Een vijfde holebi's en transgender+ personen riskeren dakloos te worden.Bijna een vijfde van de holebi & trans+ Amerikanen loopt achter met hun huur en bijna de helft van hen vreest uitzetting binnen de komende twee maanden, zo blijkt uit een nieuw rapport. Daardoor riskeren heel wat LGBT personen dakloos te worden.

Het betreffende onderzoek naar de stabiliteit van huurwoningen werd gepubliceerd door het Williams Institute van de UCLA, een week nadat het Amerikaanse Hooggerechtshof een langdurig moratorium (uitstellen) op huisuitzetting had afgeschaft. De denktank analyseerde gegevens van de Household Pulse Survey van het Census Bureau, die informatie verzamelde van individuen tijdens de huidige COVID-19-pandemie.

Uit de gegevens bleek dat holebi's en transgender+ personen significant vaker huurders zijn, waarbij 41 procent van de respondenten zei dat ze hun huis huurden in vergelijking met 25 procent van hun heteroseksuele en cisgender tegenhangers. Van dat aantal meldde 19 procent van de LGBT+-huurders dat ze geen huurachterstand hadden, vergeleken met 14 procent van de hetero huurders, en 47 procent van de homo huurders met een betalingsachterstand zei in de komende twee maanden uitzetting te vrezen. tot 46 procent van de rechte exemplaren.

De situatie is aanzienlijk verslechterd door de impact van de covid-19 pandemie op de economie, vooral in de dienstensector (zoals horeca) waarin veel holebi's en transgender+ personen werkzaam zijn.

Of iemand zijn huis huurt of bezit, is een belangrijke factor in de instabiliteit van de woning, concludeerde de denktank, en vooral holebi en transgender+ personen van kleur doen het slechter, omdat ze eerder huurder zijn en geen huiseigenaren, en daarbij meer kans hebben om achter te lopen op huur in vergelijk met alle andere groepen.

"Een belangrijk onderdeel van de huisvestingsstabiliteit van een persoon is of ze bezitten of huren", zei hoofdauteur Bianca DM Wilson, senior wetenschapper op het gebied van openbaar beleid aan het Williams Institute, in een verklaring. “De COVID-19-pandemie heeft het risico alleen maar vergroot dat LGBT mensen en in het bijzonder holebi en transgender personen van kleur hun huisvesting zullen verliezen, aangezien de federale uitzettingsbescherming in oktober afloopt.”

Het Hooggerechtshof vernietigde vorige week die bescherming in een 6-3-advies waarin stond dat de Centers for Disease Control and Prevention zijn gezag overschreden en dat het Congres het moratorium zou moeten goedkeuren. Uitzettingen kunnen nu worden hervat, tenzij een staat of lokale jurisdictie een eigen moratorium heeft ingesteld.

Zes staten: Californië, Minnesota, New Jersey, New Mexico, New York en Washington en het District of Columbia hebben hun eigen moratoria van kracht die niet worden beïnvloed door de beslissing van het Hooggerechtshof.

Verklarende woordenlijst
- Moratorium: In het recht is een moratorium een rechtsmiddel, waarbij het crediteuren voor een bepaalde tijd onmogelijk wordt gemaakt om, ten behoeve van de betaling van schulden, zich te verhalen op het vermogen van de debiteur.
- Cisgender: mensen die niet vallen onder de parapluterm transgender.
- LGBT: staat telkens voor de eerste letter van de Engelse woorden: Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender.
- Holebi: staat telkens voor de twee eerste letters van de Vlaamse woorden: HOmo, LEsbisch, BIseksueel.
- Trans of transgender is een parapluterm voor verschillende genderidentiteiten zoals genderfluid, niet-binair, agender, demiboy, demigirl, drags en transseksuelen. (enkel deze laatste groep bevat mensen die overgaan tot hele of halve gender veranderende operaties). Transgender personen kunnen zowel hetero als holebi of panseksueel, aseksueel ... zijn.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - September 2021

.

Dit bericht is gepost op 07 September, 2021 en 370 keer gelezen.