingen, tot 15 kg biryani wordt dagelijks verkocht. Als het bedrijf na zes maanden nog steeds goede winst oplevert, zijn we van plan een tweede unit te openen om meer werkgelegenheid te bieden aan onze gemeenschapsleden."

De reden waarom het restaurant volledig uit transgender personeel bestaat is niet enkel Covid-19, maar vooral het feit dat transgenders het in arme landen zoals India veel moeilijker hebben om werk te vinden, waardoor velen uit overlevingsnoodzaak in de seksindustrie gaan werken.

Transgender+ en holebi rechten in India
Sinds 2014 erkent India het derde gender en mogen transgenders legaal hun gender laten aanpassen op voorwaarde dat ze een geslachtsveranderende operatie hebben ondergaan. Wat betreft homoseksualiteit in India: Van 2009 tot 2013 was homoseksualiteit legaal in India. Maar in 2013 oordeelden enkele rechters dat Section 377, een 148 jaar oud wetsartikel uit de Brits koloniale tijd, nog steeds van kracht was. Pas in 2018 werd de klok terug gedraaid en sinds die tijd is homoseksualiteit opnieuw legaal. Anti discriminatie wetten betreffende holebi's & transgenders gelden in sommige delen van het land in andere niet. En sinds dit jaar kunnen homo en lesbische koppels een legaal partnerschap aangaan.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - september 2020.

Dit bericht is gepost op 22 September, 2020 en 4481 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

03 november 2020 - Holebi+ Filmfest (tot 27/11)

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Rode Kruis Vlaanderen zoekt plasma van mannen, maar niet van homo, biseksuele, msm en transgender mannen.

 

En de Mister Gay Belgium 2020 winnaar is ... + ereheren + video's.

 

Links naar de juiste info en meer (ook holebi/trans+) @ Covid-19 / Coronavirus + nieuwe maatregelen en waarom.

 

Aanrakingen: soms levensgevaarlijk, maar altijd van levensbelang (voorstellingen vanaf 21 oktober tot 2021).

 

Belg infosite brengt donkere gedachte campagne voor jongeren en jongvolwassenen (van min 11 tot plus 24) + video + links.

 

Vlaanderen is weer een nieuwe holebi+ en transgender+ organisatie rijker.

 

UGent bevroeg jongeren over seks, seksuele geaardheid en gender gelijkheid.

 


Buitenlands nieuws

Eerste minister kust echtgenoot live op Tv na zesde politieke overwinning.

 

Amerikaanse staat past wet aan waarna sommigen holebi's & transgenders en hetero's mogen discrimineren.

 

Met Zuid Australië na 17 jaar eindelijk vreselijke gay panic defence wet afgeschaft in heel het land.

 

Twee homofobe incidenten in Nederland waarvan een aanslag op leven.

 

Meerderheid holebi & transgender+ jongeren voelt zich niet veilig op school.

 

Homo's met kinderen ontvluchten Rusland na dreiging arrestaties en afnemen kinderen.

 

Nederlanders geven organisaties die conversie therapie geven belastingvoordelen.

 


Showbizz & Sport

Niet-binaire ster uit Arrow stapte zopas in het huwelijksbootje met niet-binaire ster.

 

19-jarige veelbelovende atlete komt uit de transgender kast.

 

Iedereen kan dit jaar de finale van Mr Gay Belgium live volgen + video.

 

Eerste homo K-pop zanger uit Zuid-Korea uit de kast.