Paus met erectie zorgt voor opschudding + foto.De katholieke kerk kan niet lagen met de publicatie van een cartoon door de jongerenafdeling van de Zweedse Sociaaldemocratische jongeren, daarbij staat de paus afgebeeld met een erectie in het bijzijn van een kind. (zie foto, originele zweedse toon als eerste in de Vlaamse media door holebi.info).

De cartoon is van ene Kjell Nilsson-Mäki en de Zweedse kerk kan er niet mee lachen. Want op de cartoon zie je de paus met een kind en een moeder met de bijbelse woorden: "Laat de kinderen tot mij komen". Het kind en de moeder zijn erg onder de indruk van de stevige bobbel onder het gewaad van de paus.

Volgens Daniel Suhonen, uitgever van het blad Tvärdrag van de jongerenafdeling van de Sociaaldemocraten, is de tekening een scherpe aanklacht tegen het misbruik van kinderen in de kerk. "Het is geen aanval op de paus als persoon of het katholieke geloof. In deze cartoon staat de paus symbool oor de katholieke kerk net zoals Mona Sahlin symbool zou staan voor de Sociaaldemocraten of president Obama voor de Verenigde Staten."

Toch beschouwt de Zweedse katholieke kerk de cartoon wel als een aanval. "Zijn uitleg maakt gewoon duidelijk dat hij twee maten en gewichten hanteert. Hij verklaarde eerder dat er geen cartoons over moslims gepubliceerd mogen worden omdat de moslims een kwetsbare groep zijn binnen de Zweedse samenleving maar blijkbaar gelden er voor ons andere normen. Ook heel wat katholieken vormen een kwetsbare groep, denken we maar aan de katholieke immigranten, werklozen en de katholieke oorlogsvluchtelingen uit Irak," aldus woordvoerster Maria Hasselgren.

Daarnaast is Hasselgren ook van mening dat de cartoon tekenend is voor het misprijzen van de katholieke kerk in Zweden. "De anti-katholieke gevoelens in de Zweedse samenleving dateren al van de zestiende eeuw en zijn nog altijd diepgeworteld. De Zweden geloven nog altijd dat het katholicisme vooral draait om het verwerven van macht en onderdrukking. Hoe beledigend de cartoon ook mag zijn, toch zullen we geen stappen ondernemen. Het brengt toch niets op", aldus Hasselgren.

Een kleine greep uit ons overige (Holebi & Hetero) nieuws:
Acteur noemt acteren alleen iets voor homo’s.
Winnaars holebi poëziewedstrijd bekend + gedichten.
Waar homo's en lesbiennes niet welkom zijn, en waar wél.
Peuter zwaar verslaafd aan sigaretten, vader ziet probleem niet.
Afrikaans president zwicht onder internationale druk inzake homo's.
Ellen DeGeneres start platenlabel voor YouTube-hit + 2 filmkes.
Man gelooft super bizar zwangerschapsverhaal echtgenote.
Over homoseksuele dieren + 4 filmpjes.
Meer Holebi & Hetero nieuws: Klik hier.

Bron: cartoon via Zweedse site, bericht hln.be

Dit bericht is gepost op 02 June, 2010 en 8368 keer gelezen.