Jacques D'Ancona openlijk over twee overleden echtgenoten.Achtien jaar lang was Jacques D'Ancona, 72, de schrik van elke 'Soundmixshow' Kandidaat. Nu vertelt de gebrilde Nederlandse ex-juryvoorzitter over de vele beproevingen die hij moest doorstaan in zijn leven, over beangstigende dreigbrieven en twee bruut door de dood afgebroken liefdesrelaties.

Recent was D'Ancona nog te zien in het programma 'My Name Is Michael'. In het heden en verleden staat hij bekend als iemand die geen blad voor de mond neemt. In de periode van de 'Soundmixshow' kreeg hij daarom zelfs enkele dreigbrieven.

Over zijn geaardheid zegt hij als volgt: "Ik ben homo geworden!. Ik beschouw het als iets dat in je zit en waar je op een bepaald moment aan moet toegeven." En zoals zovelen had D'Ancona eerder ook relaties met vrouwen. "Jazeker, voor mijn twintigste. Maar toen kreeg ik een visioen dat ik nooit achter een kinderwagen zou lopen, als je begrijpt wat ik bedoel. En vanaf dat moment ben ik langzaam het heteroseksuele pad afgeweken om eerst enkele jaren aseksueel, enkel geintreseerd in werken, te zijn en dan rond mijn dertigste homo te worden."

"Ik wilde eigenlijk geen homo zijn. Tot Robert Long zaliger met vertelde: 'Wat moet jij verbergen? Wees wie je bent'. Robert en ik hebben nooit iets gehad, maar hij en Seth Gaaikema waren wel degenen die me met de homowereld kennis leerden maken. Mijn ouders zijn gelukkig op tijd gestorven. Dat klinkt hard, maar ik ben blij dat ze mijn outing niet hebben moeten meemaken. Mijn vader was van joodse afkomst, die had daar zeker nooit begrip voor gehad. Mijn moeder wel denk ik. Zij had het al tegen haar bridgevriendinnen gezegd: 'Er zit, geloof ik, geen vrouwenvlees aan'.

Zijn eerste homo relatie had D'Ancona met ene Dick, een aankomend tandarts die ook in de voetballerij actief was. Bijna niemand wist dat het tweetal een koppel was. Het was een mooie liefde, todat...Hij dood werd aangetroffen in zijn huisje. "De zaak is nooit opgehelderd, maar de politie denkt dat er was ingebroken en dat Dick daarbij het leven heeft gelaten. Ook mijn tweede man heb ik moeten afgeven. Aan aids. Henny, néé niet Huisman, was hiv-besmet toen ik hem leerde kennen."

Toch kende hij opnieuw het geluk en is hij sinds enkele jaren opnieuw gelukkig met een man. Hans Langhout is musicalacteur en ruim dertig jaar jonger. "Iedereen is jaloers op mij, ook de vrouwen." Langhout is een boomlange adonis waar vele heren en dames voor smelten. Het koppel ontmoete elkaar op een feestje in Bangkok. Of het leeftijdsverschil een probleem is? "Hans zegt doodeenvoudig: 'Jij wordt honderd, en dan zien we wel verder.' En eerlijk zo zie ik het ook. Het gehele vier bladzijde lange verhaal kan je nalezen in de Dag Allemaal van 1 juni.

Een kleine greep uit ons overige (Holebi & Hetero) nieuws:
Homo's en lesbiennes opgelet, wij hebben een Gaydar.
Acteur noemt acteren alleen iets voor homo’s.
Vrouwen en homo's willen niet meer naar Iran.
Afrikaans president zwicht onder internationale druk inzake homo's.
Winnaars Vlaamse holebi poëziewedstrijd bekend + gedichten.
Acteur getraumatiseerd door homoseksuele geit.
Man gelooft super bizar zwangerschapsverhaal echtgenote.
De nieuwe ZiZo (holebi-zine) is weer uit.
Hond eten is krachtvoer voor astraunauten.
Meer Holebi & Hetero nieuws: Klik hier.


Bron: Dag Allemaal van 1 juni 2010.

Dit bericht is gepost op 02 June, 2010 en 14565 keer gelezen.