Britse 12jarige, jongste transseksueel ooit.Groot-BrittanniŽ. Een twaalfjarige jongen heeft heel wat opschudding veroorzaakt in een Britse school, door na de schoolvakantie als meisje gekleed naar school te komen. De jongen wil zijn droom waarmaken en wil een geslachtsverandering ondergaan, waarbij hij kan rekenen op de steun van zijn ouders. Wanneer zijn plannen doorgaan, wordt hij de jongste transseksueel ooit.

De school heeft goed gereageerd op deze jongen en riep alle leerlingen samen om hen te vragen de jongen vanaf nu als een meisje te behandelen. De 12jarige gaat nu door het leven met een meisjesnaam en heeft lang haar. Dit werd beslist tijdens de zomervakantie. De voorbereidingen voor een geslachtsoperatie zijn aan de gang. Niet iedereen vindt dit idee even leuk. Ouders van andere leerlingen reageren niet zo positief en sommige van de medeleerlingen hebben het er moeilijk mee. Sommige studenten begrijpen het allemaal niet.

Ouders vinden dat de school er beter had aan gedaan om hen op voorhand in te lichten, zodanig dat ze hun kinderen hadden kunnen voorbereiden voor de confrontatie met iets dat voor hen toch niet alledaags is. De 12jarige wordt regelmatig gepest. Sommige ouders denken dat dit had kunnen vermeden worden, indien ze hun kinderen hadden kunnen inlichten.

Deze transseksuele tiener is klaar voor de hormonenkuur en de daarop volgende operatie. De moeder getuigt dat ze het beste voorhebben voor hun kind en dat ze begeleiding krijgen om hun kind zo goed mogelijk door deze moeilijke periode te helpen. Hun tiener kreeg op school een apart toilet en kleedkamer.

De tiener hoopte dat de metamorfose onopgemerkt zou blijven, maar de herkenning liet niet lang op zich wachten. Eerder vertelde de tiener zijn vrienden dat hij een meisje wou zijn. Nu dachten zijn vrienden dat hij homo was. Dat was de reden dat de school een spoedvegadering inlegde om alle studenten in te lichten en de nodige waarschuwingen te geven bij pesterijen. Maar ook de pesterijen bleven niet lang uit. Daarop vinden ouders dat ze niet de kans gekregen hebben om hun kinderen uit te leggen wat transseksualiteit allemaal inhoudt.

Ondertussen gaat de twaalfjarige niet meer naar school en ontvangen zijn ouders bedreigingen. De familie staat onder bescherming van de politie. Er zijn dingen gebeurd die schokkend zijn voor de familie en de tiener. Eerder ging de jongen al zwemmen in bikini en reed hij naar school op een roze fiets. De tiener houdt van Barbie.

David Hawley, consulent van de tiener en begeleider van transseksuelen, is onder de indruk van het sterke karakter van de 12jarige. Het is zeldzaam dat kinderen op deze leetijd al zo duidelijk weten dat ze van geslacht willen veranderen. De consulent vindt dat de ouders het geweldig doen met hun kind. Het is wel hard voor een tiener om te ontdekken hoe wreed de wereld kan zijn.

Normaal gezien kan men in Groot-BrittanniŽ pas na de puberteit aan de hormonenkuur beginnen. Of daar nu van zal afgeweken worden, is nog een vraagteken.

In Duitsland werd Kim Petras de jongste transseksueel ooit. Kim werd als jongen geboren en kreeg toen de naam Tim. Op haar zestiende werd ze een meisje.

Eerder kon je bij ons lezen:
8jarig transseksueel meisje van school gegooid.
Duitse twaalfjarige jongste transseksueel ter wereld?

Bron: Hln.be

Dit bericht is gepost op 18 September, 2009 en 3364 keer gelezen.