Je leest:

Meer dan 60 politici uit Europees Parlement eisen Europees verbod op conversie therapie + lijstje.Meer dan 60 politici van het Europees Parlement hebben zich aangesloten bij oproepen aan de Europese Commissie om een Europees verbod op conversie therapie af te dwingen. Bij conversie therapie claimt men holebi's te kunnen veranderen in heteroseksuelen én transgenders in niet transgenders.

Conversie therapie verwijst volgens de politici naar de extreem gevaarlijke en in diskrediet gebrachte praktijk om iemands seksuele geaardheid of genderidentiteit te veranderen. Het wordt vaak vergeleken met foltering en is in verband gebracht met een hoger risico op depressie, zelfmoord en drugsverslaving.

De therapie komt wereldwijd voor en slechts een handje vol landen en enkele staten hebben een verbod op conversie therapie. België en Nederland hebben nog steeds geen verbod, al lagen daarvoor al wel meermaals plannen op de overheidstafels.

In het verleden bracht holebi info al meermaals getuigenissen van slachtoffers van conversie therapie, daaruit bleek dat er overwegend sprake is van mishandeling, soms door middel van elektroshocks, het uithongeren van jongeren, en zelfs verkrachtingen komen en kwamen voor. De therapieën worden overwegend gegeven vanuit religieuze instanties of vanuit religieuze overtuigingen waarbij men (ook) claimt holebi's te kunnen genezen door middel van gebed. Wereldwijd hebben al tal van psychiaters en psychologen gestelt dat jongeren die worden gedwongen om de therapie te ondergaan nadien last hebben van zware depressies en sommigen zelfmoord overwegen waarbij sommigen later daadwerkelijk overgaan tot zelfmoord.

Alle grote medische en psychotherapieorganisaties, bijna wereldwijd, hebben de praktijk al decennialang geleden verworpen en de VN heeft lang opgeroepen tot een verbod. Slechts drie Europese landen: Albanië, Malta en Duitsland hebben dit echter gedaan (andere landen zie lijstje onderaan). Nu hebben meer dan 60 leden van het Europees Parlement een open brief ondertekend waarin ze de commissarissen Věra Jourová, Helena Dalli en Stella Kyriakides aansporen stappen te ondernemen om er voor eens en voor altijd een einde aan te maken in Europa.

De brief, opgesteld door de Intergroep voor LGBTI-rechten van het Parlement, begint met de eenvoudige proclamatie: "Praktijken van conversietherapie zijn marteling." De leden van het Europees Parlement leggen verder uit dat er geen andere manier is om de praktijk van conversietherapie te classificeren dan 'wrede, onmenselijke en onterende behandeling die probeert iets te corrigeren dat niet moet worden verholpen: iemands seksuele geaardheid, genderidentiteit en / of expressie, een zeer discriminerende praktijk die de mensenrechten van holebi en transgender+ personen schendt en die ernstig lichamelijk en psychologisch leed veroorzaakt bij de slachtoffers. "

Ze merken op dat de praktijk in meer dan 69 landen over de hele wereld wordt gebruikt, waaronder verschillende EU-lidstaten. In Frankrijk is medicatiegebruik gemeld, terwijl in Oostenrijk, Italië en Polen psychotherapie is toegepast. In Frankrijk en Spanje zouden praktijken zo extreem zijn als exorcisme en rituele reiniging. "Met name minderjarige holebi en transgender jongeren lopen een groot risico op foltering als gevolg van deze praktijken, gezien de rol die familie en verzorgers vaak spelen bij het dwingen van slachtoffers om ze te ondergaan", waarschuwen de leden van het Europees Parlement.

Waarna ze zeggen: "Staat de Commissie de praktijken van zogenaamde‘ conversietherapieën ’toe?" in de brief wordt gevraagd, wat suggereert dat het binnen de bevoegdheid van de Commissie ligt om wetgeving vast te stellen, hetzij op het gebied van volksgezondheid, hetzij op het gebied van vrijheid, veiligheid en rechtvaardigheid. "De boodschap aan de Commissie is duidelijk:‘ conversietherapie ’= marteling,” voegde Grace O'Sullivan, lid van de Ierse Groenen, toe op Twitter. “Trots om deze brief met de LGBTI-Intergroup te ondertekenen over de noodzaak om deze praktijk te verbieden. Het is nu tijd om in actie te komen! "

LGBTI+ staat voor Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Intersex, de plus voor alle anderen zoals: niet-binaire, genderfluide e.a personen.

In ons Belgenlandje legde de N-VA een voorstel tot verbod rond de therapie al in 2018 op tafel. Door spanningen binnen de regering is daar niets van gekomen. En dit jaar kwam een zelfde voorstel vanuit de CD&V, dit keer opnieuw zonder resultaat wegens het ontbreken van een regering en het maken van een regering.

Lijst van landen & gebieden met verbod op conversie therapie
(Bijna overal is het verbod enkel van toepassing op minderjarigen, omdat volwassenen worden geacht zelf te kunnen beseffen dat de therapie onzin is)

Landen
Argentinië - Brazilië - Duitsland - Ecuador - Fiji - Maleisië - Malta - Samoa - Taiwan - Uruguay - Zwitserland.
Drie uitzonderingslanden
- Albanië omdat het geen wet is enkel een overeenkomst tussen psycholgen en psychiaters.
- Verenigd Koninkrijk omdat het geen wet is, enkel alle psychologen & psychiaters hebben eigen verbod op de therapie.
- China omdat het geen wet is, psychiaters, psychologen e.a kunnen gestraft worden indien ze worden aanklaagd door één maar liefst meerdere personen.
Amerikaanse staten
Californie - Cincinnati - Connecticut - Colorado - Columbia District - Delaware - Florida - Illinois - Hawaii - Maryland - Massachusetts - Miami Beach - Nevada - New Hampshire - New Jersey - New Mexico - Noord-Carolina - Oregon - Ohio - Rhode Island - Seattle - Vermont - Virginia en Washington DC.
+ Puerto Rico (Territorium van de Verenigde Staten).
Staten van sommige landen
- Australië - enkel verboden in de staat Victoria.
- Canada - enkel verboden in de staten: Alberta - Ontario - Prince Edward Island - Nova Scotia en Vancouver.
- Spanje - enkel verboden in Aragon, Andalusië - Madrid - Murcia en Valencia

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - oktober 2020

Dit bericht is gepost op 15 October, 2020 en 3973 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

03 november 2020 - Holebi+ Filmfest (tot 27/11)

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Rode Kruis Vlaanderen zoekt plasma van mannen, maar niet van homo, biseksuele, msm en transgender mannen.

 

En de Mister Gay Belgium 2020 winnaar is ... + ereheren + video's.

 

Links naar de juiste info en meer (ook holebi/trans+) @ Covid-19 / Coronavirus + nieuwe maatregelen en waarom.

 

Aanrakingen: soms levensgevaarlijk, maar altijd van levensbelang (voorstellingen vanaf 21 oktober tot 2021).

 

Belg infosite brengt donkere gedachte campagne voor jongeren en jongvolwassenen (van min 11 tot plus 24) + video + links.

 

Vlaanderen is weer een nieuwe holebi+ en transgender+ organisatie rijker.

 

UGent bevroeg jongeren over seks, seksuele geaardheid en gender gelijkheid.

 


Buitenlands nieuws

Eerste minister kust echtgenoot live op Tv na zesde politieke overwinning.

 

Amerikaanse staat past wet aan waarna sommigen holebi's & transgenders en hetero's mogen discrimineren.

 

Met Zuid Australië na 17 jaar eindelijk vreselijke gay panic defence wet afgeschaft in heel het land.

 

Twee homofobe incidenten in Nederland waarvan een aanslag op leven.

 

Meerderheid holebi & transgender+ jongeren voelt zich niet veilig op school.

 

Homo's met kinderen ontvluchten Rusland na dreiging arrestaties en afnemen kinderen.

 

Nederlanders geven organisaties die conversie therapie geven belastingvoordelen.

 


Showbizz & Sport

Niet-binaire ster uit Arrow stapte zopas in het huwelijksbootje met niet-binaire ster.

 

19-jarige veelbelovende atlete komt uit de transgender kast.

 

Iedereen kan dit jaar de finale van Mr Gay Belgium live volgen + video.

 

Eerste homo K-pop zanger uit Zuid-Korea uit de kast.