NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Yasmine verloor rechtszaak drie dagen voor haar dood.De Leonard Cohentournee die voor Yasmine in 2004 en 2005 zo succesvol was, kreeg drie dagen voor haar overlijden een venijnig staartje. Op 22 juni van dit jaar kreeg Yasmine te horen dat ze het proces dat Mark Hendrickx, schrijver en bedenker van het Cohenproject tegen haar had aangespannen, verloren had.

Het hof van beroep in Antwerpen sprak voor Yasmine op 22 juni het nadelige arrest uit. Ze moest Hendrickx 10.000 euro betalen, en ongeveer 7.500 euro aan gerechtskosten. Drie dagen later kwam er een einde aan het leven van de zangeres en presentatrice toen ze zelfmoord pleegde.

In de dagen voor haar dood sprak Yasmine er met nauwelijks iemand over. Wij weten niks, zei moeder Anita Claes. We zijn maandag op vakantie vertrokken, Hilde heeft pas dinsdag dat telefoontje gehad. Schoonbroer Michel Clavareau bevestigt wel dat Yasmine er met hem over gesproken heeft maar wilde verder niet reageren.

Wanneer de tegenpartij, Marc Hendrickx wordt gecontacteerd wil hij in eerste instantie zijn verhaal wel doen. Maar naarmate de publicatiedatum dichterbij komt, kwam hij op zijn woorden terug. k heb er met mijn advocaat over gesproken en wens geen verklaringen af te leggen, klonk het toen.

De feiten gaan terug tot negen jaar geleden, toen Marc Hendrickx het idee kreeg om een project rond de Canadese zanger Leonard Cohen op poten te zetten. Het zou een boek met soundtrack worden, gekoppeld aan een theatertournee. De eerste gesprekken vonden plaats in 2001, de eerste tournee - onder de titel 'Yesterday's Tomorrow' - startte eind 2004. Publiek en pers reageerden enthousiast en voor het volgende seizoen rolden de aanvragen binnen.

Maar ondertussen liep het intern mis. De verstandhouding tussen Yasmine en Marc Hendrickx liep spaak en naar aanleiding van een optreden in de Brusselse AB kwam het tot een kort geding. Eerder had de manager van Yasmine Marc Hendrickx een brief geschreven waarin stond dat Yasmine op 24 april 2005 de laatste 'Yesterday's Tomorrow 'zou brengen. Daarna zou ze doorgaan onder een andere titel en zonder de citaten uit het boek van Marc Hendrickx.

Die avond in de AB - op 30 april 2005 - zou Yasmine 'Vandaag, het morgen van gisteren brengen', een concert met gastoptredens. Hendrickx voelde zich opzijgeschoven en zette een advocaat op de zaak.

Koud gepakt door de van een ongelooflijk platvloerse, opportunistische instelling getuigende beslissing van zangeres Yasmine en haar management om een project waaraan vier jaar keihard en in uitstekende harmonie werd samengewerkt te misbruiken voor eigen ego- en geldgewin, zo ging de schrijver destijds op zijn website tekeer.

Hendrickx sleepte niet alleen Yasmine en haar manager voor de rechtbank, maar ook de VRT, die opnames zou komen maken moest er aan geloven. Hendrickx wilde daarbij betrokken worden. De kortgedingrechter wees de eis van Hendrickx af, en op 18 september zond Canvas de opnames uit. Yasmine ging ondertussen door met 'Vandaag, het morgen van gisteren'.

Hendrickx ging tegen de uitspraak in beroep en kreeg dus gelijk van het Hof van Beroep in Antwerpen op 22 juni 2009. Johan Berckmans, die altijd de manager was van Yasmine, wil niet reageren op de feiten en de uitspraak. Eén ding mag je wel weten over Marc Hendrickx: ik wil die mens nooit meer spreken, nooit meer zien. Ook de advocaat van Yasmine wil niet reageren.

Bron: gva.be

Dit bericht is gepost op 07 August, 2009 en 13213 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 april 2020 - CORONAVIRUS
21 mei 2020 - Trans Party
30 mei 2020 - 6 YRS H.I.M
31 mei 2020 - CafeDeLove Revival
06 juni 2020 - Dance With Pride
14 juni 2020 - RuPaul Werq The World
27 juni 2020 - Travestie Show
27 juni 2020 - Girls for Girls
11 juli 2020 - Unicorn Festival
08 augustus 2020 - H.I.M Pride

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Coronavirus Belgie: Sensoa raad hetero's holebi's en transgenders alle vormen van seks af, en opgelet voor acute soa's.

 

Regenboogzebrapad al eerder aangelegd wegens minder drukte door coronavirus in West-Vlaamse stad.

 

Belgian Pride verplaatst naar nieuwe datum vanwege coronavirus.

 

Gezocht Vlaamse 18+ mannen die seks hebben met mannen en PrEP gebruiken.

 

Vrouw van Sam Bettens was onderwerp transgender even beu + video.

 


Buitenlands nieuws

Egypte wil geen holebi's & transgenders erkennen en mensenrechtenactivisten vrezen voor gevolgen coronavirus.

 

Tegenstrijdige doch overwegend positieve cijfers over gelijkheid holebi's & transgenders in Turkije.

 

Nederland overweegt nog voor de zomer verbod op conversie therapie.

 

49e plaats waar homo's en lesbiennes kunnen trouwen weldra een feit.

 

Zeven uitspraken waarin men claimt dat holebi's & transgenders schuld zijn van coronavirus.

 

Nederlandse bloedbank doet onderzoek naar coronavirus en sluit daarbij homo's uit.

 


Showbizz & Sport

Rapster komt uit de kast en stelt daarbij meteen haar vriendin voor.

 

Voormalig NBA speler die in 2014 geschiedenis schreef en vriend besmet met coronavirus.

 

Orange Is the New Black actrice heeft veel te danken aan transgender actrice.

 

Ierse atletieker uit de homo kast wil voorbeeld zijn voor holebi & trans+ sporters in de kast.

 

Volgens sommigen is Ellen DeGeneres niet zo aardig als ze doet uitschijnen.