Kinder- jeugdboekje van RuPaul op komst (+ links).Het nieuwste kinder- jeugdboek van Little People, genaamd: Little People, Big Dreams, waarbij de reeks de levens van vooraanstaande publieke figuren door de geschiedenis heen onderzoekt, zal gebaseerd zijn op niemand minder dan drag queen, RuPaul.

RuPaul is het nieuwste icoon in de boekenreeks, na invloedrijke figuren als Rosa Parks, David Bowie en Elton John, en veleanderen (korte lijst onderaan).

RuPaul is een perfecte keuze om mee te nemen in een kinderboek, vanwege de thema's die in de Drag Race show worden behandeld, evenals de lessen van RuPaul zelf.

Maria Isabel Sanchez Vegara, de Spaanse auteur achter de serie, richtte zich oorspronkelijk op het profileren van invloedrijke vrouwen uit de geschiedenis om stereotypen voor jonge meisjes te doorbreken, maar legde zopas uit dat ze daar van af stapt omdat "jongens hetzelfde probleem hebben.

"Ze worden verondersteld te voetballen , ze moeten vechten en al die dingen die ze niet allemaal leuk vinden. Dat is wat ik zo geweldig vond aan dit personage het doet me denken aan zoveel van mijn vrienden die holebi of transgender zijn, en aan veel van mijn vrienden die een vergelijkbaar verhaal doormaakten toen ze nog kinderen waren. En dit is zo belangrijk om al deze stereotypen met betrekking tot jongens te doorbreken. "

Vergara vindt het belangrijk om kinderen te laten weten dat we van nature allemaal verschillend zijn en uniciteit ons speciaal maakt. Ze voegde eraan toe dat diversiteit gaat over anders zijn en "ervan genieten", terwijl je tegelijkertijd plezier kunt hebben en "je nooit hoeft te schamen voor wie je bent of hoe je je voelt". De auteur legde uit dat ze het boek onderzocht door alle seizoenen van RuPaul’s Drag Race te bekijken, en zei dat ze "nu een grote fan" is. "Ik kende hem niet zo goed, want hier in Spanje is hij niet zo goed bekend. "

Vergara legde uit dat haar inspiratie voor de serie afkomstig was van haar nichtjes en neefjes die kinderboeken lazen waarin jongens centraal stonden 'de wereld te veroveren' en dat ze zich realiseerde dat boeken voor meisjes geen soortgelijke boodschap hadden. Dus probeerde ze dat te veranderen.

"Ik wilde Alba en Claudia [de nichtjes van Vergara] enkele echte vrouwelijke personages laten zien die de vastberadenheid hadden gehad om in hun dromen te geloven en deze dromen waar te maken." Ze vertelde ook over het succes van de boeken en zei: "Ik denk dat dat een van de redenen is waarom de serie zo
succesvol is geweest, want het is al die jaren relevant gebleven. "Hoewel ik graag denk dat het succes van de serie in feite neerkomt op één hoofdfactor: kinderen lezen graag waargebeurde verhalen over andere kinderen, zoals zij, die geweldige dingen bereiken."

Het RuPaul Little People Big Dreams boekje is nr 61 in de reeks.
Enkele andere beroemdheden uit de reeks: Megan Rapinoe - Alan Turing - Billie Jean King - Jean-Michel Basquiat - Frida Kahlo - Andh Warhol - Stevie Wonder - Steve Jobs - Greta Thunberg - Bob Dylan - Martin Luther King - Bruce Lee - Dolly Parton - Zaha Hadid - Jane Goodall - Josephine Baker - Coco Chanel - Marie Curie - Anne Frank - Moeder Teresa - Charles Darwin.

RuPaul's boekje
RuPaul (Little People, Big Dreams) wordt op 4 mei 2021 gepubliceerd en kan nu worden gereserveerd.
Bijvoorbeeld via: Amazon (Verenigd Koninkrijk) => Klik hier
En later ook via de uitgeverij (mét full lijst) => Klik hier

Andere kinderboekjes
Op zoek naar Nederlandstalige kinderboekjes mét holebi of transgender thema? (+ 30 titels) Klik hier

Lees ook
RUPAUL SCHREEF GESCHIEDENIS
BOEK JULIAN WORDT VERFILMD
WONDER WOMAN BOEK VERHALEN HISTORISCHE HOLEBI'S & TRANS
BOEK 21 VERHALEN LGBTIQ+ JEUGD + VLAAMSE

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - oktober 2020.

Dit bericht is gepost op 29 October, 2020 en 1791 keer gelezen.Reageer op dit bericht: