Soldatenvlieg vernoemd naar RuPaul + lijstje.Australische entomologen hebben aangekondigd dat ze een nieuwe soort soldatenvlieg hebben vernoemd naar niemand minder dan RuPaul. De soldatenvlieg wiens Latijnse naam Opaluma rupaul is heeft een gewaagde caleidoscoop van kleuren. En is dus net zo opvallend als RuPaul zelf (foto).

Bryan Lessard, een entomoloog voor de Australische Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization (CSIRO), zei dat het benoemen van de nieuwe vlieg een “voor de hand liggende beslissing” was. "Ik keek veel naar RuPaul's Drag Race terwijl ik de soort bestudeerde, en ik weet dat het RuPaul op de catwalk zou uitdagen met felle blikken," zei Lessard.

Hij voegde eraan toe dat de vlieg een "kostuum van glanzende metallic regenboogkleuren" heeft. "Ik denk dat als (Ru) de vlieg ziet, ze zal beseffen dat het behoorlijk fel is en hopelijk de naam zal waarderen." Hij vertelde ook nog dat hij deze groep vliegen een "memorabele naam wilde geven omdat het dier aandacht nodig heeft".

De vliegensoort werd al ruim honderd jaar geleden ontdekt. "De soort lag al jaren verwaarloosd in een museumcollectie tot iemand recent met kennis van zaken langstkwam om de soort eindelijk te documenteren en een naam te geven," aldus Lessard.


Het is niet nieuw dat een dier, overwegend incecten, de naam krijgt van een beroemdheid.
Hier onder een kort lijstje van enkele voorgangers:

- De Aleiodes elleni - een geslacht van sluipwespen - genoemd naar Ellen DeGeneres.
- De horse fly Scaptia beyonceae - soort paardenvlieg - genoemd naar Beyonce.
- De Euglossa bazinga orchid bee - een bijensoort uit Brazilie - genoemd naar Jim Parsons.
- De Aptostichus angelinajolieae - een valdeur spinnensoort - genoemd naar Angelina Jolie.
- De Cirolana mercuryi - soort isopoden - genoemd naar Freddie Mercury.
Méér dieren vernoemd naar een beroemdheid ==> Klik hier

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info - September 2021

.

Dit bericht is gepost op 16 September, 2021 en 368 keer gelezen.