NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Moeder Yasmine: 'Er moet die fatale dag iets gebeurd zijn'.Iets meer dan één maand na het overlijden van Hilde Rens (37), bekend als zangeres Yasmine, blijft moeder Anita met vragen zitten. Voor ons is dit een lijdensweg, maar ooit wil ik de waarheid weten.

Niks is voor de ouders van Yasmine nog hetzelfde sinds 25 juni 2009. Op die dag stapte Hilde, een van hun drie dochters, uit het leven. Over het waarom is het gissen.

Eind april gingen Yasmine en Marianne Dupon uit elkaar. De twee hadden samen een dochtertje van twee jaar, Ella Louise. Marianne was de grote liefde van Yasmine. De vrouw van mijn leven, schreeuwde ze uit toen het koppel in 2003 trouwde

"De scheiding was een enorme klap, vertelt moeder Anita, en kort daarna vroeg Hilde of ze weer bij ons mocht komen wonen. Uiteraard was dat goed voor ons, als ouder zeg je dan niet nee. Eigenlijk was het voor mij een opluchting dat ze terug naar huis kwam. Wij zagen ook wel dat ze fel vermagerd was en maakten ons zorgen."

"Opdat ze toch maar zou eten, maakte ik regelmatig haar lievelingskostje klaar. Eenvoudige dingen, daar kon ze van genieten. Echt bijkomen deed ze nog niet, maar ze verloor ook geen gewicht meer. Dat was voor ons al een positief signaal."

De ouders van Yasmine legden hun dochter die laatste weken zoveel mogelijk in de watten en voerden lange gesprekken met haar. "Urenlang heb ik met haar zitten praten. Hilde kon niet tegen onrecht en bleef er ook altijd over piekeren. Ik herinner me ook goed dat ze op een bepaald moment vroeg hoe lang die pijn in haar hart nog zou blijven duren..."

Of de breuk met Marianne meespeelde in Yasmine's wanhoopsdaad, blijft voor de ouders een raadsel. "Dat is een open vraag", zucht Anita. "We weten niet wat er gebeurd is.

Ze zou voor enkele dagen naar zee vertrekken en mogelijk is een telefoongesprek dat ze die dag had de druppel geweest. Met wie ze gebeld heeft toen, weten we nog altijd niet. In haar wagen vonden we nog een cadeautje voor Ella... Dat heeft ze haar nooit meer kunnen geven."

De familie kwelt zichzelf met vragen. Voor ons is dit een echte lijdensweg, maar ooit wil ik de waarheid weten. We leven nu al zo lang met zoveel vragen. Sommige zullen wel nooit beantwoord worden, en dat maakt het juist zo moeilijk.

Op het moment dat Yasmine overleed, waren haar ouders in het buitenland. Omdat we de indruk hadden dat het beter ging. Hilde was in behandeling bij een psycholoog en we zagen dat dit haar goed deed. Een week voor haar wanhoopsdaad hadden we het idee dat het de goede kant op ging. Ze kwam weer buiten en vooral het contact met haar zus deed haar goed. We hebben lang getwijfeld of we met vakantie zouden gaan, maar juist omdat er beterschap was, zijn we toch vertrokken. Hilde wou dat trouwens zelf ze vond veel steun bij haar zus.

De ouders van Yasmine proberen ondertussen rust te vinden en stilletjes de draad van het leven weer op te pikken. We hebben geen keuze. Maar het lukt de ene dag al beter dan de andere...


Bron: gva.be

Dit bericht is gepost op 01 August, 2009 en 8009 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 augustus 2020 - MisterGayBelgium
31 augustus 2020 - CORONAVIRUS

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Transgender Infopunt (Belgie) wil weten hoe toegankelijk hun website voor je is - doe mee...

 

Christophe uit Blind Getrouwd heeft een nieuwe vriend.

 

Na 30 jaar twijfelen, binnenkort eindelijk geslachtsveranderende operatie en ook nog huwelijk voor Vlaamse Kathleen.

 

Het rommelt in het Oost-Vlaamse regenbooghuis (roze huis).

 

Vlaams rapport: Wat is de impact van het coronavirus op holebi en transgender+ personen (+ nuttige links).

 

Politici in Oostende maken ruzie over regenboogzebrapad.

 

Eén programma Iedereen beroemd zoekt ook holebi's e.a voor: op zoek naar een virusvriend + video.

 


Buitenlands nieuws

Universiteit Amsterdam: Waarom daders van antihomogeweld zo vaak Marokkaans zijn?

 

Homofoben voeren cyberwar tegen holebi & trans+ Pride maand.

 

"Wij begrijpen wat vechten is voor gelijke rechten en vrijheid", 75 holebi & trans+ groepen sluiten aan bij Black Lives Matter beweging.

 

Als homo of biseksuele man woon je liever niet in Turkmenistan.

 

Meer holebi en transgender in media en advertenties zorgt voor meer aanvaarding.

 

Wat homo's en lesbiennes echt vinden van schaamhaar en seks.

 


Showbizz & Sport

Ellen DeGeneres kan blijkbaar nog amper iets goed zeggen of doen.

 

Baanbrekende aids-activist en The Normal Heart schrijver overleden.

 

Ryan Murphy wil herstart / bewerking maken van hitserie Glee.

 

Voor de tweede keer wint trans vrouw titel van Miss Gay Holland + 2 video's.

 

Britse voetbal bazen praten met nicht van Justin Fashanu over 7 prof voetballers in de kast + info.