Je leest:

Twee homofobe incidenten in Nederland waarvan een aanslag op leven.Eind van de afgelopen week werden twee afzonderlijke Nederlandse holebi's slachtoffer van homofobie. In het eerste geval ging het om zware homofobie, in het tweede geval om pesterijen waarna een koppel besloot te verhuizen.

De eerste homofobe daad gaat om een zware vorm van geweld. Daarbij werd een woning in Amsterdam donderdagavond kort voor middernacht met vuurwerk bestookt waarna een raam en het raamkozijn zwaar vernield werden. De bewonder is er zeker van dat het om een homofobe haatmisdaad gaat.

‘Mijn hond en ik stonden er een halve meter naast’, vertelt bewoner Steven van Helvoort tegen AT5. ‘Ik had geluk dat er gordijnen en lamellen voor hangen, want anders was dit misschien slecht afgelopen. Dit is gewoon een aanslag op mijn leven.’ Steven zegt zeker te weten dat het gaat om homofobie. "Bijna dagelijks heb ik last van jongeren die mij uitschelden voor 'homo' of 'flikker', en dat is al bijna tien jaar bezig."

Steven deed al in 2011 zijn verhaal in de media. Hij woonde toen nog maar een jaar aan het Van Beuningenplein in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam. ‘Ik woon hier nu al twintig jaar, waarvan tien jaar aan het Van Beuningenplein. Kort nadat ik hier kwam wonen zijn de pesterijen begonnen." Volgens Steven is er in de afgelopen tien jaar niets veranderd en heeft hij nog bijna dagelijks last van scheldende jongeren. ‘Ik durf niet meer alleen te wonen. Ik word uitgescholden en zodra ik de politie bel, dan zijn ze weg.’

De politie laat weten dat er aangifte is gedaan en zegt ‘de zaak hoog op te nemen’. ‘Het feit dat je rustig in je woning zit en er zoiets kan gebeuren nemen we heel serieus.’ Ook zegt de politie dat ze het scenario van homo gerelateerd geweld meenemen in het onderzoek.

Tweede zaak

In de tweede zaak gaat het om een homo koppel uit Babberich (dorpje in de Nederlandse gemeente Zevenaar, in de provincie Gelderland). Na amper een jaar in hun woning te hebben gewoond, en bijna dagelijks te worden lastig gevallen door een groep homofobe jongeren, besloot het koppel te verhuizen.

‘Het is in- en intriest’, zegt de voorzitter van de dorpsraad in De Gelderlander. ‘Feitelijk laten ze zich verjagen. Iedereen is welkom in Babberich en dient hier prettig te kunnen wonen. Er had kans moeten zijn op een oplossing.’

Toen het stel er net woonde werd er gevoetbald, waarbij ballen tegen de garagedeur belandden. Later werden er stenen over de schutting gegooid en ‘tegelijkertijd hoorden we roepen: Homo’s! Homo’s!’ Het koppel zocht contact met de dorpsraad, die vervolgens de politie en wijkagent inschakelde. Ze kregen ook een telefoonnummer dat ze konden bellen indien ze weer gepest zouden worden, wat niet is gebeurd. Het homo koppel zou de pesters niet meer zelf durven aanspreken want ze hadden gezien dat een van hen een groot mes bij zich had.

Omdat het koppel het niet meer aankon besloten ze na amper een jaar in hun woning te hebben gewoond te verhuizen. De politiewoordvoerder liet de krant weten het 'spijtig te vinden dat betrokkenen zich kennelijk genoodzaakt voelden om naar elders te verhuizen. " Het homo koppel hoop dat de pesters alsnog worden aangepakt, anders komen ze er gewoon mee weg klinkt het.
LEES OOK
DISCRIMINATIE VAN HOLEBI'S EN TRANSGENDERS BLIJFT STIJGEN IN NEDERLAND
OPNIEUW JONGE HOMO AANGEVALLEN IN ENSCHEDE
ROTTERDAMSE HOLEBI'S EN TRANSGENDERS VOELEN ZICH ONVEILIG

Bron: rozegolf.nl & holebi info - oktober 2020

Dit bericht is gepost op 18 October, 2020 en 2363 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

29 oktober 2028 - Geen partys
04 mei 2030 - Klik activiteiten / kalender

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Holebi- en transfobie melden in Vlaanderen heeft altijd zin.

 

Film over transgender kleuter wint prijs op filmfestival Gent.

 

Boek Julian over Belg Nederlands lesbisch koppel wordt verfilmd.

 

Uniek: Vlaamse holebi & trans+ federatie sluit officieel samenwerkingsakkoord met Unia.

 

Belgie lijkt nog niet helemaal klaar voor niet-binaire personen.

 

James Cooke lanceerde ED TV, een nieuw Vlaams digitaal platform voor jongeren én leerkrachten + video.

 

Jaar na overlijden van Marieke ‘Wielemie’ Vervoort kijken ouders vooruit.

 

Meester Joren stond dinsdag voor het eerst als Mr Gay Belgium voor de klas.

 


Buitenlands nieuws

Holebi's zwaar vernederd om ze nadien op te sluiten.

 

Fransen komen met 42 punten plan in strijd tegen holebi & transfobie

 

TikTok sluit zich aan bij andere sociale media om pro conversie therapie berichten te verbieden.

 

Paus zegt achter geregistreerde partnerschappen voor homo's en lesbiennes te staan.

 

Honderden (hetero) tiener jongens gingen als protest in rok naar school.

 

Eerste minister kust echtgenoot live op Tv na zesde politieke overwinning.

 


Showbizz & Sport

Uniek: een op Elton John , geïnspireerde Barbie.

 

Een beroemde lesbienne is snel gehuwd uit angst voor afschaffing homohuwelijk.

 

Trailer lesbische muzikale film, met een top cast gelanceerd.

 

Niet-binaire ster uit Arrow stapte zopas in het huwelijksbootje met niet-binaire ster.

 

19-jarige veelbelovende atlete komt uit de transgender kast.