Vrouwen en homo's willen niet meer naar Iran.Enkele medewerkers bij luchtvaartmaatschappij KLM willen liever niet meer in Iran hoeven te overnachten. Het gaat daarbij om enkele vrouwelijke en homoseksuele stewards die zich niet langer veilig voelen in het land.

KLM vliegt vijf keer per week naar de Iraanse hoofdstad Teheran, maar weigert op het verzoek van de stewards in te gaan. De vrouwelijke stewards vinden het niet fijn om naar Iran te gaan want dan moeten ze een hoofddoek op, en sommigen willen niet meer gaan wegens nare ervaringen, eentje kreeg daarbij een wapen tegen het hoofd. Homo stewards willen niet meer gaan wegens de toenemende homohaat in het land waar homo's worden vervolgd en opgeknoopt.

Sinds 2000 heeft de KLM een lijst met medewerkers die niet in Teheran hoeven te overnachten, daar staan nu enkel twintig vrouwen op. Bij het ingaan van het nieuwe dienstrooster hoorde een aantal medewerkers recent voor het eerzst over het bestaan van deze lijst waarna ze een aanvraag deden om er ook op te komen. Maar de KLM weigert de lijst uit te breiden. Tot hier toe hebben er nog geen homo medewerker die in Teheran moesten blijven logeren incidenten gemeld, maar ze voelen zich wel sterk beperkt in hun bewegingsvrijheid en gaan liever het hotel niet uit.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 01 June, 2010 en 3447 keer gelezen.