Je leest:

Vlaams Belang: Bart Debie mag geen holebi's ronselen want die zijn ziek!Al een tijdje was er een zogenaamd verdeeld standpunt over homoseksualiteit bij het Vlaams Belang. En veiligheidsadviseur voor het VB, Bart Debie (foto), zei in een interview met het Communiqué dat hij zijn standpunten is aan het bijschaven, en verklaarde niet tegen het homohuwelijk te zijn, een standpunt dat ook andere VB-kopstukken volgens Debie zouden delen.

Maar Dewinter fluit Debie terug, en zegt: "Het partijprogramma is duidelijk over het homohuweijk en adoptie voor homo's". Debie mag dan het homohuwelijk wel zien zitten, volgens Dewinter is dat nog steeds een devaluatie van het huwelijk. "Het huwelijksinstituut is voor ons belangrijk, en dat wordt gedevalueerd als ook homoseksuelen en lesbiennes kunnen trouwen". De partij blijft tegen het homohuwelijk en adoptie rechten voor koppels van het gelijke geslacht.

De woordvoerder van Dewinter, de heer Philippe Van der Sande, gaat nog een stap verder. Hij laat weten dat hij verwacht dat de partij in de toekomst zijn teugels nog verder zal aanspannen. En voor hem moet homoseksualiteit vooral genezen worden. "Homoseksualiteit is een onvolgroeide vorm van seksualiteit. Jongeren die zeggen dat ze homo zijn, moeten begeleid worden. We moeten die mensen tonen dat hun seksualiteit in feite onvolgroeid is. Dat ze moeten groeien naar een huwelijk tussen man en vrouw".

Het is de eerste keer dat een VB-mandataris pleit voor het 'begeleiden' van jonge holebi's. Van der Sande neemt verder stelling tégen de EuroGames (Holebi-games) in Antwerpen en het recht op adoptie. Hij sloot zich ook aan bij de anti-holebi uitspraken van Bisschop léonard.

Voor Van der Sande is het menens: "De mensen zeggen dat het tijd wordt om dat terug allemaal op orde te stellen. Ze vinden het spijtig dat Vlaanderen nu op kop loopt inzake euthanasie, abortus en homohuwelijk. Dat we koploper zijn van wetten die volgens ons niet goed zijn. Maar ik denk dat dit wel zal veranderen in de nabije toekomst. Binnen vijftien à twintig jaar zie ik wel een kans dat dat opnieuw keert".

Spijtig voor Bart Debie, want wat hij ook probeert, zijn inzet en ijver om ook holebi's te verleiden om op het VB te stemmen blijven bij een natte droom Vorig jaar schreef hij op zijn blog: "Wilt u Antwerpen veiliger, leefbaarder en properder? Bent u toevallig holebi? Maakt niet uit, stem Vlaams Belang!".

De Vlaams Belang top heeft liever dat Bart Debie in de toekomst zijn mond houd, en geen propaganda meer maakt voor holebi's. Ondertussen zou Debie de hint begrepen hebben en zei hij: "Ik ben niet de Don Quichote van de holebi's in mijn partij, ik voel mij daar niet toe geroepen. En besluit met te zeggen: "Goed geprobeerd om ons uiteen te spelen, maar helaas. Ik maak dus geen propaganda. Men vraagt mijn persoonlijk standpunt en ik geef het. Dat is duidelijk niet wat men verwacht had en meteen heet het dat ik propaganda zou voeren, Pff, ik wil hoor maar euh...". Feit blijft dat de VB-top negatief regeert op de holebi-uitspraken van Debie en dat hij voortaan moet zwijgen.

Eerder kon je bij ons lezen:
Vlaams Belang verdeeld standpunt over homoseksualiteit. (16.06.07)

06.06.07
Bron: mikpunt.be

Dit bericht is gepost op 06 June, 2007 en 3687 keer gelezen.
Holebi Gids

Uitgaan

18 juli 2018 - Love Boat Party
20 juli 2018 - La Demence Hottie
20 juli 2018 - Lynx
21 juli 2018 - Revalation
21 juli 2018 - Papa Tribal Superstar
21 juli 2018 - Exotica
22 juli 2018 - T Dance Cruisers
22 juli 2018 - Velvet bar
23 juli 2018 - Pink Monday Red&Blue
28 juli 2018 - Sextreme

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Vlaams zanger Yves gaat voor tweede keer trouwen.

 

Homo koppel (door bekende acteur & zanger) met zoon in nieuwe Ketnet reeks.

 

Vlaamse transgender die mee deed aan docureeks M/V/X uit het leven gestapt.

 

Lesbische kus van Belgische prof tennisster blijkt anno 2018 nog groot nieuws!

 


Buitenlands nieuws

Holebi's & transgenders komen vaker op straat in vergelijk met heteroseksuelen.

 

12-jarig lesbisch meisje gaat Gay Pride organiseren + video.

 

Turkse homo moet Nederland uit wegens niet homo genoeg.

 

Homo en lesbische ouders doen het even goed als hetero ouders.

 


Showbizz nieuws

Paris Jackson nu publiekelijk uit de kast, al ziet ze dat zelf anders.

 

Twee koppels beroemde homo papa's samen op vakantie.

 

Na felle kritiek stapt actrice op en zal ze geen transgender personage meer spelen.

 

Maak kennis met GayC/DC - Homo AC/DC tribute band met homo hardrock songs + video.

 


Andere nieuws

Cartoon video: Trump & Poetin kussen - Is deze mini video homofobisch of grappig?

 

Trump regering wil adoptie centra laten discrimineren tegen homo's lesbiennes e.a

 

Honderden Amsterdamse horeca in actie tegen geweld tegen holebi transgenders & dragqueens.

 

Volvo lanceerde zopas parkeerplaatsen voor homo en lesbische gezinnen.