NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Yasmine verloor rechtszaak drie dagen voor haar dood.De Leonard Cohentournee die voor Yasmine in 2004 en 2005 zo succesvol was, kreeg drie dagen voor haar overlijden een venijnig staartje. Op 22 juni van dit jaar kreeg Yasmine te horen dat ze het proces dat Mark Hendrickx, schrijver en bedenker van het Cohenproject tegen haar had aangespannen, verloren had.

Het hof van beroep in Antwerpen sprak voor Yasmine op 22 juni het nadelige arrest uit. Ze moest Hendrickx 10.000 euro betalen, en ongeveer 7.500 euro aan gerechtskosten. Drie dagen later kwam er een einde aan het leven van de zangeres en presentatrice toen ze zelfmoord pleegde.

In de dagen voor haar dood sprak Yasmine er met nauwelijks iemand over. Wij weten niks, zei moeder Anita Claes. We zijn maandag op vakantie vertrokken, Hilde heeft pas dinsdag dat telefoontje gehad. Schoonbroer Michel Clavareau bevestigt wel dat Yasmine er met hem over gesproken heeft maar wilde verder niet reageren.

Wanneer de tegenpartij, Marc Hendrickx wordt gecontacteerd wil hij in eerste instantie zijn verhaal wel doen. Maar naarmate de publicatiedatum dichterbij komt, kwam hij op zijn woorden terug. k heb er met mijn advocaat over gesproken en wens geen verklaringen af te leggen, klonk het toen.

De feiten gaan terug tot negen jaar geleden, toen Marc Hendrickx het idee kreeg om een project rond de Canadese zanger Leonard Cohen op poten te zetten. Het zou een boek met soundtrack worden, gekoppeld aan een theatertournee. De eerste gesprekken vonden plaats in 2001, de eerste tournee - onder de titel 'Yesterday's Tomorrow' - startte eind 2004. Publiek en pers reageerden enthousiast en voor het volgende seizoen rolden de aanvragen binnen.

Maar ondertussen liep het intern mis. De verstandhouding tussen Yasmine en Marc Hendrickx liep spaak en naar aanleiding van een optreden in de Brusselse AB kwam het tot een kort geding. Eerder had de manager van Yasmine Marc Hendrickx een brief geschreven waarin stond dat Yasmine op 24 april 2005 de laatste 'Yesterday's Tomorrow 'zou brengen. Daarna zou ze doorgaan onder een andere titel en zonder de citaten uit het boek van Marc Hendrickx.

Die avond in de AB - op 30 april 2005 - zou Yasmine 'Vandaag, het morgen van gisteren brengen', een concert met gastoptredens. Hendrickx voelde zich opzijgeschoven en zette een advocaat op de zaak.

Koud gepakt door de van een ongelooflijk platvloerse, opportunistische instelling getuigende beslissing van zangeres Yasmine en haar management om een project waaraan vier jaar keihard en in uitstekende harmonie werd samengewerkt te misbruiken voor eigen ego- en geldgewin, zo ging de schrijver destijds op zijn website tekeer.

Hendrickx sleepte niet alleen Yasmine en haar manager voor de rechtbank, maar ook de VRT, die opnames zou komen maken moest er aan geloven. Hendrickx wilde daarbij betrokken worden. De kortgedingrechter wees de eis van Hendrickx af, en op 18 september zond Canvas de opnames uit. Yasmine ging ondertussen door met 'Vandaag, het morgen van gisteren'.

Hendrickx ging tegen de uitspraak in beroep en kreeg dus gelijk van het Hof van Beroep in Antwerpen op 22 juni 2009. Johan Berckmans, die altijd de manager was van Yasmine, wil niet reageren op de feiten en de uitspraak. Eén ding mag je wel weten over Marc Hendrickx: ik wil die mens nooit meer spreken, nooit meer zien. Ook de advocaat van Yasmine wil niet reageren.

Bron: gva.be

Dit bericht is gepost op 07 August, 2009 en 13139 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

21 februari 2020 - Queer Friday Party
21 februari 2020 - Club Random
22 februari 2020 - Bears Night
22 februari 2020 - Twinxx
23 februari 2020 - CarnaWally Pannekoek
23 februari 2020 - Flash - Color Carnival
28 februari 2020 - 5 Year Smooch
29 februari 2020 - RuPauls Drag Party
04 maart 2020 - Darklands Big Bang
05 maart 2020 - Darklands Deluge

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Kris, 48, is de eerste holebi & trans+ life coach van Oost-Vlaanderen.

 

Vlaamse Milan werd zo hard gepest dat hij op 16-jarige leeftijd van school af ging.

 

Antwerpse gemeente betaalt kosten schoolcampagne rond holebi's & transgenders.

 

Schepen Kortrijk dient klacht in wegens onder andere homofobie op Facebook pagina van Vlaams Belang.

 

Er komt een Marieke Vervoort straat in kleine Antwerpse gemeente.

 

Holebi info stelt 12 finalisten Mr Gay Belgium 2020 voor + casting video en Sports4All campagne video.

 


Buitenlands nieuws

Poetin: 'Zo lang ik aan de macht ben komt er geen homohuwelijk'.

 

Gehuwde hetero's kunnen gelukkiger zijn als ze voorbeeld nemen aan homo & lesbische huwelijken.

 

Meerderheid holebi's & transgenders slachtoffer van pesterijen & bedreigingen op sociale media.

 

Meerderheid holebi & transgender asielzoekers heeft te maken met geweld in Nederland.

 

Opmerkelijk maar positief, republikeinen schaffen anti transgender wet af.

 


Showbizz & Sport

25-jarige acteurs Connor Jessup en Miles Heizer zijn een koppel.

 

Prof basketbalspeler vertelt bij Ellen DeGeneres hoe trots hij is op zijn transgender dochtertje + Video.

 

Elton John won Oscar, gaf ontroerende speech en verenigde zich opnieuw met Eminem + 2 video's.

 

Profbokster maakt statement door vriendin te kussen in land waar holebi zijn strafbaar is.