Fransen komen met 42 punten plan in strijd tegen holebi & transfobieDe Franse regering heeft zopas beloofd ‘conversietherapie’ te verbieden en het onderwijs over holebi (homo, lesbisch, biseksueel) en transgender kwesties te verbeteren. De toezeggingen maken deel uit van een 42 punten tellend nationaal plan om haat en discriminatie tegen holebi's en transgenders te bestrijden.

De Franse minister van Gendergelijkheid en Diversiteit Elisabeth Moreno zei dat het plan het leven van holebi's en transgenders tegen 2023 zal verbeteren, al zullen enkele maatregelen al eerder effect hebben op het welzijn van Franse holebi's en transgenders.

Een van de voorstellen is om adoptie gemakkelijker te maken voor homo lesbische en transgender gezinnen. Ondertussen wil de regering andere landen volgen bij het verbieden van ‘conversietherapieën’. Ze legde ook een grote nadruk op onderwijs. Ze zei: ‘Omdat discriminatie en ongelijkheid hun oorsprong vinden in de kindertijd, kunnen ze ook worden gecorrigeerd door middelen in te zetten. De school moet daarom de eerste plaats van bewustwording en preventie zijn om mee te werken aan het doorbreken van hardnekkige stereotypen.’ Samen met haar collega, minister van Nationale Opvoeding Jean-Michel Blanquer, zal ze de lerarenopleiding verbeteren.

Ondertussen zal de regering ook een website opzetten met de naam ‘Educating against LGBTphobia’. Moreno zei dat het 'leraren de wapens zal geven om homofobie en transfobie te bestrijden, en de juiste inclusie van holebi en transgender studenten mogelijk zal maken.' Bovendien zal de regering haar administratieve rompslomp blijven actualiseren, zodat de administratieve formulieren volledig inclusief zijn voor koppels van hetzelfde geslacht en regenbooggezinnen .

Moreno zei verder dat haataanvallen op holebi's en transgenders ‘onaanvaardbaar zijn in het Frankrijk van 2020’. Maar het plan van de regering stuit op een achtergrond van toenemende homofobe en transfobe haatmisdrijven. Officiële politiecijfers in mei bevestigden dat homofobe en transfobe haatmisdrijven het afgelopen jaar met 36% waren gestegen. SOS Homophobie, een liefdadigheidsorganisatie voor haatmisdrijven en holebi's en transgenders, zegt echter dat de werkelijke cijfers zelfs nog hoger zijn. Het rapporteerde het afgelopen jaar een ‘alarmerende stijging’ van 130% in fysieke aanvallen op transgenders.


LEES OOK
HOLEBI- EN TRANSFOBIE BLIJFT STIJGEN IN FRANKRIJK
PLUS 60 EUROPESE POLITICI EISEN EUROPEES VERBOD OP CONVERSIE THERAPIE

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - oktober 2020

Dit bericht is gepost op 24 October, 2020 en 4088 keer gelezen.Reageer op dit bericht: