Nieuw holebi programma op JIM.Volgens Bram Bierkens (ouddeelnemer 'Toast Kannibaal') krijgt de jongerenzender JIM nog dit jaar een eigen holebi programma. 'Pink Nation' moet een groots project worden rond jonge holebi's met als kers op de taart een programma op JIM.

Bierkens wil met het programma een inkijk geven in de holebiwereld. "Ik doe de presentatie en de interviews. Het uitgaansleven, BV's, lifestyle en mode komen aan bod, maar we praten bijvoorbeeld ook met ouders die een lesbische dochter hebben of we begeleiden jongeren die van plan zijn zich thuis te outen", aldus Bierkens.

'Pink Nation' wil zowel frivole onderwerpen als integere verhalen op het scherm brengen. "Onze uiteindelijke bedoeling is om jonge hetero's een beter inzicht in de wereld van de jonge homo's te geven, in de hoop dat daar een beter begrip uit voortvloeit", verduidelijkt Bierkens.

Of het project daadwerkelijk het scherm zal halen is nog niet zeker. JIM staat er wel achter, maar Bierkens rekent naar eigen zeggen nog op subsidies van het Gelijke Kansenkabinet van de Vlaamse overheid. Door de recente regeringswissel heeft de subsidie-aanvraag enige vertraging opgelopen.

In afwachting wordt er op 17 oktober alvast een eerste Pink Nation Exclusive Party georganiseerd in de Antwerpse Horta. Deze party is meteen de start van een reeks evenementen die kaderen in het project. Zo wordt er bijvoorbeeld ook gedacht aan een online community binnen 'Pink Nation'.

Bram Bierkens bedacht het hele concept na zijn eigen outing als homo. "Door open te communiceren hoop ik jongeren te helpen die nog in de kast zitten".


Bron: tv-visie.be

Dit bericht is gepost op 31 July, 2009 en 2277 keer gelezen.Reageer op dit bericht: